30 minuten gerechten

Discussie in 'De lounge' gestart door Yukl, 22 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Ik ben geen kookwonder. Mijn moeder heeft het me niet echt meegegeven. ;) Maar ik probeer het mezelf te leren en ben daarvoor op zoek naar lekkere gerechten. Het moeten wel vrij snelle gerechten zijn, 30 tot max 45 minuten bereidingstijd (inclusief snijwerk).

    Dus wat is bij jullie de absolute hit thuis? Het mag van alles zijn: rijst, pasta, aardappelen, couscous, vlees/vis, pan of juist oven. Oh, wel avondeten. En het mogen ook gerechten zijn die uit een kookboek komen.

    Deze valt bij ons thuis in ieder geval goed: Recept - Champignonrisotto met Port Salut en rucola - Albert Heijn

    Ingrediënten

    1 pak risotto funghi rijst (275 g)
    1 bospaddestoelenbouillontablet (doosje 10 stuks)
    1 el olijfolie
    1 ui, fijngesnipperd
    2 bakjes champignons (a 250 g), in kwarten
    1 stukje Port Salut 50+ kaas (Franse kaas, 185 g), in blokjes
    1 zak rucola (75 g)

    Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bouillontablet aan het kookwater toe. 2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. beetgaar. Schep de risotto erdoor. 3. Neem de pan van het vuur en schep er de kaas door. Breng de risotto op smaak met peper en verdeel over 4 (diepe) borden. Garneer met de rucola.
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
  3. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Verder zijn taco's hier een succes.

    Tortilla met gehakt (gekruid met een zakje taco kruiden) en dan vullen met wat je maar wilt. Hier sla, komkommer en tomaatblokjes, creme fraiche, mais, taco saus, geraspte kaas, etc, etc.
     
  4. lautjuhhh

    lautjuhhh Niet meer actief

    kijk eens naar het boek 30 minuten van jamie oliver!
    Op dinsdag op rlt 4 om half 5 komt hij met 30 minuten malen :d erg lekker en handig!
     
  5. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Jaaa dat boek heb ik al :D 1 van de gerechten is hier ook een topper, alleen heeft het mijn keukenmachine gemold. ;) Dus ik kan het nu niet meer maken. :(

    @ elena: wat zijn saffraan stampers? :D
     
  6. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Googel eens op ready steady cook. Is wel engels maar als zij het in 10 tot 20 minuten kunnen maken. Zouden wij dat dan niet in een klein uurtje kunnen??
     
  7. Delight

    Delight Fanatiek lid

    17 jan 2011
    2.157
    0
    0
    HBO Facility Management
    Salland
    De standaard dingen: pasta, chili con carne, wraps, nasi, bami

    Ik kook nooit veel langer. Alleen als ik verse pastasaus, chilisaus, soepen etc. maak..

    Maar als ik uit potjes/pakjes kook dan duurt het nooit heel lang :p
     
  8. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    ui en paprika snijden
    kipfilet snijden en kruiden
    Kip bakken ei en paprika erbij rijst erbij
    kerriepoeder erover even doorhusselen zodat de kerrie goed verdeelt is eventueel wat peper water erop dat het ong en vingerkootje onderstaat deksel erop en even 20 min zachtjes laten doorkoken.

    Komkommer snijden mayonaise met wat azijn mengen beetje aromakruiden en eroverheen hmmm

    en zo heb k dr nog veeeeeeeeul meer:p:D
     
  9. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Ik moet bekkenen dat ik een kooklief hebber ben hoor. Maar als je op ready steady cook googled pak dan de engelse site`s. Die zijn wat gemakkelijker te vinden. En volgens hun moet je het in een half uur op tafel kunnen hebben.
     
  10. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    @Yukl; Dat is gewoon saffraan. Je kunt het gewoon bij de AH kopen. Je moet het dan alleen een beetje fijn stampen in de vijzel.

    Zo ziet het eruit bij de AH;
    AH Zak saffraan heel - Real Dutch Food
     
  11. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Ah dank jullie wel :) ik kook ook vaak uit pakjes (nasi, bami en macaroni) maar wil dat juist minder gaan doen.

    @ rnate: kom maar op :D
     
  12. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    31 jul 2006
    5.198
    0
    0
    Wij hebben ook een 10 minutengerecht in ons repetoire ;)

    Een zak mexicaanse groenten (diepvries) van de AH
    Rijst
    Pot biologische Mexican Spice saus van de Rit
    Eventueel kipfilet in blokjes als je niet van vegetarisch houdt.

    De kip op hoog vuur in olijfolie in de wok, daarna de zak groente (of een deel daarvan, het is een kilozak) ondertussen de rijst koken en als laatst de saus en een beetje water erbij.

    Simpeler kan niet! En het smaakt ook nog vinden wij. Je kan trouwens ook een supermarktsausje toevoegen en verse groente. Kip met de champignonmix van de AH en de kipkerriesaus erbij is ook prima. Dit soort basic gerechten maak ik als ik echt heel weinig kooktijd heb.
     
  13. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    31 jul 2006
    5.198
    0
    0
    Oh en mijn man kruidt het dan vaak nog een beetje met kipkruiden of kerrie en beetje paprika ofzo.
     
  14. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Tagliatelle met spinazie 4 personen

    Tagliatelle
    Kipfilet 300 gram
    bakje spekjes 125 gram ongeveer
    1 ui
    1 pak spinazie á la creme 400 gram
    1 kuipje roomkaas (boursin)
    geraspte kaas
    knoflook


    Kipfilet in stukjes snijden, aanbraden in een grote koekenpan of hapjespan. Spekjes, knoflook en ui erbij. Dan de spinazie en op het laatst de boursin even kort meewarmen.
    Op het bord de geraspte kaas toevoegen.

    Snel klaar en superlekker!
     
  15. Violetriot

    Violetriot Fanatiek lid

    25 apr 2010
    2.998
    0
    0
    woonbegeleider
    Gelderland
    curry met groenten

    kipfilet
    potje currypasta (zijn verschillende soorten in de super te krijgen)'
    groenten (zo'n zak gemengde wortel/broccoli/bloemkool is ideaal maar vanalles kan..)
    pakje kokosmelk
    olie
    rijst

    (tijdens het koken..) In een pan de rijst koken en afgieten. Dan nog terug in de pan doen met de deksel er op en ff laten staan.

    ondertussen:
    olie verhitten in wok/braadpannetje
    kip in kleine stukjes gaar bakken
    2/3 lepels currypasta er bij en even meebakken
    kokosmelk erbij en ik doe meestal nog wat water
    groenten erbij en laten sudderen (10 minuten ongeveer, tot de groente beetgaar is)

    Dan serveren met de rijst.
     
  16. mamamadelon

    mamamadelon Fanatiek lid

    13 aug 2007
    4.077
    5
    38
    je kan ook kijken bij ah recepten online,uitgebreid zoeken,snel klaar.
    maar in principe zijn aardappeltjes met vlees en groente ook binnen een half uur klaar.
    hier maak ik als ik ff makkelijk wil meestal pasta met allerlei ingredienten (vlees/vis) of shoarma
     
  17. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Ja ik ben niet perse op zoek naar snelle ingredienten hoor :D Maar het is wel een vereiste dat het in max 3 kwartier klaar is omdat ik er gewoon niet meer tijd voor heb (op de KDV dagen althans). Ik ben eerder benieuwd naar jullie succesrecepten ;) Die het hele gezin dus ontzettend lekker vindt. Het liefst wel zonder zakjes/potjes. :)
     
  18. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Zonder potjes (maar wel blikken want dan heb ik het altijd in huis)

    - knoflookteentjes
    - 2 blikken tomatenblokjes
    - blik asjovisfilets
    - blik tonijn
    - verse basilicumplant
    - potje kappertjes
    - pak macaroni (ik doe meestal penne, maar kies maar)

    Gooi de olie van de tonijn in de pan. Snipper er knoflookteentjes in en fruit ze. Mik de tomatenblokjes erbij en de helft van de ansjovisfiletjes die je klein hebt gemaakt. Gooi er naar smaak verse basilicumblaadjes in (lekker veel!). Laat beetje inkoken. Kook ondertussen de pasta. Haal de tonijn uit elkaar en doe bij in de pan, met de laatste asnjovis (ook een beetje naar smaak, hoe meer ansjovis hoe zouter het wordt) Op smaak maken met meer basilicum en kappertjes. Doe de macaroni erdoor, en klaar is kees. Max 20 min. kookwerk, en erg lekker.
     
  19. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Nog eentje, met vis:

    - 3 paprika's (verschillende kleuren staan altijd leuk
    - 1 courgette
    - zilvervliesrijst, of risotto funghi, of waar je maar zin in hebt
    - potje rode pesto
    - per persoon 1 tilapiafilet uit de vriezer, of welke witvis dan ook

    Groentes snijden. Ik doe er soms ook wel een ui bij door, of wat ik verder nog aan wokgroenten heb liggen in de koelkast of staan in de tuin (peultjes!) Grilloven voorverwarmen. Water opzetten voor de rijst. Olie in de pan, groenten erbij en even fruiten. Vis ontdooien, ruim insmeren met de rode pesto en dan onder de grill (medium stand, zo'n 10 a 15 min). Rijst koken. Laatste beetje pesto door de groenten roeren. Alles lekker serveren! Duurt ong. 20 min met snijwerk erbij.
     
  20. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Ook erg lekker; Roerbakschotel met (ongepaneerde) schnitzel, peultjes, mango en koriander.

    Ingrediënten
    • 300 gram vegetarische schnitzel • 200 gram rijst • 250 gram peultjes • 2 teentjes knoflook
    • 1⁄2 mango • 3 eetlepels sojasaus • 3 eetlepels fijngehakte koriander • Zout en peper

    Snijd de schnitzels in repen van 2 cm breed. Pel en snipper de knoflook. Maak de peultjes schoon. Schil de mango en snijd hem in blokjes. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de olie en fruit de knoflook. Bak de peultjes en de schnitzelrepen al omscheppend 2 à 3 minuten mee. Voeg de mango en de sojasaus toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng het op smaak met zout en peper en bestrooi het met koriander. Verdeel de rijst over 4 borden en schep het groente-/schnitzelmengsel ernaast.
     

Deel Deze Pagina