Ik verzorg het gebak voor onze pakjesavond. Nu wil ik een taart en cupcakes maken. Voor de cupcakes weet ik al wat. Maar hoe zal ik aan de bovenkant de taart afsmeren, ik wil nl een keer geen fondant of marsepeintaart. Dus een lekkere "vulling" bovenop. Ik heb er gezien waarbij ze de bovenkant helemaal volmaken met kruidnoten, maar dat vind ik niet zo leuk. Ik garneer uiteraard wel met kruidnoten en schuimpjes oid.
Aangevette slagroom met kruidnootjessmaak? De kruidnootjes tot poeder stampen en er doorheen roeren. Of speculaaskruiden erdoor?
baard maken van slagroom 1 klein in vorm gesneden laagje marsepein voor gezicht, dropjes als ogen. Of zwarte piet en dan met genache afsmeren
Er zijn een heleboel verschillende pepernoten te koop, misdchien garneren met caramelkruidnootjes, chocoladekruidnoten of chocolaatjes in de vorm van sinterklaas of zwarte piet? Of taaipopjes, kikkers en muizen of kleine cadeautjes? Ik ga een taart maken met speculaasbodem, luchtige chocoladevulling en slagroom met (chocolade)pepernootjes erop, beetje het idee van chocomel met slagroom en speculaas..
Inspiratie komt hiervandaan: Chocolademelk & pepernoten taart – HandmadeHelen maar ik weet nog niet of ik het recept precies ga volgen of nog wat dingetjes aanpas...
Hou er rekening mee dat kruitnoten vies sloffig worden in de koeling. Iets van een speculaas cupcake, met een toef van spijs achtig iets ? Nootje er op en een scuimpje en evt wat kruimels van de cupcake
heeft er iemand ook ervaring met een mandarijntjesvulling...mandarijntjes door de botercreme als vulling?? of mandarijntjes ergens anders doorheen?
Ik ga deze bakken: Witte chocolade cheesecake met kruidnoten en gezouten karamel - Wijn Spijs Reis Maar die heeft dus wel kruidnootjes bovenop
madarijntjes door de kwark en dan als taartvulling?? Welke kwark gebruik je daarvoor...mandarijntjes uit blik denk ik he...vanwege de velletjes.
Nee, meestal gewoon door de kwarktaart, maar zou niet weten waarom het niet als vulling zou kunnen. Inderdaad helaas wel de mandarijnen uit blik.
o ja door de kwarktaart ken ik het idd. Maar nu moet ik een bisquit vullen, 1 laag wil ik dus met iets met mandarijnen vullen...vond het een ultieme sintvulling Ben bang dat kwark misschien te nat is als vulling?? Misschien beter banketbakkersroom pakken anders en daar mandarijnen opleggen??
Of door de room roeren? Ik denk als je de kwark (naturel) verstevigt met gelatineblaadjes dat het wel kan trouwens. Ik heb ook wel eens citroenkwarktaart (mona toetje) gebruikt als bisquit vulling en was ook niet te dun, wel een dijkje van botercreme gebruikt.
ik ga hem iig afwerken met witte chocolade ganache....jum jum, en 1 laag vulling met pepernotencreme, en 1 laag wordt dus iets met mandarijntjes...even denken wat ik het handigste vind.