Ik ben over vijf weekjes uitgerekend en ik ben benieuwd hoe we de honden het beste kennis kunnen laten maken met de baby. Sinds de zwangerschap hebben ze twee keer een aanvaring gehad in de eerste weken. Daarna ging het prima maar vandaag hadden ze weer bijna een aanvaring. De oudste zat ff bij mij en de jongste begon ineens haar lip op te trekken. Gelukkig konden we haar corrigeren. Nu hadden ze ook allebei een botje dus ik weet niet precies waar het aan lag maar voor de zwangerschap deden ze nooit zo. Merken ze dat er iets veranderd? En hoe kunnen we hier het beste mee omgaan?
Honden merken zeker dat er iets gaat veranderen! Komen die van jou ook met hun hoofd op je buik liggen? Dan horen en voelen ze jullie kleintje al, ze beginnen ook nu al een soort band met jullie baby te krijgen. Ik heb verder niks bijzonders gedaan, de spullen van de baby zijn langzaam in huis gekomen en toen we uit het ziekenhuis kwamen ben ik gaan zitten met J. in mijn armen en heb ik ze bij me geroepen. Ze hebben toen uitgebreid gesnuffeld en zelfs (ondanks ik het niet wilde en probeerde tegen te houden) een paar 'kusjes' gegeven. Daarna gingen ze weer hun eigen ding doen, ben er verder ook niet echt intensief mee bezig geweest. Hou je zelf rustig op het moment van kennismaking en zorg dat er minimaal 1 iemand bij staat die de honden goed kent. Als jullie zelf niet rustig blijven worden de honden ook onrustig. Ps. De aanvaringen gewoon blijven corrigeren, het mag gewoon niet. Jouw zwangerschap is daar geen excuus voor.
Heel af en toe legt de oudste haar kop op mijn buik maar ze reageert niet als de baby beweegt. De aanvaringen blijven we zeker corrigeren alleen als mijn man er niet is lijkt me dat wel lastig. Ik kan dat zelf namelijk niet meer door mijn dikke buik. Maar goed gelukkig zijn het normaal gesproken de beste vrienden. Als een vriendin van me met haar baby langs komt dan snuffelen ze ook ff maar verder ook niet.
Ik heb ook honden en zit een beetje met hetzelfde. Ze voelen heel goed dat er wat is. Ze volgen me overal en blijven liefst in mijn buurt. Eentje is sinds twee dagen zelfs schijnzwanger (en dat vind ik zo zielig voor haar). Ik veronderstel dus dat ze het snappen en ga er niet teveel van maken. Ze mogen zeker snuffelen, maar het moet duidelijk zijn dat de baby boven hen staat. De baby is net zoals mijn man en ik het baasje. Honden zijn slim en zullen het vlug genoeg snappen.
Ben heel benieuwd hoe die van ons het gaat doen tegen die tijd! Hij heeft er nu een handje van om alle aandacht op te eisen, dat probeerden we al steeds te corrigeren maar nu moet ie er natuurlijk al helemaal aan gaan wennen dat hij straks minder aandacht zal krijgen. Verder is hij ontzettend speels (hij wordt in september 2), hij vindt het leuk om als een gek rondjes te rennen over de bank bijvoorbeeld.. Maar dan springt ie ook op mijn buik en dat voelt niet prettig! Nu is er bij mij nog niet duidelijk een babybuik aanwezig, maar sinds ik weet dat ik zwanger ben, probeer ik hem wel een beetje zachtjes te laten doen. Hij weet wat 'baasje kusje' en 'vrouwtje kusje' betekenen, dus ik heb hem ook 'baby kusje' aangeleerd. Klinkt heel stom, maar hij snapt wel dat dat mijn buik is haha.. En verder houd ik hem een beetje weg bij mijn buik. Ben benieuwd hoe het zal zijn als hij ook door kan krijgen wat er in mijn buik gebeurt.. Maar het ging mij er puur om dat hij op een zachte, lieve manier met mijn buik omgaat, ipv er steeds op te springen. Met de baby straks: ik heb geen idee, zien we vanzelf. Maar idd wel leuk om tips te lezen!
Die van ons volgen mij ook continu idd. Vooral de jongste is op straat heel beschermend. Dit leren we haar wel af want ik ben de baas niet zij. Maar door de hormonen ben ik de laatste weken vrij prikkelbaar en dat merken de honden natuurlijk ook dus beginnen zij extra te klieren. Gelukkig zijn het kleine hondjes dus ik kan ze nog makkelijk in bedwang houden Onze honden mogen echt niet op de bank zeker niet nu er een kleine onderweg is.
Die van ons kan er ook alleen op als wij hem erop tillen, hij is te klein om er zelf op te springen. Dat wordt met de baby straks geen probleem..
Ben ook heel benieuwd. Ben ook over vijf weken ongeveer uitgerekend en heb ook een (grote) hond. Het is wel een schat.. Niet waaks en zover ik merk lief met kinderen ( staat het ras ook bekend om) Ik verwacht dan ook niet al teveel problemen, hij is wel altijd erg nieuwsgierig.. Ik denk dat het belangrijk is je honden erbij te betrekken en proberen om ze niet veel anders te gaan behandelen. We hebben die van ons wel al geleerd om meer op zichzelf te zijn tijdens de zwangerschap. Dus tijdens het eten niet onder tafel maar op de eigen plaats, en hij gaat nu ook wat makkelijker zelf buiten liggen een poosje ipv altijd maar tegen je aan/ bovenop je... Succes!
Je kan ook als de baby geboren is de eerste luister neerleggen waar de honden verblijven. Schijnt ook te helpen.
Die van ons was erg waakzaam, liep ineens voorop met uitlaten en sloeg sneller aan. De hond van schoonouders die er regelmatig was, die ontweek me en heeftbooit zelfs naar mijn kuiten gehapt in t voorbij komen. Die van ons heb ik 2 maanden voor bevallen in moeten laten slapen ivm gezondheid. Dus die hebben nooit echt kennis gemaakt
Ik moest een nacht in het ziekenhuis blijven dus heeft manlief destijds een gebruikte pamper & mutsje meegenomen, onze 3 honden hebben het mutsje en de pamper compleet afgeslikt. Dag later kwam ik thuis met de kleine en hebben we de maxi cosi in het midden van de kamer gezet, honden in huis gelaten en ze werd bedolven met likjes, ze waren alle 3 zo lief. Sindsdien is ze echt een pac member. En eigenlijk ook wel de baas want ze luisteren alle 2 ( een overleden) super goed naar haar. Nu zwanger van de 2e, dus we pakken het net zo aan als 2 jaar geleden. we hebben rottweilers.
hier 2 honden die ook zeker wel wat merken onze kleinste hond engelse staff kan normaal bij paarden nu valt hij ze aan als hij de kans heeft... andere honden vermijd ik nu bewust elkaar sarren ze nu ook. ik heb een hond die wel eens gromde naar de kleine toen ze ging kruipen en lopen maar alleen als onze kleine richting Bench ging maar dat mag ze gewoon niet dat is gewoon een kwestie van in de gaten houden. en onze Bench staat nu in de gang dus daar hebben ze zoiezo meer rust onze dame kan nu alles doen bij ze wij trouwens ook. een hond is mishandeld geweest bij de oude eigenaar maar ik weet die is zooo loyaal naar iedereen en zelfs nog naar die persoon. onze engelse staff is redelijk onzeker maar ook dat weet je van te voren en daar speel je op in.
Mij is geadviseerd om de baby altijd hoger te zetten dan de honden dus ik zou persoonlijk de maxi cosi niet op de grond in de kamer zetten. Ons is idd ook het advies gegeven om een mutsje aan de honden te geven dus dat gaan we sowieso ff doen.
Hier ook 2 honden, toen we terug kwamen uit het ziekenhuis hebben we Levi in zijn maxi cosi op de grond gezet. Na 5 minuutjes snuffelen was het niet meer interessant.
Mooi om deze reacties te lezen! Wij hebben een mopshondje! Een popje (L) Maar ben ook zeer benieuwd hoe hij op de kleine gaat reageren! Hij is ons kindje nu een beetje..En dan zal natuurlijk straks gaan veranderen! Als we binnen komen in huis dan wordt ons hondje vaak als eerste begroet... En dat zijn we na de bevalling ook nog steeds van plan! Zodat ie niet zoiets heeft ik besta niet meer. En mijn man neemt na de bevalling een dekentje mee waar de kleine in heeft gelegen..die krijgt ons hondje dan in de mand zodat ie alvast aan de geur kan wennen! En dan gaan we het zien als de kleine er is! Hij is altijd erg enthousiast.. Maar ik denk dat als je een paar dagen verder bent de honden aan de kleine zijn gewend, en het niet meer als 'nieuw' gaan zien! We zullen het zien
Wij hebben het eerste mutsje aan de hond gegeven om te laten ruiken. Daarna heeft ie aan de baby mogen ruiken toen we thuis kwamen uit het ziekenhuis. We hebben hem er zoveel mogelijk bij betrokken maar wel heel duidelijk een plaats in de roedel gecreëerd voor onze dochter. Succes straks! Hopelijk gaat alles goed met je trouwe viervoeter en het nieuwste roedellid!
Wij hebben twee Duitse herders. De oudste hebben we Abn onze dochter laten ruiken na een paar tellen ging hij alweer zijn eigen weg. Hond twee is een adhdertje en dat was iets lastiger maar toch op dezelfde manier gedaan en ging ook prima. Btw ik ben geen voorstander van luiers aan honden geven. Zeker niet als je ze binnen hebt. Het zal niet de eerste keer zijn dat honden daarna poep eten tijdens het uitlaten, zo genaamde kruissnuivers worden of elke keer wegsneaken om de luierton op de kop te zetten. En do is het meenemen van een kledingstuk of doek oid met de geur van de baby.
denk dat je ook goed moet kijken naar het karakter van de hond. Ik ben destijds thuis bevallen en de hele dag heeft onze hond op zn plek gelegen met af en toe uitlaten tussendoor.. hij wist enorm goed dat er iets ging gebeuren. Boven in onze slaapkamer bevallen, en toen de verloskundige weg ging (had de tussendeur open laten staan) kwam onze hond naar boven. We hadden van tevoren bedacht hoe we het zouden kunnen aanpakken, maar op dat moment was het logischer voor ons om de hond bij ons op bed te laten komen en kennis te laten maken. Misschien niet verantwoord volgens de meesten omdat hij hoger komt, maar hij was zo lief tijdens die kennismaking. Nooit problemen gehad. De kennismaking verliep enorm soepel. Ik denk dan ook dat je zelf juist erg relaxed eronder moet blijven... Hier wel 1 hele belangrijke regel: de hond is veilig op zijn eigen plek. Ons kind mag dus ook niet zomaar op de plek van de hond komen. In het begin hebben we het contact juist vanuit de hond laten komen, zodat de baby geen bedreiging vormde. Onze hond had ook geen behoefte aan veel contact toen ons zoontje kleiner was. Hoe meer hij zelf kon, hoe beter het contact werd en hoe minder eng voor de hond. Nu zijn het maatjes!
Inderdaad is het denk ik het belangrijkste om zelf rustig te blijven. Het zal vast goed gaan. Aangezien ik in juli beval hoop ik op een beetje mooi weer zodat we veel met de honden en de kleine kunnen gaan wandelen in het bos hier vlakbij. Van kenners heb ik begrepen dat wandelen heel goed is om de plaats in de roedel te bepalen.
ik maak mijn eigen eigenlijk helemaal geen zorgen om onze hond, hij vind mijn buik leuk lig er ook met zijn kop echt op, onz jerry is wel een grote hond dalmatier. en hij vind kindjes ook leuk. hij kan soms iets jaloers zijn als mijn man en ik elkaar een kus geven en hem negeren maar tegen over kinderen is hij nooit jaloers, betrekken hem overal bij babykamertje laten snuffelen en duwen hem niet weg. als de kleine er straks is laten we aan de babyruiken en laten wel hem het bebloeden kledingstuk van tijdens de zwangerschap ruiken zodat hij weet dat er wat is, dit hebben mijn ouders vroeger met de toemalige dalmatier ook gedaan en dat werkte ook.