Ik begreep dat als je gerookte zalm eet het wel even verhit moet worden. Maar hoe lang dan? Is een kwartier voldoende voor het doden van eventuele bacteriën? Eten veel zwangere dames hier ook gewoon gerookte zalm als het verhit is? Of doen jullie het toch liever niet uit voorzorg?
oh ik at dat trouwens niet, ik vind dat zelf niet lekker, lust alleen verse rauwe zalm/gerookte zalm, dus ik at het gewoon niet in de zwangerschap
Ik maak gewoon een sausje voor de pasta dus eerst ui en tomaatjes en dan de zalm erbij en op middelmatig temperatuur een kwartiertje doorwarmen. of is dat niet voldoende?
in de koekenpan maar niet op heel hoog vuur anders wordt het natuurlijk erg droog, gewoon op middelmatige temperatuur.
ik denk dat de zalm echt goed doorbakken moet zijn, anders groeien er alleen maar meer bacterieen erin.. denk ik!
Overigens heb ik gister een biefstuk gegeten die niet meer roze was, ik had hem dun gesneden en ook op middelmatig temperatuur verwarmd. Denk je dus dat dit toch riskant is? Eerst wel op hoog vuur. Was niet roze meer
Ik eet gewoon gerookte zalm. Alleen niet de voorverpakte bij de supermarkt, maar gewoon van de visboer. Dat mag gewoon.
In gerookte zalm kan listeria zitten. Listeria gaat dood bij 70 graden. Dus als je zalm in een sausje een kwartier lang verwamt/kookt dan heeft het wel een temperatuur van 70 graden of hoger bereikt en kun je het prima eten. Je zou bijvoorbeeld kunnen verwarmen en de saus 1 minuut laten koken (100 graden) en dan is het goed! Heerlijk hoor!! Geniet ervan!!