Nadat mijn dochtertje erg gevallen is, ben ik er meer bewust van hoe snel een ongeluk kan gebeuren en besef ik dat ik geen idee heb van wat ik in zo'n geval moet doen, behalve in paniek rakken. Daarom is zit ik te denken om een EHBO cursus te volgen, ooit een mini cursus gehad maar ik kan mij niet zo veel van herinneren. Heb je een EHBO cursus gevolgd, weet je wat je moet doen in geval van ongeluk? En heb je het ook nodig gehad? Misschien kunnen degene die een cursus hebben gevolgd een paar tips geven, wat je moet doen bijvoorbeeld bij verslikking, verbranden, vallen etc. dan hebben andere ook wat aan...
Even een tip. Je kunt de kosten van een eens cursus bij je ziektekostenverzekering verhalen. Ik wil dit ooit ook nog eens doen.
Ik ben nu bezig met een tweedaagse cursus. Ik vind dat elke ouder dit zou moeten doen en ik had dit zelf veel eerder moeten doen! Ik kan baby's en kinderen (maar ook volwassenen) reanimeren, bij verstikking ingrijpen, stabiele zijligging.
Ik heb tijdens mijn zwangerschap van de eerste een ehbo cursus voor kinderen gedaan. Vind eigenlijk dat dat verplicht moet worden. Vind het een aanrader in ieder geval. Heb het gelukkig nog nooit echt nodig gehad. Heb wel een keer snel moeten reageren toen de oudste in een stukje appel stikte/verslikte
Ik heb een tijdje geleden via Iedereenehbo.nl een cursus gevolgd. Theorie volg je online en leg je een examen voor af en daarna is het een dagdeel praktijk. Van de verzekering kreeg ik 80% van de kosten vergoed, maar ik had het ook gedaan als ik alles (rond de 100 euro) had moeten betalen. Het geeft mij rust nu ik weet hoe te handelen in noodsituaties.
Ik heb geen cursus gehad maar ben er wel al sinds mijn zwangerschap over na aan het denken. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt (hopelijk niet!). Echter roep ik het ieder jaar maar komt het er niet van Nu toch maar eens serieus gaan oriënteren op een cursus.
Dat herken ik wel Knapie. Gewoon vandaag inschrijven voor een praktijkdag en dan heb je ook een stok achter de deur om de theorie door te nemen alles bij elkaar kost het je maar zo'n 12 uur. Moet te doen zijn toch?
@rianne19 dank je wel voor de tip, ik zal idd even informeren of mij verzekering dat dekt, anders zou ik het nog steeds doen hoor, zulke informatie vind ik onbetaalbaar! @Boommm Ik denk ook dat het verplicht zou moeten worden, tijdens de zwangerschap of zo..ik vind het erg om van mijzelf dat ik het nog niet heb gedaan!
@Knapie hier precies hetzelfde, maar een keer moet ik het wel doen, liever vandaag dan morgen... @Eline88 online is een goede tip idd! Ik ga vanmiddag op mijn gemak na kijken, ik wil het namelijk niet meer uitstellen, gelukkig is het goed afgelopen met mijn dochtertje maar de schrik ziet er nog goed in
Ik heb het gedaan via de plaatselijke ehbo vereniging. Het volledige bedrag heb ik terug gekregen van verzekering. Het waren hier 5 avondjes. Ik ging niet zo zeer voor hoe te handelen maar vooral voor mijn eigen gevoel. Ik ben een stuk zekerder!
Ik heb een cursus EHBO voor kinderen gedaan. Mijn man heeft de cursus EHBO uitgebreid behaald. Wij hebben het beide via het rode kruis gedaan, en zijn er tevreden over. Het is zo handig om te hebben! Daarnaast is het een geruststelling als ouders zijnde dat je weet wat je moet doen in zo n situatie.
Ik heb ook de Eerste hulp bij kinderen cursus gedaan. Via het kdv werd dit georganiseerd. Eigenlijk wil ik de volledige ehbo cursus nog volgen. Het is nuttig en ik vond het ook heel leuk om te doen. Ik heb 2 avonden les gehad (praktijk en theorie gecombineerd) en 1 avond examen. Mijn vriend heeft bij de Marine gezeten, die heeft daar ook de nodige cursussen gehad.
Ik ben bhver op het werk, dus ik heb wel ehbo voor volwassenen gehad. We hebben toen wel een keer reanimatie voor kinderen geoefend en dat is toch wel anders dan bij volwassenen. Ik wil zeker nog ehbo voor kinderen gaan doen. Lijkt mij voor elke ouder wel een aanrader. Wat tips betreft, bij verbranding altijd meteen koelen met lauw water, kleding aan laten maar luier uittrekken.
Nou dames ik heb me ingeschreven! Houden jullie er trouwens rekening mee dat jullie (een gedeelte van) het cursusbedrag vergoed kunnen krijgen door de zorgverzekeraar.
Ik heb het ook gedaan en kreeg alleen theorie vergoed (volgens mij iets van 85 euro ofzo). Praktijk heb ik zelf gedaan. Ik vond het belangrijk. Ik verwacht van mijn gastouder een EHBO diploma, van mijn andere gastouder, bij vrijwel elk kinderdagverblijf of pretpark, basisschool of weetikveelwat dat met kinderen te maken heeft - maar de plek waar kinderen het meest zijn (thuis), juist daar heeft niemand een EHBO diploma. Nou ja, ik vond dat zelf best wel krom. En daarom heb ik het op eigen houtje gehaald. Ik ga hem alleen niet elke keer verlengen maar zelf bijhouden. Gewoon dat ik weet hoe ik moet handelen.
Ik heb EHBO en EHaK en nog wat andere modules. Absoluut doen, je hebt er veel aan. Tips geven is denk ik niet echt zinvol. Veel dingen moet je toch echt oefenen en een aantal keer herhalen. Als een paar tips voldoende zouden zijn, zouden die cursussen er niet zijn toch? Niet elke ziektekosten verzekering vergoed het trouwens.
Hier ook EHBO voor kids. Helaas een keer nodig gehad voor een oppaskindje dat stikte in een stukje rijstwafel omdat hij heel erg schrok (en dus met een teug zijn rijstwafel inademde) Hij liep blauw aan en verloor zijn bewustzijn, kreeg het stukje er gelukkig uit en hij kwam gauw weer bij. Heeft veel indruk op mij gemaakt en was blij dat ik goed kon handelen! Als je vraagt om tips. Bij verbranden moet je altijd koelen, met kleren aan, tenzij chemische brandwond. De luier wel uit als hier hete vloeistof in is gekomen, omdat die zich volzuigt met de hete vloeistof. Koel lang met lauw water, zeker 15 minuten. Koelen is bekangrijker dan mogelijke infectie, dus als er alleen een sloot in de buurt is, spring met het kind de sloot in.. kan nog veel meer tips geven, maar dit heeft indruk op mij gemaakt. Kan het iedereen aanraden!
Ik heb vanuit het werk ehbo voor kinderen en kan het iedereen aanraden, vind het een gemis dat ouders dit niet sowieso krijgen. Je steekt er veel van op waar je gewoonweg niet aan denkt in een stress situatie. tips: wanneer een kind valt zelf op laten staan en niet zomaar oppakken. Wanneer ze iets gebroken hebben zie je dat doordat ze het zelf ontlasten als ze opstaan. Doordat ouders hun kind meteen oppakken kunnen ze het erger maken. Bij het innemen van giftige stoffen 112 bellen, wanneer je vertelt wat voor soort middel ze binnen hebben gekregen vertellen ze precies wat je moet doen. Soms water geven, soms braken, soms niks.. maakt enorm veel verschil wat ze binnen krijgen. Als ze ergens in stikken niet zomaar in de mond gaan graaien. kinderen onder de 8 hebben een trechtervormige slokdarm en de kans is daardoor dus groot dat je iets juist verder duwt, ipv daarvan tussen de schouderbladen stoten om het eruit te persen. bij een baby hoofdje schuin naar onder houden en de baby op je arm leggen, ook daar tussen de schouderbladen stoten met je hand. een tand uit de mond in een bekertje doen en bloed en speeksel uit de mond in het bekertje laten spugen, dan zit het in lichaamseigen vloeistof. je mag hem zelf terug duwen maar ik heb daar het lef niet voor, de tandarts kan dat veel beter. gat oid in het hoofd of snee in de kin; theedoek erop en naar de dokter, die kan kijken of het geplakt of gehecht moet worden. Dat vond ik zo een beetje de belangrijkste dingen omdat deze dingen het meeste gebeuren. en brandwonden maar die zijn al voorbij gekomen. Het is wel altijd typisch om te zien dat mensen je echt raar aankijken wanneer je je kind zelf op laat staan wanneer het valt het is het beste maar mensen vinden het altijd heel erg vreemd.