5 weken zwanger en bruine afscheiding

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door lobke6, 16 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. lobke6

  lobke6 Lid

  12 jul 2007
  10
  0
  0
  moeder, verzorgende, opleiding schoonheidsspeciali
  hoi, ik had een vraagje, ik ben nu waarschijnlijk volgens verloskundige 5 weken zwanger,(ben onregelmatig ongesteld) en had net wat bruine afscheiding is dit normaal? ik heb na mijn eerste ook een miskraam gehad en toen begon het hiermee, maar voelde me toen ook niet zwanger en nu ben ik erg moe en ben niet echt misselijk maar heb een zwaar gevoel op de maag. krijg pas over twee weken een echo, ben erg ongerust.
  dit is mijn laatste zwangerschap dus wil er zo graag extra van genieten.
  kan iemand mij helpen, zodat ik minder ongerust kan zijn!

  groetjes lobke
   
 2. missym

  missym VIP lid

  14 mei 2006
  7.744
  7
  38
  Sorry, mijn miskraam begon ook met bruine afscheiding. Misschien even de vk bellen?

  Ik heb wel vaker gehoord dat vrouwen bloed hebben tijdens de zwangerschap.

  succes!
   
 3. Danjo

  Danjo VIP lid

  25 feb 2007
  18.357
  19
  38
  Vrouw
  wil je niet bang maken maar zo begin de mijne ook
  Ik zou idd gewoon ff vk bellen
  En dan hoop ik dat ze iets voor je kunnen betekenen
   
 4. maja82

  maja82 VIP lid

  30 jan 2007
  15.508
  1
  0
  Volgens mij hoeft het niks te betekenen, kan bijv. ook nog innestelings (oud) bloed zijn. Of dat er binnen iets een beetje gebloed heeft en dat er nu oud bloed uitkomt. Maar als je je zorgen maakt even de vk bellen.
   
 5. debs

  debs Actief lid

  19 nov 2006
  271
  0
  0
  Barendrecht
  ik heb twee keer bruin verlies gehad. daar heb ik vreselijk over lopen stressen. Dus ik begrijp je volkomen.
  Bij mij was het idd gewoon wat oud bloed of een adertje die stuk is gegaan. Volgens mijn vk kan dat al als je hard niest of iets optilt. zoals je kan zien aan mijn banner was er bij mij niks aan de hand.
  Niet dat ik dat kan beoordelen, maar ik wilde je gewoon even laten weten dat dit ook kan.

  succes!
   
 6. loopy

  loopy Fanatiek lid

  23 apr 2007
  3.564
  0
  0
  kantoor
  gouda
  ik had ook bruine afscheiding maar dat was helemaal niks, kwam van het innestelen. na een kleine week was het over. hopelijk is het dat ook bij jou! (Ik was ook bang hoor, gelukkig was het niks)
   
 7. Damie

  Damie Bekend lid

  14 jun 2006
  724
  0
  0
  Lobke, ik heb van alles gehad. Bruinverlies, zwartverlies en helder rood verlies. En ben nog steeds harstikke zwanger en het kindje groeit supergoed. Het kan dus alle kanten op. Heb hoop!

  Sterkte!
   
 8. pregnantlady

  pregnantlady Bekend lid

  29 mei 2007
  635
  0
  0
  Lieve Lobke, Ga niet uit van het slechtste... ik heb ook bloedverlies gehad en afscheiding in alle kleuren maar ben nu 22 weken zwanger en alles gaat goed. Je kan door zoveel redenen last hebben van wat bloedverlies (bij mij een poliep) maar het meest voorkomend zo vroeg in de zwangerschap is toch wel een innesteling. Bel gewoon de VK op en geeft aan dat je je zorgen maakt. Misschien kan je iets eerder voor een echo bij 6 weken is er al hartactie te zien dus misschien kan je een weekje eerder.
  Heel veel sterkte! Ik weet hoeveel stress het met zich mee kan brengen.
  Liefs,
  Lady
   
 9. Marlie81

  Marlie81 Bekend lid

  17 jun 2007
  768
  0
  0
  Ik zit in hetzelfde schuitje. Vanmorgen heb ik de doktersassistente gebeld en zij zei dat het inderdaad wel vaker voorkomt en het niks hoeft te betekenen. Zolang het bruin is, is het oud bloed. Maar het moet natuurlijk niet rood worden....
   
 10. pregnantlady

  pregnantlady Bekend lid

  29 mei 2007
  635
  0
  0
  Marlie, zelfs rood bloed hoeft geen probleem te zijn. Kan een scheurtje zijn, een adertje of iets anders. Of zoals bij mij een poliep aan de baarmoedermond. Je weet niet zeker tot een echo en je het hartje ziet. Ik zou bij voorbaat geen zorgen maken hoe moeilijk het ook is. Ik heb tot 2 keer toe in hetzelfde schuitje gezeten.
   
 11. Damie

  Damie Bekend lid

  14 jun 2006
  724
  0
  0
  Marlie, precies wat pregnantlady zegt. Ik had ook twee keer helderrood verlies.... en zie mij nu 16 weken zwanger.
   
 12. Marlie81

  Marlie81 Bekend lid

  17 jun 2007
  768
  0
  0
  Oké, maar ik bedoelde ook meer van...zolang het bruin is hoef je verder geen stappen te ondernemen en proberen geen zorgen te maken. Ik neem aan dat als het rood wordt, je toch wel even langs de huisarts gaat wat het dan is.
   
 13. Amsy

  Amsy Bekend lid

  8 jun 2007
  559
  0
  0
  Hoi Lobke,
  Tja, wat de meiden hierboven je al vertelden kan het van alles zijn. Soms begint een miskraam met oud bloed, soms is het een innesteling, soms een gesprongen adertje. Ik zou even contact opnemen met de VK, dit is toch meer haar terrijn dan die van een huisarts denk ik.
  Als je verder geen krampen voelt en stolsels verliest denk ik zelf dat het allemaal wel meevalt, maar kan me je ongerustheid erg goed voorstellen hoor. Probeer niet meteen van het ergste uit te gaan, en hoe lullig gezegd ook, het enige wat je nu kunt doen is afwachten aangzien je nog maar 5 weken bent. Dus probeer je niet teveel zorgen te maken en put hoop uit alle verhalen waarbij er niets aan het handje was.
  Liefs Amsy
   
 14. lobke6

  lobke6 Lid

  12 jul 2007
  10
  0
  0
  moeder, verzorgende, opleiding schoonheidsspeciali
  hallo, bedankt voor jullie reacties, ik ben er een stuk positiever door geworden. heb sinds gisteren geen last meer gehad van bruine afscheiding dus denk dat het waarschijnlijk iets anders is geweest. ben vandaag ook al de hele dag misselijk, dus ga mijn eigen niet teveel zorgen maken, ga er gewoon van proberen te genieten.
  en als het terug komt en vertrouw het niet dan kan ik altijd nog vk bellen.
  maar voor mijn gevoel zit het wel goed. :)

  groetjes lobke
   

Deel Deze Pagina