Recepten zoete aardappel

Discussion in 'De lounge' started by Fritsie, Nov 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fritsie

    Fritsie Actief lid

    Dec 11, 2012
    352
    8
    18
    NULL
    NULL
    Onze eigen oogst zoete aardappelen is bijzonder goed gelukt, we kunnen er bijna niet tegen aan eten :)

    Alleen kom ik niet verder dan met broccoli of in een salade , heeft er iemand nog andere suggesties?

    Om het nog moeilijker te maken, wij eten geen vlees of vis :D
     
  2. mamavanrosalie

    Apr 8, 2014
    99
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik maak ze altijd in de oven, in partjes snijden, kruiden naar smaak en olijfolie overheen sprenkelen zodat alle aardappels een laagje olie hebben. In de oven op 200 graden een half uurtje en dan heb je heerlijke gebakken zoete aardappel. Kan je in principe overal bij eten. Je kan er ook een soep van maken met bijvoorbeeld pompoen ook heel lekker! Gewoon even googlen dan vind je genoeg recepten.:)
     
  3. Clivia

    Clivia Bekend lid

    Jul 12, 2014
    843
    103
    43
    NULL
    NULL
    Ik gebruik ze graag in een stamppot met spruitjes. Lekkere combinatie!
     
  4. Fritsie

    Fritsie Actief lid

    Dec 11, 2012
    352
    8
    18
    NULL
    NULL
    Met pompoen in soep is ook erg lekker idd, alleen zijn deze bij ons nog niet rijp :)
    In de oven ga ik eens proberen, bedankt! Dat ik daar zelf niet op gekomen ben zeg :), ik ben niet zo'n keukenheld.
     
  5. MMarianne

    MMarianne Niet meer actief

    Ook lekker en makkelijk: Vinkje proof (honingkip met zoete aardappel)
     
  6. miss84

    miss84 Bekend lid

    Oct 2, 2013
    943
    0
    0
    NULL
    NULL
    Poffen!
    30 tot 60 minuten op 200 graden.
    Eerst wassen, dan insmeren met olie en in aluminium folie.
    Ik vul ze daarna met bijvoorbeeld wat chilliconcarne. Ook lekker met geitenkaas en dan mog even in de oven! Heerlijk.
     
  7. eekhoorn

    eekhoorn Actief lid

    Oct 8, 2010
    334
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik maak stamppot van 1/2 zoete aardappel, 1/2 gewone aardappel. daardoorheen een gesneden bosuitje en een beetje olijfolie.
    doet het hier erg goed, ook bij de kinderen.
     
  8. Fritsie

    Fritsie Actief lid

    Dec 11, 2012
    352
    8
    18
    NULL
    NULL
    Super idee! Ze staan nu in de oven, ben benieuwd!
     
  9. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    Oct 27, 2014
    1,555
    666
    113
    Poffen idd. Hier staan ze ook op het menu voor vanavond. Wel eerst prikken met een vork of mes.
     
  10. AMS

    AMS Fanatiek lid

    May 14, 2009
    3,394
    4
    38
    España
    Couscous mee maken, met wortel, pastinaak, aardperen, ui en pompoen combineren met een lepel ras el hanout.

    Ik maak er ook altijd tempura mee (om zo te eten met wat sojasaus of om vegetarishe sushi mee te maken).
     
  11. Zonnestraal2

    Zonnestraal2 Bekend lid

    Jul 28, 2009
    793
    0
    0
    Vis met zoete aardappels is zoo lekker
     
  12. sanell

    sanell Bekend lid

    Dec 16, 2008
    628
    0
    0
    Zoete aardappelvla van maken:D

    Klinkt heel gek, maar wij hebben het uit een kookboek wat we hier hebben staan (Indiase keuken). Aardappels met wat melk en veel suiker tot moes laten koken/ pureren. En in kommetjes met wat amandelschaafsel serveren. Wel een heel zwaar toetje maar erg lekker:D

    En gewoon net als patat bakken werkt ook altijd:)
     
  13. kris8

    kris8 VIP lid

    Aug 17, 2009
    8,032
    3
    36
    in de gado gado ?
    Bloemkool en boontjes en zoete aardappel koken.
    Op een bedje van sla leggen. Gekookt eitje erover en in blokjes gesneden komkommer en tomaten. Wat gehakte pinda`s en gado gado saus ( Ik maak hem zelf door saté saus te maken en deze aan te lengen met cososmelk en chilia-saus )
     
  14. febe

    febe Niet meer actief

    zoete aardappelfriet

    1 eetl. olijfolie
    zeezout
    8-10 zoete aardappels als friet gesneden

    oven op 200 graden
    bakpapier op bakplaat
    olie en zout in een schaal, friet erdoor husselen
    op bakplaat leggen
    40 minuten bakken

    is ook lekker met paprikapoeder
    wordt knapperiger als de frietjes eerst gewassen worden
     
  15. Jeszss

    Jeszss Fanatiek lid

    Jan 16, 2013
    1,752
    0
    36
    Gelderland
    Ik Heb laatst stamppot met zoete aardappel, pastinaak en knolselderij gemaakt. Heerlijke combi!
     
  16. febe

    febe Niet meer actief

    Fritsie, hoe kun je die aardappels kweken dan? lijkt me heerlijk uit eigen tuin. Heb je tips voor mij?
     
  17. Fritsie

    Fritsie Actief lid

    Dec 11, 2012
    352
    8
    18
    NULL
    NULL
    Als je ze kleinschalig wilt kweken, zou ik een halve aardappel aan de onderkant met 4 cocktailprikkers , zodat de aardappel niet te veel onder water komt, in een glaasje water zetten om ze voor te kiemen.

    Daarna kwestie van poten en wachten.
     
  18. floraa

    floraa Niet meer actief

    Zoete aardappelfrietjes zijn erg lekker, worden niet zo krokant. Lekker in de oven bakken met wat zout :)

    Ik maak er graag soep mee, met kokos

    En mijn favoriet: een lekkere curry :)
     

Share This Page