Waar kan ik deze kruiden voor gebruiken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Maxellera, 25 aug 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maxellera

    Maxellera Fanatiek lid

    14 mei 2012
    2.092
    82
    48
    NL
    Af en toe als ik een lekker recept zie op internet dan moet ik er wat kruiden in doen die ik niet heb, die haal ik in huis en gebruik ik in het gerecht. Alleen staan ze verder maar in het kastje aangezien ik verder niet weet waar ze nog meer lekker in zijn.

    Ik weet dat er hier een hoop dames zijn die lekker tekeer gaan met kruiden in de keuken dus leek het me een goed idee om te vragen waar de kruiden die ik bijna nooit gebruik lekker in zijn :).

    Het gaat om:
    -Thijm (gebruik ik eigenlijk alleen in gehaktballen)
    -Marjolein
    -Koriander
    -Gemalen komijn
    -Gemalen gember
    -Kurkuma

    Dus kom maar op met die tips :D. Merci!
     
  2. Saarr

    Saarr Actief lid

    29 jan 2011
    459
    0
    16
    Linzensoepje maken met kurkuma, gemalen gember, dito komijn en koriander. Lekker en super gezond
     
  3. Maxellera

    Maxellera Fanatiek lid

    14 mei 2012
    2.092
    82
    48
    NL
    Oeh bedankt voor de tip, ik eet graag linzen(soep) bij anderen dus zelf maken is een goed idee! Wat zijn verder de verhoudingen betreft linzen en overige ingrediënten als ik vragen mag? :)
     
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Koriander, gember, komijn en kurkuma gebruik ik veel in Indische recepten, erg lekker!
     
  5. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.782
    216
    63
    Koriander gebruik ik in de hete kip met ketjapsaus
    Gember in kruidkoek
    Komijn in chili con carne!
     
  6. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    idem.. en komijn gebruik ook veel in gehakt.
     
  7. Lilly156

    Lilly156 Fanatiek lid

    9 dec 2012
    1.698
    0
    0
    Gember gebruik ik als kruid in de satesaus.
    Koriander is heerlijk in tonijnsalade.
    Kurkuma gebruik ik voor zelfgemaakte eiersalade.
     
  8. Maxellera

    Maxellera Fanatiek lid

    14 mei 2012
    2.092
    82
    48
    NL
    Bedankt voor de tips! :) Zal het er wat vaker bij gooien.
    Ook lekker bij bepaalde groentes?
     
  9. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief

    Thijm in de soep of pastasaus, marjolein ook.
    Probeer ook eens je vlees te kruiden met dit soort kruiden; bijv. Kipfiletje inwrijven.

    Gewoon van alles proberen dan merk je vanzelf wat je wel ligt en wat niet.
     

Deel Deze Pagina