Af en toe als ik een lekker recept zie op internet dan moet ik er wat kruiden in doen die ik niet heb, die haal ik in huis en gebruik ik in het gerecht. Alleen staan ze verder maar in het kastje aangezien ik verder niet weet waar ze nog meer lekker in zijn. Ik weet dat er hier een hoop dames zijn die lekker tekeer gaan met kruiden in de keuken dus leek het me een goed idee om te vragen waar de kruiden die ik bijna nooit gebruik lekker in zijn . Het gaat om: -Thijm (gebruik ik eigenlijk alleen in gehaktballen) -Marjolein -Koriander -Gemalen komijn -Gemalen gember -Kurkuma Dus kom maar op met die tips . Merci!
Oeh bedankt voor de tip, ik eet graag linzen(soep) bij anderen dus zelf maken is een goed idee! Wat zijn verder de verhoudingen betreft linzen en overige ingrediënten als ik vragen mag?
Gember gebruik ik als kruid in de satesaus. Koriander is heerlijk in tonijnsalade. Kurkuma gebruik ik voor zelfgemaakte eiersalade.
Thijm in de soep of pastasaus, marjolein ook. Probeer ook eens je vlees te kruiden met dit soort kruiden; bijv. Kipfiletje inwrijven. Gewoon van alles proberen dan merk je vanzelf wat je wel ligt en wat niet.