Ik ben bezig met het schrijven van mijn ontslagbrief. Ik ga niet op een vervelende manier weg, er is geen conflict. Het viel me op, dat in de meeste voorbeelden steeds de reden van ontslag wordt gegeven. Ook eindigt de brief vaak met een bedankje en/of succes. Zelf ben ik geneigd deze dingen er niet in te zetten en het zakelijk en to-the-point te houden. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Zie ook de poll. - wel/niet reden van ontslag noemen - wel/niet bedanken/succes wensen
Als alles gewoon goed was en je op een normale manier weg gaat zou ik het wel gewoon netjes melden waarom je weg gaat en zou ze ook succes verder wensen. Maar ik ben met dat soort dingen liever gewoon eerlijk en ik vind het netjes.
Als je er goed weg gaat zou ik de brief zakelijk houden en dan de brief persoonlijk afgeven en dan de reden melden. Succes wensen vind ik niet nodig.
Kleine moeite om het er in te zetten toch? Als je iemand tegenkomt en je bedankt hem voor de leuke jaren, zou ik dat ook in een brief zetten. Ik vind het netter staan, meer de eer aan jezelf houden zeg maar. De reden van ontslag zou ik er ook bij zetten, maar meer voor eventuele toekomstige zaken. Altijd fijn om zwart op wit te hebben waarom jíj de overeenkomst opzegt.
Je kan toch opzeggen met een reden (tenzij je die niet wil noemen) en bedanken voor de afgelopen tijd is toch geen moeite, succes wensen zou ik niet doen.
Als het goed is weet je leidinggevende wel waarom je weggaat en bedank je haar face-to-face wel. Tenminste, dat heb ik toen wel gedaan. Ze wist ook al langer dat ik weg wilde, ze was mijn referent. Dus heb ik maar 2 zinnen gebruikt voor mijn ontslag brief. Die was alleen maar voor het dossier en personeelszaken, die mensen kende ik toch niet
Ik zou het wel zeggen (reden voor ontslag) zo kunnen hun er misschien wat van leren?(weet de reden natuurlijk niet)
Ik heb gekozen voor niet reden ontslag noemen en wel bedanken. Ik heb namelijk altijd gewoon persoonlijk aan mijn leidinggevende meegedeeld waarom ik ontslag ging nemen, en dan ook altijd uitglegd waarom. De brief is dan slechts een formaliteit om je dossier af te kunnen sluiten. Ik schrijf meestal iets in de trant van: "Langs deze weg wil ik graag per (datum) mijn dienstverband opzeggen waarmee het einde dienstverband effectief op (datum) ingaat. Ik wil u bedanken voor de prettige samenwerking en wens het bedrijf veel succes toe in de verder toekomst. Hoogachtend, ikke)" Het hoeft ook weer geen boek te worden
Ik heb twee keer ontslag genomen zonder vervelende omstandigheden. Ik kreeg er gewoon een betere baan voor terug. Ik heb de reden wel genoemd, maar dat was dan ook, vermoed ik, al mondeling besproken en heb me bedankt, succes gewenst etc.
Ik zou het wel doen, omdat je in de toekomst ooit nog eens afhankelijk bent van referenties. Of er misschien wel ooit weer sollociteerd, daarom zou ik het transparant af willen sluiten.
Het doet vast geen zeer om de brief een beetje persoonlijk te maken. Jouwe kikkers genoeg in het zakenleven.
Als je goed weg gaat zou ik gewoon de reden benoemen en ik zou bedanken en succes wensen. Je netwerk is een belangrijk goed en je weet nooit waar je mensen weer tegen komt. Dus ik ben zelf altijd van mening dat je het beste alles zo netjes mogelijk kan afhandelen.
Ligt natuurlijk aan de situatie. Als je het naar je zin hebt gehad is een bedankje natuurlijk wel op zijn plaats lijkt mij. Als je je reden prive wil houden kan dat natuurlijk best. Het is tenslotte je werk, en niet je familie haha.
Op mijn werk vind er ook altijd een exit gesprek plaats. Door bijna elke vertrekkende collega word er als nog vaak derden in de ontslagbrief genoemd. Is er een reden dat je het liever niet in een brief zet?
Ik heb nooit een reden genoemd in mijn ontslagbrieven, alleen dat ik bij deze mijn ontslag indien en met respect voor de opzegtermijn van x aantal maanden de datum van uitdiensttreding noemen. Geen succesjes, geen verwensingen, to the point en formeel.
Toen ik van functie en vestiging wisselde moest ik formeel mijn ontslag indienen, hier is niks in vermeld, was puur voor het dossier en is tegelijkertijd met mijn nieuwe contract erin gegaan. Toen ik uiteindelijk echt vertrok moest er wel een ontslag reden instaan voor het UWV. Ontslag met wederzijds goedvinden, deze was opgesteld door de advocaat van het bedrijf. Ik vind het meer een persoonlijk iets, succes wensen/bedanken doe je denk ik meer "persoonlijk" dan in een brief.
toen ik mijn ontslag indiende heb ik alleen datum van uit dienst gaan vermeld. Ook geen succes gewenst of wat dan ook (was een grote organisatie). En ook niet verteld wat de reden van ontslag was omdat het dan eenmaal zwart op wit staat.