Hoe maak ik lekkere sate?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 13 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Voor lekkere zelfgemaakte satesaus draai ik mijn hand niet om;)

    Maar zelf sate maken....daar heb ik geen kaas van gegeten:)
    De ene keer is het te flauw
    De andere keer weer veel te veel gekruid
    En het ergste vind ik nog als het veel te taai is.....

    Wie helpt mij om de perfecte satestokjes te maken??

    :):):)
    (ik vind kipsate trouwens het lekkerste!)
     
  2. cherryl

    cherryl Fanatiek lid

    27 jan 2009
    2.923
    0
    0
    ik maak ook altijd kipsate...

    ik doe altijd op de gok een flinke scheut ketjap manis..
    per 500 gram vlees doe ik daar 2 teentjes knoflook in persen.
    per 500 gram vlees doe ik daar een theelepel sambal in.
    en verder eigenlijk niets... dit laat ik een nacht marineren in de koelkast...
    en dan het liefts op dd bbq, maar anders in de grillpan.

    zo vind ik hem het lekkerst ;) eet smakelijik
     
  3. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Mijn vriendlief haalt altijd een pakje marinade en doet er dan zelf vanalles bij en ik ben ZO gek op zijn sate..

    Zal s vragen wel pakje en wat ie erin doet... :)
     
  4. tulip

    tulip Niet meer actief

    haha, precies hetzelfde als cherryl, hoe is het mogelijk?
     
  5. macy77

    macy77 Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.239
    1
    0
    Komt eraan, even mijn familie indo kookboek erbij pakken..
     
  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    En hoe bakken jullie het dan??? Eerst aan een stokje en dan in de grillpan?
    Ik hoorde nml. vandaag van iemand die de stukjes eerst voorbakte en daarna pas aan het stokje deed.
    Vervolgens ging de sate de oven in?!

    En ik met mijn st*mme kop heb verder niets gevraagd over hoe/wat precies en het was me daar lekker!
     
  7. PamPapilio

    PamPapilio Fanatiek lid

    16 dec 2008
    4.736
    1
    0
    Anna Paulowna
    Kan allemaal! ;) eerst prikken en dan gewoon op de grill wordt t meest gedaan denk ik (denk aan de bbq) maar het ligt ook aan het vlees..

    Het kan met varkenshaas, kipfilet, varkenslapjes, ossenhaas.. ;)

    Denk dat je even moet navragen wat voor vlees ze gebruikte en welke marinade! ;)
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dat is nou net het probleem. Ik ken diegene via via (was op een reunie vanmiddag). Ik zal er uiteindelijk wel achter kunnen komen hoor. Maar lang leve ZP, haha!
     
  9. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik doe het hetzelfde als cherryl, maar dan met 3x zoveel sambal (wij houden wel van een beetje pittig ;)). Wij prikken gewoon eerst 't vlees aan de stokjes en dan bakken we 't, meestal op de bbq en anders in de grillpan.
     
  10. cherryl

    cherryl Fanatiek lid

    27 jan 2009
    2.923
    0
    0
    ik doe de stokjes altijd een uurtje in water laten wellen en dan het vlees aan de stokjes en dan grillen of bbqen!
     
  11. cherryl

    cherryl Fanatiek lid

    27 jan 2009
    2.923
    0
    0
    hihi is gewoon de lekkerste manier ;)
     
  12. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Hier de kipfilet in gelijke blokjes snijden..

    Marinade aanmaken met olijfolie en water.. ( heb altijd satémarinade van conimex) De kipfilet daar een nachtje in laten zwemmen.

    Stokjes rijgen met de blokjes kipfilet, evt tussen de stukjes kip groenten ( ui, paprika, courgette) rijgen en dan op de BBQ.. Al smaakt het in de pan ook prima hoor.

    En dan natuurlijk eten met Wijcko satésaus en geroosterde uitjes.. Jummie!
     
  13. Female

    Female Niet meer actief

    Varkensvlees (niet te mager, liefst karbonade oid.) marineren in veel ketjap (liefst lekkere ketjap vd toko, witte rechthoekige fles met rood etiket, AH verkoopt het ook, ECHT een groot verschil!!), p/z, citroensap en een paar teentjes knoflook.

    C'est tout! :)
     
  14. Female

    Female Niet meer actief

    PS sateh moet eigenlijk wel echt op de bbq hoor, niet in de pan ;)
     
  15. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Wij gebruiken de marinademix van conimex die is echt heeeeerlijk!! (dus gewoon voor sate), stokjes even in het water laten wellen, sate stukjes even in de marinade in laten trekken en dan 20 min in de oven hmmm heeeerlijk!!
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    'Gewoon' in de oven dus?! Komt geen pannetje bij kijken;)??
     
  17. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    nee hihi wij doen ze op de bakplaat op een bakpapiertje in de oven en dan op de grillstand:)
    stokbroodje,kruidenboter en satesaus erbij en smullen maar!
     
  18. Vriesje

    Vriesje Bekend lid

    21 dec 2008
    784
    0
    0
    Officemanager
    Amsterdam
    Hier ook marinademix van conimex per 500 gram vlees 1 teentje knoflook. ketjap Manis (zelde als female beschrijft!) theelepel pittige sambal. Ik gebruik altijd varkenshaas, wel duur maar dan wordt je saté wordt boterzacht. Zeker als je een nacht van te voren klaar maakt. Met een grofgehakt uitje in een kom afgedekt in de koelkast bewaren.
     
  19. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dat is ook een goede tip!'
    Als je varkenshaas gebruikt, kan je deze dan ook in de oven garen, of moet je dit altijd bakken, of grillen (bbq = kapoet, whoeee:()
     
  20. ladouce

    ladouce Fanatiek lid

    6 aug 2008
    2.698
    0
    0
    Hier mijn recept, is wat meer werk maar dan heb je ook wat:
    ketjap, zonnebloemolie, 1 rode peper, 3 teentjes knoflook, djinten, ketoembar, wat suiker, verse koriander, peper en zout. Glad maken me de staafmixer.

    Kipfilet in niet al te grote stukjes snijden. Nachtje marineren en dan aan stokjes op de bbq. Succes verzekerd!
    (Veel van mijn gasten en ook mijn lief vinden deze saté zo lekker dat ze er geeneens saus bij willen)

    Ik vind saté trouwens ook het lekkerst op de bbq of tafelgrill. In de oven wordt het (vind ik) wat droog.
     

Deel Deze Pagina