Aangesneden avocado beter bewaren

Discussie in 'De lounge' gestart door Sandana, 5 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Hallo!

    Is er een manier om een aangesneden avocado beter te bewaren? Het wordt bruin net als een appel doet.

    Als er een manier is, zou ik er eventueel een smeersel van kunnen maken voor op de boterham.

    groetjes en een fijn weekend
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.108
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Je moet de pit erin laten zitten dan wordt de avocado sowieso minder snel bruin.
     
  3. Valerie

    Valerie Fanatiek lid

    22 jun 2007
    4.206
    1.041
    113
    Vrouw
    Een paar tips: de pit erin laten zitten, besprenkelen met citroensap en zo snel mogelijk luchtdicht afsluiten (dus direct na het opensnijden in een bakje of zakje met zo min mogelijk lucht). Met deze tips wordt de avocado niet zo snel bruin, maar helaas kun je het niet helemaal voorkomen. Succes.
     
  4. Mauw

    Mauw Fanatiek lid

    4 sep 2012
    1.626
    0
    0
    Amsterdam
    Idd citroensap!
     
  5. Pippamoi

    Pippamoi Actief lid

    28 jul 2013
    278
    0
    0
    NULL
    Zuid-Holland
    Ik eet vaak een halve avocado en de andere helft (met pit) gaat met aluminiumfolie er om heen in de koelkast. Die eet ik dan de volgende dag of de dag daarna.
     
  6. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Hier ook de pit erin laten en meteen in een luchtdicht zakje (zo'n zakje met strip vd ikea). Je kan ook een milde guacamole maken voor op brood maar ook dan goed afdekken.
     
  7. Sandana

    Sandana VIP lid

    9 jan 2012
    5.682
    5
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Onder Eindhoven
    Die pit erin laten doe ik al inderdaad. En dan in een boterhamzakje in de koelkast.

    Blijkbaar niet lucht dicht genoeg? Die citroensap.... proef je dat erg overigens? Ik vraag dit omdat ik het bij ijn dochter op het brood doe.
     

Deel Deze Pagina