Sommige dorpen zijn heel fijn voor moslims om te wonen, en andere... minder. Ik weet nog dat we een keer naar mijn oma zouden gaan, zegt die buurvrouw tegen mijn moeder (die er ook was), toen ze vertelde dat haar dochter zou komen: 'je moslimdochter of je normale dochter?' Dat was trouwens in Twente.
https://www.nu.nl/opmerkelijk/6316613/recordhouder-hotdogs-eten-geweerd-bij-toernooi-in-vs-vanwege-vegan-sponsor.html Normaal zou ik denken: irritante vegans weer. Maar dit vind ik een goede zet. Snap sowieso die vreetwedstrijden echt niet. Typisch Amerikaans hoor...
De supermarkt waar we onze verpakkingsvrije boodschappen kopen, gebruikt vaak rotspartijen papier uit andere landen. Dit keer van blijkbaar de Bulgaarse Lidl, maar er waren ook wel eens oude Finse en Duitse bonnen. Ik vind het een leuk idee Een bonnetje niet aannemen zou waarschijnlijk nog beter zijn, maar het wordt sowieso gedrukt, en vind het toch wel fijn om zo de uitgaven bij te houden.
Vraag is waarom de achterkant bedrukt zou moeten zijn Ik neem bijna nooit meer bonnen aan. Laatst had ik de keuze: papieren bon of bon per e-mail (gewoon bij de Rituals, niet voor een TV of zo). Geen bon was blijkbaar geen optie. Een digitale bon is vermoedelijk minder duurzaam dan een papieren. Over digitale opslag: ik maak ook steeds minder gebruik van accounts bij online winkelen (als ik dat uberhaupt doe). Dat is ook allemaal weer data-opslag. Ook doe ik nauwelijks meer mee met loyaliteitsprogramma's van winkels. Niet echt met duurzaamheid als belangrijkste reden, maar vooral omdat je gegevens dan overal liggen voor een minimaal voordeel per jaar.
Ja dat snap ik ook niet. Bonnetjes die van achter blanco zijn kan je nog voor iets anders hergebruiken. Maar ja, als ze dan toch bedrukt zijn is het wellicht beter om ze dan toch maar te gebruiken (al is het dus in een ander land), dan weg te gooien. Vorige keer dat we bij deze winkel waren was 1 product veel goedkoper afgerekend dan de werkelijke prijs, dus zijn daarmee toen teruggegaan en het juiste bedrag betaald. Om dat soort dingen vind ik bonnetjes toch wel fijn (in de winkel alles controleren gaat lastig omdat het er klein en vaak erg druk is).
Bonnetjes niet aannemen is in Nederland misschien wel een goed idee, maar hier niet. Ik moet echt alle bonnetjes controleren, zeker twee keer per maand is er wel iets mis. Of een verkeerde prijs op de schappen of een ander product dan dat ik gekocht heb. Laatst amandelen ipv van aardappelen. Dat had ik wel meteen door, voordat ik betaalde, want dat is een aardig prijsverschil!
Wegens de hitte vrijdag, heb ik een paar uur doorgebracht in de "Chinese" winkel hier. Het is een groot gebouw met drie verdiepingen, waar speelgoed, huishoudelijke artikelen, kleding enz. verkocht wordt. Ik begrijp nu waarom ik zo vaak op het strand schepjes, emmertjes, zwembrilletjes e.d. vindt. Het is veel te goedkoop! De toeristen kopen setjes voor het strand voor 2-3 euro en aan het eind van de vakantie laten ze het gewoon op het strand liggen. Net als de parasols en strandstoeltjes. Ik neem meestal mee wat nog bruikbaar is en geef het aan de kinderen in de buurt, want voor mijn kleindochter heb ik al een hele zak vol. Op zich is het niet zo'n gek idee om het voor iemand anders te laten liggen, maar ze laten het precies liggen waar de kinderen gespeeld hebben en als het niet snel meegenomen wordt, komt het in zee terecht. Maar nu terug naar de winkel, wat een rommel! En dan lopen de mensen met karren vol spullen naar de kassa, die ze dan ook nog eens in grote plastic zakken doen. Bezems waarvan je denkt, die houden het nog geen 6 maanden uit, rugzakjes, waarvan ik zeker was dat ze nog geen 2 kilo konden verdragen. Ik had na twee uur alleen een klein kleurboekje dat ik gekocht heb omdat ik anders niet langs de kassa durfde. Ooit had ik een gesprek met een kennis die nooit tweedehands speelgoed kocht, omdat dat "vies" zou zijn en liever iets goedkoops bij zo'n winkel haalde. Maar op het KDV/kleuterschool spelen de kinderen toch ook met hetzelfde speelgoed? Als je iets koopt, kan je het schoonmaken, op school e.d. weet je niet wie er in zijn neus gepeuterd heeft voordat jouw kind iets pakt.
Dat plastic dat tegenwoordig om bananen zit, is dat composteerbaar? Want dat is zo kleverig, ik krijg dat er echt niet vanaf...
Staat er geen groen merkje op? 3 pijltjes met "ok compost"? Als je twijfelt de bananenschillen in het vriesvak leggen, misschien dat het er dan beter af gaat.
Nee, dat lijkt me gewoon plastic, ook bij de bio-bananen. Ik ga dit weekend bananenijs maken. Man heeft een grote tros gekocht die al wat geler waren. Met dit weer zijn ze snel te bruin. Ik maak tussendoor wel bananen(haver)melk, maar dan nog komen ze niet op tijd op.
Oef. Hier hebben we een bananenverslinder in huis. Gaan zo 3 trossen per week doorheen met de puber. Mochten ze ooit tijd krijgen om bruin te worden, dan gaan ze in de smoothi's of milkshakes.
Haha, dit idd. Wij kopen ze echt heel af en toe en dan is het echt een traktatie. Heeft vooral met de prijs te maken, ze kosten hier inmiddels zo'n 4 euro per kg, soms zelfs 5. Nu in de zomer kopen we sowieso geen bananen omdat er genoeg lokaal fruit verkrijgbaar is. In de winter is het wat beperkter. Maar ja, bij ons gaan er weer kilo's dadels doorheen...