aardappeltjes uit de oven

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 11 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Ik maak mijn gebakken aardappeltjes altijd uit de oven. Soms naturel en soms met een takje rozemarijn en stukjes knoflook erbij.

    Wie heeft voor mij nog een lekkere tip??
     
  2. xd24

    xd24 VIP lid

    27 feb 2010
    6.406
    0
    36
    Brabant!
    Ik doe vaak krieltjes besprenkelen met olijfolie, peper, zout en wat italiaanse kruiden. Vind dat heerlijk uit de oven!
     
  3. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Partjes snijden en in de schil laten, olijfolie, zeezout, peper en stukjes rode ui ! echt heerlijk.
     
  4. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    wanneer wij aardappeltjes uit de oven eten dan eten wij altijd aarappel krokant :p

    dat zijn van die zakjes die je over de aardappels kunt doen, echt zooo heerlijk met pepersaus erbij :D
     
  5. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ow klinkt heerlijk, ik doe dat nooit. Kopen jullie dan zo'n zakje uit het koelvak? En hoe bak je dat dan?
     
  6. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    @ Gonnie: Ik gebruik mijn gewone aardappels. Even wassen in de schil, in partjes snijden met de schil er nog om. In een ovenschaal, rauw dus, olijfolie erbij en wat je wilt. Ik doe ze meestal een uur in de oven. Of korter als de temp hoger staat, gewoon even in de gaten houden. Op een bakplaat worden ze vaak krokanter dan in een ovenschaal.
     
  7. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    lekker met tomaatjes, paprika, knoflook, rode ui, spekjes.

    Hier is vaak zo'n gerecht als ik 'left overs' heb. Heerlijk voor een luie zondag of zoiets.

    En als ik er vlees bij doe, zijn het vaak lamskoteletten.
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    gonnie, ik schil een gewone aardappel en snijd die in blokjes, dan wat boter op een ovenschaal en dan ongeveer 3 kwartier op 200 graden. Ik doe er dus rozemarijn (takje) bij en knoflookstukjes. Maar ben op zoek naar nieuwe inspiratie.
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    o ja en een paar keer omscheppen.
     
  10. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Bedankt, ga het onthouden. Wij zijn dol op aardappel.
     
  11. Anice

    Anice Niet meer actief

    De aardappelpartjes bestrooien met fijne parmezaanze kaas en vers gehakte peterselie. Even goed omschudden zodat ze helemaal bedekt zijn. Flink wat olijf olie erover, genipperd knofloop en takjes italiaanse kruiden, zout, peper . De aardappeltjes krijgen een heerlijk gekruid krokant korstje.
     
  12. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    14 apr 2006
    13.689
    0
    0
    Den Haag
    hmmmmmmmm heerlijk zeg!!

    Ga ik van de week even doen (als ik normaal kan staan enzo)
     

Deel Deze Pagina