wie o wie heeft een lekker recept om zelf eierkoeken te bakken? Ik eet dit graag maar vind eigenlijk alleen die van de warme bakker lekker. Dus bedacht me dat ik ze zelf ook wel kan maken en dan invriezen! dus ben benieuwd naar recepten!
niemand? heb nl wel recepten gevonden maar zijn allemaal wel erg verschillend en ben benieuwd welke dan lekker zijn...
oh die zien er ook gemakkelijk uit! heb net een ander recept in de oven gezet, dus probeer deze de volgende keer wel! bedankt!
Heb je geen molen in de buurt? Bij ons kan je een kant en klaar pakje halen van de molen en daar hoef je alleen wat losse ingredienten bij te doen ( water enz) en dan heb je heerlijke eierkoeken. Geen idee waar je dat kunt kopen.
ik heb een klein stukje geproefd (kan niet zoveel eten..) en ik vond ze heerlijk! manlief heeft een groot stuk op en die vond het ook lekker! voor herhaling vatbaar dus!
Benodigdheden recept eierkoeken: 5 eiwitten 4 eidooiers 1 tl. bakpoeder 2 tl. citroensap snufje zout 100gr witte suiker 2 zakjes vanillesuiker 100 gr bloem Werkwijze bereiding eierkoeken: 1) Verwarm de oven voor op 180 graden. 2) Klop de eiwitten lobbig en schuimig. 3) Voeg het bakpoeder, bloem, citroensap en zout toe aan het schuimige en lobbige eiwit toe. 4) Klop er vervolgens geleidelijk 50 gr suiker en de vanillesuiker door tot dat het eiwit stevig is. 5) Klop in een andere kom de eidooiers samen met 50 gr suiker tot een romige crème. 6) Voeg voorzichtig de crème door het eiwit. 7) Laat het beslag van de eierkoeken ongeveer 5 minuutjes staan, zodat het beslag wat dikker en papperig wordt 8) Schep met een eetlepel (met een kop erop) hoopjes beslag op de bakpaplaat waar je bakpapier hebt opgelegd. 9) Doe de koeken ca. 20 minuten in de oven op 180 graden. EET SMAKELIJK!!!!!
om ze mooi rond te krijgen kun je het beslag ook met een ijslepel scheppen, dat doet de ambachtelijke bakker ook.
ik heb het beslag in een bakblik gedaan zodat je een rechthoek krijgt. Deze kun je dan in stukjes snijden...