favo tapas

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 9 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Omdat ik inspiratie op moet doen voor een verjaardag, ben ik op zoek naar jullie favo tapas/hapjes. Mag heel luxe zijn of juist heel simpel...
     
  2. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Olijf gevuld met geitenkaas, Olijf gevuld met knoflook.
    Tapenade kleine vleesspiesjes
     
  3. Kiki33

    Kiki33 Bekend lid

    30 sep 2009
    705
    9
    18
    Hoi hoi,

    Wat ik zelf lekker vind én het goed doet op verjaardagen is:

    zelf pesto (groene) maken of evt uit een potje
    kapje afsnijden van cherrytomaatjes en deze uitlepelen
    Cherrytomaatjes vullen met pesto
    enkele pijnboompitjes erop en klaar!

    Succes!

    Groetjes, Kiki
     
  4. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.805
    4.191
    113
    puntpaprika's vullen met roomkaas
     
  5. amberliek

    amberliek Bekend lid

    10 okt 2010
    951
    0
    0
    gevulde eieren doen het hier nog steeds erg goed!

    kleine kip en gehakballetjes spiesjes (op cocktailprikker) met satesaus.

    Maar ook de griekse kaas en spinazi hapjes die je in zakken bij de lidle kan kopen lopen hier als een trein ;)
     
  6. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    -dadels (zonder pit) omwikkelen met spek en dan in een koekenpan of oven bakken
    -kleine gemarineerde kippenvleugeltjes
    -spiesje met klein bolletje mozarella, kerstomaatje en blaadje basilicum
    -de AH heeft in de vriezer zakken met kleine loempiaatjes in verschillende smaken. Erg makkelijk om in de oven klaar te maken.

    Volgens mij is er ook een site die op dit forum regelmatig genoemd wordt. Ik weet hem zo niet maar misschien dat iemand anders hem weet?
     
  7. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    dadels vullen met roomkaas of geitenkaas.. omrollen met gerookte spek.. vastzetten met prikkertje en heel even bruin bakken in olie tot de kaas gesmolten is.

    hele champignons roerbakken met knoflook in olie.. daarna oversprenkelen met citroensap en verse peterselie. serveren met prikkertjes

    grote garnalen marineren in rode peper, olie, knoflook, koriander en citroen.. dan snel roerbakken.
     
  8. Tord

    Tord VIP lid

    26 okt 2009
    7.304
    299
    83
    tortilla de patatas!
    olijven
    pa amb tomaquet (geroosterd brood met uitgevreven tomaat, knoflook en olijfolie)
    gebakken plakken aubergine met een beetje tomatensaus erop en een plakje mozarella, en dan even in de oven
     
  9. Feilo09

    Feilo09 Fanatiek lid

    31 aug 2009
    1.565
    0
    0
    Logistiek planner
    Hoorn
    Gevulde cherrytomaatjes!
    - Kapje van de tomaten afsnijden
    - Vullen met boursin (die boursin-mini's zijn daar ideaal voor!)
    - Inwikkelen in serranoham
    - Pompoen- of pijnboompitjes erop
    Heerlijk :D

    Serranoham met suikermeloen

    Kleine gekruide gehaktballetjes

    Gamba's bakken in knoflook en chilisaus
     
  10. Onje

    Onje Niet meer actief

    Gefrituurde jalapenos ! Lekker makkelijk.
    Gefrituurde kippenvleugeltjes ook weer lekker makkelijk!

    Ietsje meer werk maar allemaal v.t.v. klaar te zetten/maken, of warm houden op de laagste stand in de oven;

    Champignons even om en om aan bakken vullen met gorgonzola of een andere goedkope harde schimmel kaas, even de oven in en zo klaar!

    Geitenkaas besprenkelen met een paar druppels honing heeel klein beetje peper en zout en dan als pakketje opvouwen d.m.v. een lekker plak ham bijv. schwarzwalder schinken vd Lidll, ik haal het randje vet van ham af en gebruik deze om het pakketje dicht te strikken.

    Plakje Aubergine (niet te dun en niet te dik) vullen met bv. Gorgonzola, oprollen en in de gril.

    Stokbrood insmeren met knoflook olie blaadjes basilicum erop plakjes mozarella en tomaat en dan nog even bespreken met knoflook olie fijn gesneden basilicum en peper en zout.

    Komkommer in dikke plakken snijden, uithollen het vruchtvlees eruit je hebt hier speciale lepeltjes voor maar als je het voorzichtig doet met een theelepeltje krijg je het vruchtvlees er als mooi bolletje uit. Bolletje bewaar je even. De komkommer inspuiten met smeerpate d.m.v. een spuitzak ziet het er even wat luxer uit het bewaarde bolletje schuin op de pathe en afmaken met een toefje peterselie.
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    Oh er staan al hele lekkere dingen tussen. Bedankt dames! Iemand nog andere suggesties?
     
  12. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    salmorejo! vind het zelf ook erg lekker met geraspte kaas ipv reepjes ham
     
  13. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    stokbrood afbakken in de oven (minuutje korter dan aangegeven), snijden en beleggen met brie, beetje honing en een klein beejte verse tijm. En dan nog heel even in de oven laten smelten!
     
  14. tulip

    tulip Niet meer actief

    ams, salmojero ken ik niet. Ik ga het even googlen.

    poohbeer, stond al op het lijstje;) De favo snack voor mn man.
     
  15. Anita1983

    Anita1983 Bekend lid

    18 aug 2010
    524
    27
    28
    NULL
    NULL
    Lekker zelf sardinetapenade maken. Blikje sardientjes, ong 200 gr olijven, citroensap, basilicum, peper, zout en olijfolie naar smaak, lekker op stokbroodje maar ook in cherrytomaatjes.

    Als je van blauwe kaas houdt een Vijg ontvellen en in vieren snijden, stukje kaas erop, omwikkelen met serranoham en even bakken in de koekenpan.

    Dadel opensnijden, pit eruit halen. Stukje chorizo erin. Omwikkelen met plakje bacon en even bakken in de koekenpan of door de bloem daarna ei en daarna paneermeel halen en frituren.

    Succes!
     
  16. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Salmorejo is een soort van tomatencreme (koud). Makkelijk van te voren te maken en zeker een paar dagen te bewaren. Kan straks het recept even opzoeken als je interesse hebt (op inet staan nl ook veel ''slechte'' recepten)..
     
  17. tulip

    tulip Niet meer actief

    o ja, doe maar als je wil.
     
  18. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    bladerdeeg met spinazie / knoflook vulling!
     
  19. tulip

    tulip Niet meer actief

    hmm, bladerdeeg met spinazie. Was ik zelf nooit opgekomen, maar klinkt heel lekker.
     
  20. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    #20 AMS, 16 okt 2011
    Laatst bewerkt: 16 okt 2011
    Ook lekker met tomatenblokjes, stukjes morzarella, wat geraspte parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een eitje erdoor! Wel in de combi met de spinazie en knoflook..

    recept hou je nog tegoed, zit op andere compu en heb het document niet hierop staan..
     

Deel Deze Pagina