Advies nodig. Man wil ander werk, ik zie dat niet zitten.

Discussie in 'De lounge' gestart door Fenje, 28 jun 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Fenje

  Fenje Lid

  1 nov 2020
  13
  30
  13
  Vrouw
  Mijn man werkt al jaren voor dezelfde werkgever. Een kantoorbaan met voor een groot deel zelf in te delen uren, veel vakantiedagen, een goed salaris en genoeg doorgroeimogelijkheden. Ideaal dus. Alleen is mijn man al enige tijd ongelukkig in zijn werk. Hij is zat van het kantoorleven en wil een baan waar hij voldoening uit kan halen en iets kan beteken voor andere mensen. Hij heeft het er al lang over dat hij bij de politie wil. Niet bij de ICT-afdeling o.i.d. maar echt als agent. Jaren geleden had hij deze wens ook, heeft gesolliciteerd en is toegelaten, maar uiteindelijk heeft hij het niet gedaan, omdat hij het zonde vond om niks met zijn diploma te doen. Nu speelt dit dus weer op maar nu stuit hij op weerstand van mij. Ik zie het namelijk niet zo zitten.

  De onregelmatigheid lijkt mij best lastig met een jong gezin. Met avond- , nacht- en weekenddiensten is er van enige structuur geen sprake. Het werk zelf is natuurlijk ook compleet niet te vergelijken met het werk wat hij nu heeft. Het is gevaarlijker, lichamelijk zwaarder en ik kan me indenken dat het mentaal ook zwaar kan zijn. En het salaris is ook een stuk minder. Allemaal bezwaren die ik heb. Mijn man ziet dit heel anders en vindt dat zijn werkplezier zwaarder weegt dan de bezwaren die ik heb.
  Zijn werkplezier is natuurlijk een belangrijk punt. Ik zie ook aan hem dat hij nu niet gelukkig is en dat dat invloed heeft op onze relatie. Ik wil hem ook niet zijn wens ontnemen. Als hij denkt gelukkiger te worden in dat werk moet ik hem de kans geven het te proberen. Als het niks wordt ben ik ervan overtuigd dat hij zo weer werk heeft. Maar toch staat het me zo tegen.
  Ik weet even niet wat we hiermee moeten. Uiteindelijk is het zijn keuze, maar ik zou het fijn vinden als ik er ook achter kan staan. We zullen er samen moet uitkomen maar misschien is er iemand die in zo’n situatie heeft gezeten of iemand met tips hoe we uiteindelijk die beslissing kunnen nemen.
   
 2. Beausecret

  Beausecret Fanatiek lid

  26 apr 2016
  4.502
  5.095
  113
  Vrouw
  Stel dat.. je in zijn schoenen staat. Je niet meer je plezier uit je baan haalt, en graag een switch wilt maken? Met bewezen resultaat uit het verleden, dat je wordt toegelaten/aangenomen. Mocht het alsnog niets zijn, je ook weer terug kunt. Eigenlijk is alles gunstig. Hoe zou jij het dan vinden wanneer je man hier niet achterstaat en met alleen maar bezwaren komt?

  Ik snap wel dat je kritische vragen stelt, dat is goed, maar aan de andere kant vind ik het wel ook zijn keuze om het leven te leiden hoe hij dat wilt, zeker m.b.t. werk. Dat is iets wat je dagelijks doet en wel het liefst met plezier.

  Ik denk zelfs dat het geluk wat hij ervaart op zijn nieuwe werk ook een positieve neerslag heeft op het gezin. Misschien zie je nu beren die er niet zijn, onregelmatig werk hoort erbij, maar wat krijg je ervoor terug? Wat weegt dan zwaarder? Een gelukkiger mens doet echt zoveel met de gezinsdynamiek, merk ik in ons gezin.
   
  Philou, Poolvos, bloem82 en 16 anderen vinden dit leuk.
 3. hibiscusje

  hibiscusje Fanatiek lid

  31 mrt 2020
  1.673
  2.609
  113
  Vrouw
  draai het is om voor jezelf.

  Wat als jij een baan hebt waar je ongelukkig van word en je de optie hebt iets te doen wat je trekt?
  Hoe zou jij het vinden als je man dan met zoveel bezwaren komt.


  En de bezwaren die je hebt hoe zwaar wegend zijn deze ?
  Financieel : is het haalbaar of word het krom liggen?
  Vrije tijd: moet er meer opvang geregeld worden? of zien jullie elkaar dan alleen minder?
  mentaal en fysiek zwaar werk betekend niet dat het een aanslag heeft op je man. Wie weet heeft hij deze "spanning " wel nodig om gelukkiger te zijn ?

  Begrijp me niet verkeerd ik zou er ook niet zomaar om staan te springen als mijn vriend ineens drastisch van baan wil wisselen. Maar ik zou wel proberen niet alleen beren op de weg te zien.

  Ga eens met hem aan tafel de pros en cons opschrijven, snap jij zijn keuze ook beter misschien?
   
 4. elsie89

  elsie89 Fanatiek lid

  27 sep 2014
  3.209
  882
  113
  randstad
  Persoonlijk zou Ik zeggen laat het hem proberen als je het nu tegen houdt grote kans dat het tussen jullie in komt te staan. Ik lees wat praktische bezwaren qua onregelmatigheid daar kun je van tevoren samen oplossingen voor verzinnen.
  Hij moet nog heel lang werken als je dat met tegenzin doet is ook niet goed voor je. Voor jou veranderen er lijkt alleen maar dingen negatief maar een gelukkige man is ook wel erg belangrijk.
   
 5. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  42.340
  25.018
  113
  Ik snap wel waar je vandaan komt, maar het is niet aan jou vind ik.
   
  Summerbelle, Philou, Axia en 9 anderen vinden dit leuk.
 6. Amaranthas

  Amaranthas Fanatiek lid

  29 nov 2013
  2.530
  2.472
  113
  Ik ben het met Beausecret eens. En dan nog, als jij een baan zou hebben waar je niet gelukkig in bent en je daarover heen zou kunnen zetten is dat mooi maar op ten duur gaat dat je opbreken.
  Als jullie het financieel aankunnen, ondanks dat hij dan minder inkomen krijgt zou ik hem ervoor laten gaan. De onregelmatige diensten overleef je ook wel.
  Mijn partner werkt ook in 3 ploegen en dan is elke week dus anders maar we passen en prima een mouw aan. Zelfs nu ik wat ben gaan bijwerken en ik werk op de momenten dat hij thuis is zodat opvang (nog) niet nodig is gaat het prima.

  Ik zou hem niet tegenhouden ook al snap ik je vragen en bezwaren, op de lange termijn zal hij er meer last van krijgen wanneer hij werk blijft doen waarin hij ongelukkig is.
   
 7. Marti

  Marti Fanatiek lid

  18 apr 2014
  1.777
  598
  113
  Ik zou zeggen, laat hem zijn droom achterna gaan. Hij moet nog heel wat jaartjes voor hij met pensioen kan en iets doen waar je hart ligt is wel een pre.
  Ik snap je bezwaren maar dat zal een kwestie van wennen zijn. Je zal in alles merken als hij gelukkiger word.
   
  highenergy vindt dit leuk.
 8. Siepie85

  Siepie85 VIP lid

  8 nov 2013
  6.611
  6.489
  113
  Amsterdam
  Geen idee of je het weet maar er is ook nog zoiets als vrijwillige politie. Wellicht misschien ook proberen waard dat hij dan kan proberen of het echt wat voor hem is?
  Snap wel dat hij opties overweeg als hij echt niet gelukkig is op z’n werk. Snap ook goed jouw bezwaren hoor, maar ja ongelukkig op je werk is ook biet prettig het grootste gedeelte van je dat ben je toch daar.
   
 9. femkes

  femkes VIP lid

  24 jul 2007
  7.562
  6.002
  113
  Ik snap jouw issues, maar ik denk dat je dit niet zomaar tegen moet willen houden. En dus zul je samen een plan moeten maken. Wat is er nodig om het rond te breien? Hoeveel achteruitgang is er in salaris, wat kan jij doen om dat dat te overbruggen? Hoe ziet hij de onregelmatige uren voor zich, enz, enz.
  Ga een goed gesprek aan en dan denk ik dat je eruit kunt komen.
   
  GossipGirlxoxo en Maslov vinden dit leuk.
 10. Narcisje

  Narcisje VIP lid

  17 mrt 2016
  7.386
  4.597
  113
  Vrouw
  Werkplezier is zo belangrijk.

  Ik begrijp dat dat onregelmatige werken onhandig kan zijn met een gezin maar er zijn vast goede afspraken over te maken. Ik zou eens met hem gaan praten en kijken hoe jullie het evt kunnen regelen op praktisch vlak. Misschien is het wel minder complex dan je denkt.
   
  zara1983, hummeltje5 en Maslov vinden dit leuk.
 11. xxmoixx

  xxmoixx Fanatiek lid

  11 jun 2018
  4.354
  3.532
  113
  Vrouw
  Sowieso voor werkplezier gaan.. Je zegt nu al dat jullie relatie eronder gaat lijden, daarnaast lijkt het me voor hem nou ook niet goed elke dag ongelukkig naar zijn werk te gaan.

  Maar ik snap jouw punt ook. Is het een optie dat hij kijkt wat er mogelijk is? Misschien valt het met de onregelmatigheid wel mee? Wellicht een afspraak met iemand maken die eens met hem kan kijken wat er nog meer is wat hem kan interesseren. Er zijn natuurlijk nog zoveel meer mogelijkheden dan alleen dit werk.
   
 12. woez

  woez Bekend lid

  19 sep 2009
  989
  134
  43
  Ik snap jouw. Maar ook met onregelmatige diensten kan je structuur hebben (mijn man werkt onregelmatig en ik moet er niet aan denken dat hij gewoon in dagdiensten zou werken) Ik vind persoonlijk dat met plezier naar je werk gaan wel 1 van de belangrijkste dingen is om op die manier een een fijne vrolijke plezierige vader/man te kunnen zijn.
   
 13. Hippo89

  Hippo89 VIP lid

  11 dec 2012
  7.334
  308
  83
  Vrouw
  Persoonlijk vind ik dat je prettig op je werk moet zitten.

  ik heb mijn man ongelukkig zien worden bij zijn vorige baan, hij zit nog wel in de zelfde sector, maar bij een ander bedrijf.

  hij is verpleegkundige en werkt ook heel onregelmatig. Ik vind het persoonlijk heel goed te doen met vier kinderen.

  mijn vader is ( sinds kort gepensioneerd) hoofd van de recherche met 5 kinderen. Vroeger begon hij als agent en continu onregelmatig gewerkt en ook steeds opleidingen en cursussen blijven volgen om binnen zijn baan hogerop te komen.

  Het enige dat zwaar viel voor mijn moeder was de nachtdienst. Want de volgende ochtend moest er geslapen worden en met kinderen die nog niet naar school gingen was dat wel eens vervelend.

  Ik zou het hem persoonlijk laten proberen. Zeker als het financieel haalbaar is
   
 14. Neskio

  Neskio Fanatiek lid

  5 mrt 2017
  1.614
  1.210
  113
  Vrouw
  NB
  #14 Neskio, 28 jun 2021
  Laatst bewerkt: 28 jun 2021
  Tuurlijk is het belangrijk dat je prettig in je werk zit maar hoe gaan jullie dat dan financieel doen want je bent niet zomaar agent. Daarvoor moet je een opleiding doen (als aspirant verdien je écht heel weinig). De opleiding duurt 2-3 jaar? Afhankelijk van het niveau dat je gaat doen. Daarna ga je wat beter verdienen maar nog steeds minder dan wat hij nu krijgt als ik jou zo hoor? Bij ons was het juist omgekeerd. Mijn vriend zat bij de politie en ik werk in de zorg. Omdat we allebei onregelmatig werken trok ik dat op een gegeven moment niet meer met 2 jonge kinderen. We hebben toen in overleg besloten dat hij een baan bij de politie ging zoeken met geen / minder onregelmatigheid maar ook dit is niet simpel (toevallig kwam er iets op zijn pad). Je gaat dan doordat je geen ORT meer krijgt ook minder verdienen en mijn vriend vond juist de nachtdiensten heel erg leuk. Gelukkig zit hij nu op een plek waar hij het erg naar zijn zin heeft zonder onregelmatigheid.

  Oh en nog iets om rekening mee te houden. Als agent werk je standaard 2 weekenden per maand. Je hebt vaste werkweekenden. Bijvoorbeeld altijd het 1ste en 3de weekend. Dat vond ik eigenlijk nog het lastigst. Dat beperkt je enorm. (Tenminste bij het bureau waar mijn vriend zat , weet niet of dat overal zo is).
   
 15. Mapje

  Mapje Fanatiek lid

  30 jan 2021
  2.183
  2.211
  113
  Vrouw
  Wel een beetje vind ik. Mijn man en ik werken beide fulltime en we kunnen het nu redden met de kids omdat het niet onregelmatig is. Als een van ons een carrièreswitch wil maken zullen we het wel samen moeten rooien aangezien we ook nog 3 kinderen hebben. Als hij bijv allemaal onregelmatige diensten zou moeten draaien of altijd naar het buitenland zou moeten, dan zou dat van invloed zijn op mijn carrière (want ja er moet iemand thuis zijn) of druk (want ja ik kan dan ook zo blijven werken maar moet dan het gezin ernaast draaien) En dat zou ik zeker wel de moeite van het bespreken waard vinden want we moeten beide gelukkig zijn in ons werk en als ik bijv door de carrière van mijn man niet meer zou kunnen werken zou ik niet meer gelukkig zijn. Dan zou, in mijn geval, ik me moeten opofferen. Zou ik niet leuk vinden.

  Maar als we kijken naar praktische dingen als minder salaris of arbeidsvoorwaarden of reisafstand: zolang er praktisch een mouw aan te passen is vind ik werkgeluk inderdaad voor gaan en zou ik waar mogelijk dat geluk niet in de weg staan en achter zijn droom staan.

  Wij hebben het nu andersom aan de hand. Ik ga mogelijk voor mijzelf beginnen maar dat zou betekenen dat mijn man meer druk van thuis zou krijgen. Daar zijn we dus zeker goed over in gesprek. Wat kan wel, wat kan niet. Waar raakt mijn werk zijn geluk?
   
  Paardenbloem, Kolibrie2, Syane en 4 anderen vinden dit leuk.
 16. Ysabella

  Ysabella VIP lid

  27 jan 2017
  7.600
  13.713
  113
  Ik vind niet dat jij voor je man kan kan beslissen of hij bij de politie mag ja/nee.(als het financieel haalbaar is) Als je fulltime werkt ben je meer op je werk dan thuis, dat moet gewoon een fijne werkomgeving zijn en iets wat je passie is.

  Mijn man werkt bij justitie (hebben ze een veel beter cao en zorgen ze veel beter voor de werknemers) en werkt zo onregelmatig als het maar kan, maar wat zijn wij blij dat hij die stap heeft genomen. Ik vind de organisatie bij de politie niet je van het, dus misschien is justitie ook iets voor jouw man? En buiten dat betaald de politie gewoon erg slecht, vooral als je in opleiding bent.
   
  Maslov vindt dit leuk.
 17. Anna009

  Anna009 VIP lid

  30 mei 2008
  7.342
  2.634
  113
  Home
  Werkplezier is nummer 1 in mijn ogen daar bokst salaris, onregelmatigheden, zwaar werk etc niet tegenop

  wij draaien beide onregelmatige diensten en we zijn niet anders gewend
  Ik vind het juist erg fijn
  Qua salaris krijgt ie daar ook nog ort over
  Goed overleg en planning maken is belangrijk
   
  Zoe123 en NiVa0230 vinden dit leuk.
 18. Beausecret

  Beausecret Fanatiek lid

  26 apr 2016
  4.502
  5.095
  113
  Vrouw
  Ohh altijd zoveel bewondering voor mensen die voor zichzelf gaan starten, mag ik vragen wat je gaat doen als je het wilt delen?

  Verder wel met je eens, het moet niet ten koste gaan van de ander.. dat moet dan evenredig zijn.
   
 19. Lief

  Lief Fanatiek lid

  26 sep 2007
  2.727
  178
  63
  Zeeland
  Snap best je angst voor al deze veranderingen, maar als dit is wat hij wil en als hij niet gelukkig is bij zijn houdige werk vind ik het heel fout (best wel egoistisch) om hem tegen te houden.

  Tenzij jullie er financieel volledig aan onderdoor zouden gaan en het dus totaal niet realistisch is.

  Ik ben zelf iets meer gaan werken omdat mijn man wilde promoveren (=kutsalaris) eerste jaar was idd krapjes maar nu gaat t prima en ben ik weer terug op mijn oude uren.
   
  Mapje vindt dit leuk.
 20. Shay25

  Shay25 Fanatiek lid

  16 okt 2018
  1.674
  1.413
  113
  Vrouw
  Ik zou de verantwoordelijkheid mbt het gezin en gezinsleven ook bij hem neerleggen; hoe gaan we het regelen als je dit gaat doen? Wat houdt het precies in?
  Wat valt er op mijn schouders en wat op de jouwe?
  Dat is een constructief gesprek.

  Ik ben ook meegegaan in mijn mans wens en wij hebben veel vrijheid gehad, dat had ik niet willen missen.
   
  Wish05, Vero0504, hummeltje5 en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina