Risotto (met wijn) voor dochters?

Discussie in 'Voeding' gestart door Inge88, 12 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    De alcohol vervliegt toch?? Of is het dan nog steeds niet aan te raden? Dochters zijn 11mnd en 2,8 jaar
     
  2. gusto

    gusto Niet meer actief

    Wij maken het zonder wijn, in plaats daarvan met alleen bouillon. Alcohol verdampt nooit helemaal.

    "Alcohol verdampt gedeeltelijk in een gerecht, dit gerecht moet dan wel het een kookpunt hebben bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Het verdampingspercentage hangt ook af van de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.

    Manier van koken en verdampingspercentage van de alcohol:
    Even laten koken: 15%
    Flamberen: 25%
    15 minuten laten pruttelen: 60%
    1 uur laten koken: 75%.
    In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Bovendien verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn."

    Alcoholinfo.nl

    :)
     
  3. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    je hebt ook alcohol vrije wijn, misschien kan dat ook? :)
     
  4. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    23 sep 2013
    4.559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gezien de leeftijd niet doen. Omdat risotto op heel lage temperatuur suddert, verdampt lang niet alle alcohol.

    Wij maken het sinds we ouders zijn zonder wijn en dat is gewoon heel erg lekker!
     
  5. snoeppapiertje

    snoeppapiertje Bekend lid

    24 feb 2014
    582
    0
    0
    Gewoon met boullion en een scheutje azijn en hij is net zo lekker!
     
  6. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Dank jullie voor de reacties! Zonder smaakte het idd ook prima :)
     

Deel Deze Pagina