En het sociaal emotionele aspect? Dat zie ik op dit moment eigenlijk als een groter probleem en dat los je niet op met het jaar over doen...sterker; ik denk dat dat daardoor alleen maar slechter wordt. Overigens betwijfel ik of echt het grootste deel achter loopt. En als dat daadwerkelijk zo is, dan lijkt het onderwijs aanpassen me helemaal een beter plan.
Het is zeker niet dat ik het promoot maar zou er geen moeite mee hebben. Mijn jongste heeft ook lang gekleuterd en is dan zowat 14 als ze naar de brugklas gaat. Als het nodig is dan is het nodig. Nu heeft ze nog geen achterstand en doet het best goed maar als dit zo doorgaat ontkom je er niet aan dat ze stof gaan missen. Mijn oudste dochter zit in vwo3 en is een slimme meid maar nu krijgen ze de toetsweek online en die telt niet mee, logisch want online kan je niet toetsen. Prima voor een keer maar als ze nu straks dit doorzetten dan kan je kinderen niet meer goed inschatten of ze wel door kunnen naar het volgende jaar. Dan maar het jaar overnieuw doen en goed voorbereid naar het volgende schooljaar. Maar goed laten we maar hopen dat ze straks gewoon weer eens een keer naar school kunnen en het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben.
Hier op school hoor ik van de leerkrachten andere verhalen. Daar zijn grote zorgen. Ik zeg ook nergens dat ik wil dat dit gaat gebeuren maar als die kinderen straks tot april thuiszitten dan wordt knap lastig. Ik heb niet 4 jaar op de Pabo gezeten om mijn kind onderwijs te geven. Nu zijn ze nog redelijk gemotiveerd maar als dit maanden gaat duren gaat het nieuwe er ook wel een keer vanaf. Laten we hopen dat het niet nodig is,
Mijn oudste zat vorig jaar in groep 8 dus dezelfde gevoelens. Maar in juli kon er al meer dus zijn ze op alternatief kamp gegaan, en hebben een eindfeest gehad (georganiseerd door de ouders). Ze hebben het echt goed af kunnen sluiten, en ik verwacht dat dat dit jaar ook weer kan.
Ik denk dat de kinderen wel degelijk lesstof missen. Kan toch ook niet anders als je niet naar school kan om te leren. Laten we hopen dat het meevalt. Ik zou ook niet weten waarom dat van invloed is op het soc emo aspect, altijd op je tenen moeten lopen is nu ook niet echt goed voor het zelfvertrouwen.
Online toetsen kan wel hoor. Op verschillende universiteiten doen ze dat ook. Er is speciale software die kan checken of er niet vals gespeeld wordt.
Dat is ook niet wat ik bedoel. Ik bedoel dat de hele crisis en het missen van het sociale invloed heeft op de sociaal-emotionele ontwikkeling. En dat als je dan in een andere klas komt omdat je het jaar over moet doen en anderen niet ook. En als je het onderwijs aanpast, dan is op de tenen moeten lopen ook niet aan de orde. Vandaar dat dat mij een betere optie lijkt.
Ja maar dat doen ze hier nog niet op het VO. Zou ook niet weten hoe. Nu appen ze de antwoorden ook naar elkaar. Niemand die dat doorheeft.
Zeker! Wij toetsen online. Op verschillende manieren. En mondeling kan ook, kost alleen (heel) veel tijd. En verslagen kunnen ook gewoon.
Oké op die manier. Ja is ook gewoon slecht. We proberen wel regelmatig na een online dag een speelafspraakje te maken, Volgende week kan ze naar de noodopvang en ziet ze ook wat vriendinnetjes.
Maar ook daar kun je op inspelen. Als je vragen gericht op toepassing en integratie ed stelt, dan kom je er niet met alleen het boek, dan moet je het ook echt begrijpen. Reproductievragen zijn inderdaad niet geschikt.
Daar hou ik me zeker aan vast en omdat de scholen toen pas in maart sloten had ik daar sowieso wel goede hoop op. Alleen nu de Britse mutatie er is is alles ineens zo onzeker. En wie weet hoeveel mutaties er nog gaan komen...
Nou zoon zit in vwo 1 en krijgt nu gewoon online toetsen. Niet voor alle vakken, maar wel voor de talen. Boekverslagen kunnen gewoon gemaakt worden, voor bio had hij een online so. Het is niet zo dat er niks kan. Ze zitten nu op de helft van het schooljaar, je kunt echt nu wel een beetje zien hoe een kind ervoor staat.
Ja dat maakt het inderdaad wat meer onzeker dan vorig jaar maart. Maar ik ga ervan uit dat met het mooiere weer straks de besmettingen weer af gaan nemen.
Geen idee ik zit niet in het kabinet. Marion Koopmans had al direct gezegd dat ze minimaal 2 weken nodig heb voor dat onderzoek.
Dat is heel persoonlijk, voor mij is april nog ver weg. Ik zeg ook niet dat ik het niet zie gebeuren, maar er kunnen nog allemaal situaties voordoen waardoor er weer een andere koers gevolgd moet worden. Dat vraagt veel van mensen. Op dit moment kan ik goed beredeneren dat ze het onderzoek willen afwachten en er zijn afspraken tav het onderzoek met jonge kinderen pas op donderdag ingepland, dus ik kan mij voorstellen dat het onderzoek de 25e nog niet gereed is. Maar dat is heel persoonlijk, voor iemand anders kan dat niet acceptabel zijn.