Afstand moeten houden? Mondkapjes? Geen idee hoor, of dar over nagedacht of gesproken wordt. Maar ik denk dat dat voor sommige kinderen wel vervelend kan zijn. Tot nu toe was het op scholen allemaal nog redelijk normaal. Nou ja, die halve klassen en in het begin (in de bovenbouw) wat meer afstand houden tot de juf. Ook de pauzes waren iets anders; niet meer met meerdere klassen op het plein. Maar dat duurde maar even en verder zijn er voor de kinderen niet echt maatregelen. Ja, wat vaker handen wassen. En op sommige scholen halen kinderen misschien zelf eens een doekje over hun tafel of toetsenbord. Maar als je als kind afstand moet gaan houden tot klasgenootjes, wordt dat wel vervelend. Jonge kinderen zouden daar angstig van kunnen worden. Die snappen dat niet goed. Ook kunnen ze dan niet op een normale manier met elkaar omgaan, zoals bij hun leeftijd hoort. Dus ik mag toch niet hopen dat ze daarmee gaan experimenteren. Ik denk dat het voor veel kinderen beter zou zijn om niet naar school te gaan, dan wel naar school gaan en afstand moeten houden.
Haha het nieuws. Alsof ze daar altijd alles vertellen. Er was voor de sluiting ook amper bericht over de scholen waar wel uitbraken waren.
Dat is ook weer zo. Hoewel de overheid het juist zou kunnen 'gebruiken' voor het langer gesloten houden van de scholen zou je denken.
Nederlands onderzoek bevestigt kleine rol kinderen bij besmettingen - https://nos.nl/l/2366028#UPDATE-container-50622909
De media plaatst alleen wat op dat moment ‘handig’ is. Ik ben echt geen complotdenker ofzo hoor! Maar het is wel opvallend. De berichtgeving in aanloop naar de scholensluiting verliep ongeveer net zoals de eerste sluiting. Ter voorbereiding op wat komen gaat. Geen idee of het echt zo gaat, maar het valt op.
Kan je best een punt hebben inderdaad. Ik vind het soms moeilijk om dat te beseffen wel, en hoe ik de berichten op moet vatten zeg maar. Weet niet zo goed het uit te leggen.
Ja dat begrijp ik heel goed! Het is, denk ik, sowieso goed om een open blik te houden. Kritisch blijven kijken ook.
Ik denk wel dat je dit wat uit elkaar moet halen: De media plaatsen de brokjes informatie die ze toegeworpen krijgen. De politiek brengt naar buiten wat handig is, ter voorbereiding op. Het kabinet heeft een agenda. En de bronnen in / rondom kabinet en OMT brengen de informatie naar buiten. De media geven het aan ons door. Ik geloof er niet zo zeer in dat die per se een agenda hebben. Ja; dat ze bekeken / gelezen worden. En laten we eerlijk zijn: slecht nieuws en sensatie verkopen het best.
De media schrijft denk ik ook wel graag een kant op waarvan ze denken dat de lezers het willen horen. Waardoor ze sommige dingen wat uitvergroten en andere dingen wat verkleinen.
Ja, precies. Dat verkoopt. En dat bedoel ik niet complot achtig ofzo. Maar er worden wel keuzes gemaakt van wat er geplaatst wordt of niet. Wat staat op de voorpagina en wat verder naar achteren. Welke kop zet je erboven? Daarbij wordt er echt wel op een bepaald publiek gemikt. Ze weten wel wat de lezers willen lezen.
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er niet zo op zit te wachten dat ze 8 feb weer open gaan. Ik ben een groot risicopatient, mijn vader waarmee ik werk ook. Er zijn al meerdere keren juffen, kinderen of ouders besmet geweest bij ons. De ramen staan constant wagenwijd open, waardoor mijn kind inmiddels met shirt, trui en dik vest zit te kou kleumen. Begin november werd ineens besloten dat alle klassen weer door elkaar mochten spelen en werden er groepsdoorbroken activiteiten gedaan. Kinderen zijn misschien minder ziek, maar als ik het krijg en mijn vader door mij, loopt het misschien wel heel anders af.
Hier zijn er op de noodopvang 16 kleuters. Op 4 volle klassen is dat ongeveer 1/7e deel. Groep 3 tm 8 geen idee overigens.
Ik zag net dit nieuws over de volgorde van de exitstrategie. Zie het verder nog niet zo snel staan en kan niet het hele bericht lezen
@Liekje81 @Venelientje DEN HAAG - De basisscholen open, de avondklok schrappen. Daarna mogen de middelbare scholen weer open, gevolgd door de contactberoepen en de detailhandel, zij het waarschijnlijk alleen voor bestellen en afhaal. In deze volgorde hoopt het demissionaire kabinet de eerste stappen te zetten op weg naar versoepeling. Naar verwachting komt het demissionaire kabinet komende week met de langverwachte exit-strategie, het ’perspectief op het openen van de samenleving’. Al hangt het af van de opmars van de Britse virusvariant en de avondklokrellen of het kabinet volgende week een geschikt moment vindt. BEKIJK OOK: Naar buiten tijdens de avondklok? Dit moet je regelen Komende week zal het kabinet hooguit de heropening van de basisscholen in de week van 8 februari en het schrappen van de avondklok aankondigen. Verder blijft de lockdown voorlopig zoals die is, met gesloten niet-essentiële winkels, contactberoepen en horeca. Signaalwaarden In de exitstrategie wil het kabinet aangeven bij welke ’signaalwaarden’ bepaalde sectoren weer van start kunnen. Daarbij wordt gekeken naar het aantal besmettingen, ziekenhuis- en ic-opnames, maar ook naar de testcapaciteit en de vaccinatiegraad. Naar verwachting zijn er in mei voldoende ouderen en kwetsbaren ingeënt om een duidelijk effect in beeld te hebben. Een en ander is dinsdag toegelicht in Ministeriële Commissie Corona, waar de meest betrokken ministers overleggen met de experts van het Outbreak Management Team. Vaccinaties Momenteel hebben ruim 170.000 Nederlanders hun eerste beschermende prik tegen het coronavirus gekregen. De komende weken wordt een inhaalslag verwacht in het het prikplan. De komende zes weken krijgt Nederland naar verwachting ruim 1,3 miljoen doses van de reeds goedgekeurde vaccins (Pfizer en Moderna) geleverd. BEKIJK OOK: Coronaprik: we bungelen nog steeds onder aan Europese ranglijst De exitstrategie wordt naar verwachting aankomende vrijdag besproken in het kabinetsberaad over de coronacrisis. Het stuk schetst voor de langere termijn een perspectief hoe Nederland ’in fases uit de lockdown’ gaat. Daarbij worden ook economische en maatschappelijke ontwikkeling meegenomen, zoals leerachterstanden en de uitwerking van de steunpakketten en de groepen die daarbij buiten de boot zijn gevallen
Dat is gemiddeld 4 per klas, inclusief de noodopvang voor kwetsbare kinderen. Vind ik niet heel veel hoor. Op woensdag en vrijdag is de groep kleiner trouwens. En mss in de hogere groepen een kleiner percentage. Ook gewoon in de eigen school trouwens.
In nei pas een effect in beeld om verder te kijken? Mag hopen dat ze dat zo niet letterlijk bedoelen...dan blijft er weinig middenstand meer over...