Ik vraag mij af of de beslissing binnen de stichting school breed is genomen. Ter illustratie... Mijn zus, leerkracht bij diezelfde stichting, heeft zich nog niet in onze fam app laten horen. Doorgaans is ze redelijk vlot met commentaar. Ik heb zomaar het idee dat het merendeel van de leerkrachten volgende week heel graag waren gestart en dat dit een beetje de 15 minutes of fame is van het bestuur.
Mee eens, maaaarrrr; er zijn ook veel ouders zònder vitale beroepen die ook wel eens een dagje zonder kinderen nodig hebben om te functioneren. En die hebben die optie ook niet.
Dat is waar, maar gebruik maken van noodopvang om zelf even lekker vrij te zijn ben ik het niet mee eens. Er zijn nl heel veel mensen die het net zo zwaar hebben of misschien wel zwaarder nog, maar geen gebruik ervan kunnen maken. Die moeten het ook zelf oplossen, terwijl ze misschien ook dolgraag een middagje vrij adempauze zouden willen hebben.
Ja,maar wat @merah noemt vind ik ook tenenkrommend. Ik kan ook heel goed een keer een dagje vrij gebruiken, wat zeg ik, een dag ongestoord thuis kunnen werken zou al heel fijn zijn. Maar ja, geen cruciaal beroep en geen recht op noodopvang. En ik kan daar prima mee leven hoor, het is nu eenmaal niet anders, maar om dan te horen hoe de noodopvang door sommigen naar mijn idee misbruikt wordt ...
Daar ben ik mij van bewust. Maar dat betekend niet dat ik het de mensen niet gun die de optie wel hebben. Niet alleen mensen binnen vitale beroepen moeten veel uren draaien om rond te komen. Buiten deze situatie om heeft de één een groot netwerk en moet de ander op de kiezen bijten en door gaan. Al hoop ik wel dat diegenen wel zelf serieus het gevoel hadden dat ze het nodig hadden. Dat ze er zelf geen misbruik van maken. Maar als buitenstaander kan ik daar niet over oordelen.
Dus als je kind thuis moet blijven omdat een klasgenootje besmet is,moet het hele gezin automatisch thuis blijven? Zal mn man blij mee zijn als dat regelmatig gebeurd..
Ik zou ook dolgraag een middag rust willen. En dan heb ik geen beroep. De afgelopen weken heb ik misschien meer gegeven dan ik heb. Maar in mijn gedachte staat dat los van elkaar.
Ik denk dat er heel erg veel mensen zijn die even een adempauze willen hebben, maar helaas is niet iedereen in de positie om dat te regelen.
Dan ga je ervan uit dat het misbruikt wordt. Imo weet ik weinig tot niks van degenen die dat doen. Als ik mijzelf het idee geef dat ze dat doen ervaar ik het als zwaarder dan wanneer ik toe geef hun situatie niet te kennen.
Zo staat het daar dus wel ja. Tenzij je afstand van je kind kan houden.Snap er ook niets meer van. Net zoals ik net op het nieuws zag dat bv bij groep 7 en 8 wanneer ze in koppels gaan werken bij een besmetting niet de hele klas naar huis hoeft maar alleen je 'maatje' zeg maar. Volgens mij klopt daar niets van en is het in koppels werken vooral bedoeld om het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden.
Wat ik dus niet begrijp... Bovenbouw moet dus in koppels werken. En bij besmetting kan het zijn dat alleen het maatje in quarantaine moet. 3 tm 6 in groepjes. Okee. Maar ze zitten toch alsnog allemaal in hetzelfde lokaal? Ga je dan na elke aanraking de deurklinken enzo schoonmaken? De ventilatie is vaak ook om te janken. Dan heeft het maken van koppels/vaste groepjes in je klas toch geen nut? Okee, ze zitten al in vaste groepen. Maar vervolgens gaan we wel in de rij naar buiten. Ik heb 27 kinderen in een klein lokaal. Verschuiven/uit elkaar schuiven is geen optie. Die ruimte heb ik niet. Wij hebben niet de optie om alle groepen op te splitsen en met iemand mee te sturen. Zoveel extra ruimte hebben we niet. Ik snap deze regel gewoon oprecht niet... Ik ben benieuwd wat mijn directie morgen naar buiten kan brengen.
Wie weet inderdaad. Er moet gewoon gewerkt worden maar dan doen we in het weekend wel net alsof we op vakantie zijn (kwartier van huis af haha)
Klopt, zo staat het er wel. Duidelijk bedacht door mensen die geen kinderen hebben en/of niet in het onderwijs werkzaam zijn. Ze werken in een 'vast' groepje op school. Zitten niet op 1.5 m afstand van de rest, want zulke grote lokalen zijn er niet. Komen andere klasgenoten tegen bij de wc's, bij de kapstokken, enz. Bij het buitenspelen vliegen ze elkaar om de nek, doen ze spelletjes. Na schooltijd spelen ze met de buurtkinderen (wat dan bijv. andere kinderen zijn dan hun 'bubbel') en zien ze neefjes en nichtjes. En zo kan ik nog wel even doorgaan Ze zijn op een dag nooit alleen maar met die 2 of 5 leerlingen.
Ik snap het idee wel van vaste koppels, dat zijn dan veel minder verschillende contacten steeds... Alleen vraag ik me af in hoeverre het überhaupt gaat werken bij bijv buitenspelen en afspreken na schooltijd, want dat doen ze vast niet alleen met het vaste maatje. Mijn zoon hoopt dat hij met z'n vriendje mag want dat is 1 vd 2 kindjes die hij buiten schooltijd ziet momenteel.
Wat vervelend dat de opvang zo vol zit, ik heb dat idee hier helemaal niet. Hebben ze dan het beleid voor opvang erg soepel staan? Ik heb in de 1e lockdown 4 middagen gebruik mogen maken van de noodopvang in de laatste weken van mijn verlof. Maar dit was op basis van advies van huisarts en cb. Vond het lastig om te vragen en ook genoegen genomen met t geen ze konden bieden en niet extra, omdat ik anders echt ingestort was.
Is het een mooie omgeving? Dan kan het nog zo dicht bij huis zijn. Maar dan kan je als nog slingers ophangen bij wijze van. Een kwartier van ons huis af zit je nog best in een leuke omgeving. Parken maken daar graag gebruik van. Terwijl je hier vooral huizen om je heen ziet.