Mijn zoon is van 09-09 dus nu een maand oud. Hij is geboren door middel van een keizersnede onder volledige narcose; in verband met lichamelijke problemen bij mij kon dit niet anders. In het begin had ik geen borstvoeding (waarschijnlijk daardoor) en ben ik zeer regelmatig gaan kolven in het ziekenhuis. Mijn mannetje legde ik aan en op een gegeven moment was hij zo in gewicht gezakt dat we wel bij moesten voeden. We zijn begonnen met een slangetje langs een tepelhoedje (inmiddels voedde ik met tepelhoedje omdat het aanleggen pijn deed en ik een blaar ontwikkelde van alle hulp). Later hebben we ook fingerfeeding gedaan. In het ziekenhuis en ook de kraamzorg zijn heel druk geweest met helpen met aanleggen maar helaas is dit nog steeds niet gelukt ondanks alle tips van de deskundigen. Hoe dan ook; ik wilde perse borstvoeding geven aan mijn mannetje en ben daarom dus fulltime aan het kolven gegaan. Ik had me niet beseft hoeveel energie dat zou gaan kosten! Ik ben erg aan het zoeken naar hoe ik dat in mijn dag ingepland krijg. Natuurlijk vraagt ons mannetje nog heel veel energie en tijd en naast het voeden (fles dus), luiers, krampjes, enz. komt er dus elke keer ook kolven, flesjes schoonmaken enz. tussendoor. Mijn linkerborst heeft wederom een blaar ontwikkelt (zijn hier tips voor?). Ik kolf al op een standje lager (alleen ben ik nu dus nóg langer overal mee bezig). Tussendoor doen mijn borsten soms ook erg pijn. Ze zijn elke keer goed leeg (dat is het voordeel van kolven). Ik heb geen harde plekken of bultjes of schijven. Het is een soort stekende pijn. Ook is het soms jeuk. Wat kan ik hier tegen doen? En als laatst los van de lactatiekundige; zijn hier dames die net als ik fulltime kolven?
Hoi, Wat een uitdagingen.... Met hoeveel weken zwangerschap is je kindje geboren? Je kunt prima fulltime kolven. Heb je het idee dat je makkelijk voldoende kolft?. Kun je aangeven op welke tijden je nu kolft? Misschien kun je naar een aantal vaste momenten om te kolven, los van de voedingen. Zo krijg je na verloop van tijd een makkelijker overzicht en is je dag indeling beter te hanteren. Geef dus even door hoe vaak je kolft, met welke kolf, hoe lang je kolft en wat de voedingstijden van je kindje zijn. Dan kan ik een passender antwoord geven. Je schrijft dat er lichamelijke dingen zijn waardoor de keizersnede tot stand kwam. Wil je hier over vertellen? Mogelijk heeft dit met een of ander te maken? Evt kun je in prive bericht schrijven Zou je nog willen overwegen om een plan te maken met een lactatiekundige? Het kan heel prettig zijn om iemand naast je te hebben die kan inschatten wat je mogelijkheden zijn, wat haalbaar is en waar je op terug kunt vallen gaande weg het proces. Denk er maar over. Tot horens, Heidi
Bedankt voor je reactie! Onze zoon is met 39 weken geboren (of nou ja; gehaald). Ik ben rugpatiënt doordat ik een auto-ongeval heb gehad jaren geleden. Dit zorgde er voor dat ik tijdens de zwangerschap bekkenklachten kreeg. Doordat ik rugpatiënt ben, werd mij een gewone bevalling sterk afgeraden omdat ik dan de druk van het persen niet zou hebben (en daardoor wellicht mijn rugklachten erger zouden worden). En; omdat ik geopereerd ben in mijn onderrug én een zenuwbehandeling heb gehad was een ruggenprik niet mogelijk waardoor ik onder volledige narcose ben geweest. Onze zoon komt zelf eigenlijk ongeveer elke 4 uur voor voeding (hij zat op 6 voedingen waarvan één 's avonds laat rond 23u, en dan 's nachts één rond 3u maar hij lijkt nu zijn ritme wat kwijt te zijn). Alleen 's nachts doet hij dit niet altijd. Mijn man wil hem dan laten huilen omdat "het zijn tijd dan nog niet is" maar volgens mij werkt dat nog lang niet zo met een baby die zo jong is (hij is van 9-9). Inmiddels kolf ik vast elke 5 uur overdag (en 's nachts wanneer onze zoon zich meldt). Dit is best goed vol te houden voor mij. Ik kolf dan gemiddeld zo'n 200ml af wat mijn zoon allemaal niet opdrinkt. Ik kolf ongeveer een half uur in totaal (één kant helemaal leeg, andere kant iets er af). Ik gebruik een electrische kolf (Calypso Ardo) welke ik gekocht heb nadat ik deze in mijn kraamtijd geleend heb van de kraamzorg.
Hoi, Klinkt heel goed hoor, allemaal. Heb je een enkelzijdige kolf? Op de lange duur kan het zijn dat je dan beide borsten gaat kolven per kolf beurt. Straks kun je misschien naar 4 kolfmomenten op een dag en dan duurt het wel lang eer de volgende borst weer aan de beurt is om het zo te zeggen. Ik zou dus beide borsten gaan stimuleren op het moment dat je over gaat naar 4 x kolven per dag. Succes!
Ja ik kolf enkelzijdig (de kolf kan ook dubbel volgens mij met een ander opzetstukje maar dat zou ik even na moeten kijken). Je zet me wel aan het denken; in die zin dat ik het kolven in het begin niet los zag van de voedingen waardoor ik elke keer in de knoop kwam. Ik ben dat toen iets los gaan laten maar door jouw bericht zijn manlief en ik in gesprek gegaan en besef ik mij dat ik dat kolven los kan zien van de voedingen en daardoor het kolven zo makkelijk mogelijk kan maken voor mijzelf (wat de tijden betreft). Ik ga daar nog eens goed over nadenken en dan bedenken wat voor ons het beste werkt. Ontzettend bedankt!!! Ik heb hier al een heel fijn gevoel bij zo Ik lees jouw reacties wel alsof ik ook gewoon kan zeggen om bijvoorbeeld als kolfschema (beide kanten kolven): 07:00u 12:00u 17:00u 23:00u aan te houden toch? Los van de voedingen die onze zoon dus krijgt
Klopt! Wanneer je kolft wanneer je zoontje drinkt loop je al gauw het risico dat je het gevoel krijgt achter de feiten aan te hollen. Op de langere duur werkt dat niet. Wanneer je zo makkelijk kolft als je aangeeft kun je het kolven los gaan zien van de voedingen. Veel succes!