afbouwen inbakeren

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Wen, 14 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Wen

  Wen Actief lid

  hoi hoi,

  Wij hebben Fabio nu ruim 2,5 maand ingebakerd en willen gaan afbouwen. Overdag leg ik hem nu in een slaapzakje te slapen. Hij slaapt wel goed in :D , maar langer dan 45 minuten zit er niet in. uiteindelijk moeten we het 's nachts gaan proberen, maar daar zie ik toch nog best tegenop....

  Wie heeft er nog meer ervaring met het afbouwen en heeft wellicht wat goede tips?

  Bedankt alvast.
  wendy
   
 2. bive

  bive Actief lid

  26 apr 2007
  177
  0
  0
  Hai Wendy,

  Ik kan je helaas niet een gouden tip geven. Wij hebben het van Kim laten afhangen. Dat betekende dat wij gewacht hebben totdat ze het zelf aangaf. Iedere maand probeerde wij het een keer en dat hield in dat ze bij 7 maanden opeens gewoon sliep zoals tijdens het inbakeren. De andere keren was wat jij omschreef.....iedere keer een slaapje van 45 minuten. Wij zijn bij 4 maanden wel overgstapt op de bakerzak.

  succes Bianca
   
 3. sweetangel100

  sweetangel100 Niet meer actief

  Iman heeft ook tot dik 6 maanden overdag en snachts ingebakerd gelegen, toen nog een maandje alleen overdag en opeens wou ze niet meer. Ze gaf dat zelf aan.
   
 4. Minimuisje

  Minimuisje VIP lid

  8 jul 2006
  8.361
  0
  0
  Zuid - Limboland
  Ik heb niet de gouden tip maar wil je vertellen hoe ik "ervanaf" ben gekomen. Joris heeft tot 3,5 maand strak ingebakerd geslapen. Omdat hij ineens kon draaien van rug naar buik was het wel noodzakelijk om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Ik ben toen van de een op de andere dag gestopt. Hij heeft toen 1 dag en 1 nacht veel gehuild en soms wel gekrijst. Gelukkig was het daarna over en slaapt hij sindsdien in een slaapzak.
   
 5. Wen

  Wen Actief lid

  hoi hoi
  hoe gaf ze dat dan aan?
   
 6. patje

  patje Fanatiek lid

  17 jan 2006
  3.923
  0
  0
  overijssel
  Ik ben ook aan het afbouwen, ben begonnen met de avondslaap en nu ook de nachtslaap. Je kan het beste beginnen met de avond of nachtslaap, want dan slapen ze het diepste.
  We moeten er wel wat vaker uit dan toen ze ingebakerd lag, maar het gaat steeds beter, ze wordt niet echt wakker, maar doordat haar armpjes los liggen gaat ze een beetje slapend huilen en als we dan het speentje geven is ze weer stil, dit verschilt per nacht hoe vaak, afgelopen nacht was dat 4 keer, maar daarvan was al 2 keer snel achter elkaar.
   
 7. Noukie 81

  Noukie 81 Actief lid

  26 aug 2007
  264
  0
  0
  noord brabant
  hallo. wij zijn nog niet aan het afbouwen met inbakeren maar ik heb alvast de bakerzak (puckababy) gehaald, wij doen met Tijn nl alleen de avond en nachtslaap inbakeren en met die slaapzak heeft hij wel iets meer beweging maarde armsgaten zijn dicht. succes.
   
 8. kiki80

  kiki80 Fanatiek lid

  6 sep 2006
  3.967
  0
  0
  Centraal
  Ik lees mee ;)
   
 9. Niet meer actief

  hoi hoi, ik heb het op de volgende manier gedaan...

  Geen bakerzak meegegeven op het KDV... dat ging na 3 weken goed... en toen had meneer uhh zijn bakerzak onder gepoept snachts en ik heb er geen 2.. dus meneer moest toch echt zonder slapen... heb nu een gewone slaapzak en meneer slaapt weer top!

  maar wij deden het omdat hij zichzelf continu wakker sloeg
   
 10. sweetangel100

  sweetangel100 Niet meer actief

  Door zich in allerlei bochten te wringen tijdens het inbakeren. Van te voren vond ze het heerlijk om ingebakerd te worden, dan ging ze er heerlijk voor liggen!
   
 11. puckje

  puckje Bekend lid

  9 jun 2007
  555
  0
  0
  Overijssel
  We zijn nu thuis ook aan het afbouwen met inbakeren. Emiel ligt in een slaapzak maar daar hebben we een hydrofiele luier in gedaan die we iedere keer wat losser om zijn armpjes doen. Zo kan hij alvast wennen dat hij niet meer helemaal strak ligt. De afgelopen dagen was hij ziek en had koorts. Ik heb hem toen los in de slaapzak gelegd, hij was wel wat vaker wakker maar dit ging goed. Hij was zelfs 's nachts en overdag fanatiek aan het duimen. Ben nu aan het overwegen om ook naar het KDV een slaapzak mee te geven ipv z'n inbakerzak. Het lijkt erop dat Emiel het inmiddels accepteert om niet meer (strak) ingebakerd te liggen.
   
 12. Merel69

  Merel69 Fanatiek lid

  16 feb 2007
  1.852
  0
  0
  Wij bakerde Merel ook in. In 2 doeken. We zijn (omdat het toen zo warm was) het eens gaan proberen met 1 doek. Daar wurmde ze zich uit, maar bleef wel rustig. Na een tijdje zo te hebben gedaan (ongeveer een weekje) hebben we de slaapzak gepakt en dat ging eigenlijk meteen goed. Zo had ze zelf aangegeven dat ze er genoeg van had.
   

Deel Deze Pagina