Graag eventuele tips. Aanstaande zondag ga ik 's middags met mn moeder en mn zusje 'shoppen' en aansluitend ergens wat eten in een stad waar we niet wonen (of niet in de buurt van winkels/eetgelegenheden). Hoe doen jullie dat stuwing en lektechnisch? Kolven in een pashokje? Vind ik toch een beetje genant (we gaan trouwens vooral winkelen in kleine kledingzaakjes dus dat hoor je / merk je wel). Ik denk dat ik echt wel 1x moet kolven om een beetje rustig te kunnen eten ...
Geen idee hoe je dat zou kunnen doen. Ik weet van mezelf dat ik opzich 1 voeding euh ja hoe zeg je dat op kan houden ofzo haha. Ik weet niet of je stroom nodig hebt of dat je kolf ook op batterijen/acu werkt ?? Anders misschien helemaal leeg kolven voordat je gaat ??
Ik red het wel tussen voeding voor vertrek en rond 18u. Maar dan wordt de nood wel erg hoog. Mijn kolf werkt op accu en ik heb ook een handkolf, dus wat dat betreft geen probleem
Ja dat kan idd om de ergste druk eraf te halen. Maar ik zoek eigenlijk naar een manier om de gekolfde melk ook weer aan S te kunnen geven
Ik zou denk ik ook op het toilet even kolven. En kun je geen koeltasje met koelelement meenemen? Eventueel kun je in de eetgelegenheid vragen of het koelelement bij hun nog even in de vriezer mag liggen zodat je zeker weet dat je de melk koel naar huis kan vervoeren.
Ik zou in het restaurant vragen of je even ergens mag zitten kolven, dit kan heel vaak wel. De spullen goed steriliseren voor gebruik en dan of vragen of het in hun koelkast mag en het daarna in een koeltasje mee naar huis nemen, of het op kamertemperatuur bewaren en bij thuiskomst de fles geven en dan die voeding dus ook weer afkolven en die in koelkast of diepvries. Op kamertemperatuur is melk namelijk 5-10 uur houdbaar dus als je het in een koeltasje zou doen en thuis geven, dan is het gewoon nog houdbaar. Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Kolvenenwerken - Bewaren van moedermelk Dan kolf je bv om 18u en geef je die voeding om 22u als je thuiskomt en kolf je de voeding van 22u voor de diepvries.
Ik zou inderdaad een koeltasje met diepgevroren koelelementen meenemen. In het restaurant vragen om een rustig plekje om even te kolven en daarna de melk in het koeltasje en bij thuiskomst in de koelkast of in de diepvries (moet het wel even koud zijn gebleven als dat het normaliter in de koelkast ook zou zijn geweest). Vaak kun je wel een rustig plekje krijgen, de wc vind ik zelf niet zo prettig ivm hygiëne e.d.
Zelfde probleem hier: vrijgezellenfeestje in A'dam, dus 2 uur met de trein! Eerst bij schoonzusje thuis, dat is makkelijk, maar daarna varen met een sloep en uiteten. Ik ga denk ik maar in het restaurant kolven... anders houd ik dat niet vol! En een koeltasje mee. "Gelukkig" is het niet warm zaterdag
Koeltasje is ook niet het probleem, maar kolven op de WC lijkt me niet zo steriel ... vragen of ik ergens kan kolven, mmmm dat kan! Jammer dat het een zondag is, anders zou ik gewoon een universiteit inlopen, die hebben vaak een goede kolfruimte
Op de WC lijkt mij ook geen fijne plek om te kolven. Zeker niet als je de melk nog wilt gebruiken, ivm hygiene. Als ik werk kolf ik altijd in mijn auto, en bewaar dan ook de melk in het koeltasje met groot koelelement. Maar dat is hooguit voor 3 uurtjes, en dat vries ik dan ook gewoon in als ik thuis kom. Als je niet in een auto kan kolven, dan zou ik het toch gewoon bij het restaurant vragen of het daar ergens even kan. Zal toch geen probleem zijn als je het even uitlegt. Veel plezier.
Probleem opgelost: lekker shoppen en daarna langs het huis van mn ouders en hup een restau in ... of bij mn ouders blijven eten Bedankt voor het meedenken!
kan je tussentijds terug naar de auto? ik heb dat bij mijn tweede ook wel gedaan, als we naar het theater gingen en vooraf een hapje eten. tussendoor even naar de parkeergarage, kolven in de auto en weer verder haha het is even wat gedoe, maar ja, het werkt wel.
Uiteindelijk gewoon bij mijn ouders (heerlijk!) gegeten (en dus gekolfd) en heerlijk gewinkeld ... ik kan er weer ff tegenaan