Hallo, Het onderwerp zegt het al een beetje. Simon is nu 7 weken en ik wil graag met Sinterklaas als we bezoek krijgen soep maken. Nu vind ik het heel lastig omdat er natuurlijk veel niet in mag; bloemkool, paprika, ui enz enz. En ook bij de kant en klaar pakken zit er altijd paprika en ui in. Simon zijn darmen zijn erg gevoelig en ik wil dus liever geen risico lopen. Zijn er misschien hier mama's die een lekker recept hebben voor mij? Ik ben benieuwd, Groetjes Karin
Waarom zou je dit niet mogen eten? Ik eet altijd alles. Op het Indische eten na van mijn tante; dat is zo heet dat je blaren op je tong krijgt .
Supersimpel, met een paar appeltjes erin en rode linzen voor de liefhebber. Of chapignong, of wat vlees. Interesse? liefs, zus
donique had ook hele gevoelige darmen. maar als je in je soep prei en ui doet kan dat echt geen kwaad want door het koken is de scherpte er echt wel af. en anders tomatensoep? daar zitten dat soort dingen niet in toch?
Oeh herkenbaar, Luuk had ook van die gevoelige darmpjes. Ik maakte voor mezelf vaak apart eten. Groentensoep kan ook maar dan zonder de ui en prei, dat deed ik tenminste regelmatig. Succes!
In erwtensoep zit dat toch ook allemaal niet? En dat is wel superlekker met dit weer natuurlijk! Overigens zou ik het zelf gewoon eten hoor, zoals Mik25 ook al zegt, de scherpte gaat er echt wel af door het koken. Eet smakelijk alvast !
Ik eet alles! Ik ben zelf Indisch en eet ook de zelfgemaakte sambal van mijn moeder. Die hebben we"Renjerot"sambal genoemd,Justin heeft nooit ergens last van.
Anders koop je toch de groente die wel kunnen gewoon los en maak je daar soep van. Groentesoep kun je echt van alles maken Of misschien broccoli-cremesoep?
Misschien moet ik een soep die ik lekker vind dan ook maar gewoon eten..ik ben wat dat betreft een echte stresskip, want ik vind het rot als hij er zoveel last van zou krijgen..:S ... Bedankt voor de reacties die al zijn gekomen. Karin
Ik heb nog wel een lekker receptje voor je zonder scherpe dingen erin: briesoep. Is echt heerlijk! De basis is van kippenboullon en daar smelt je de brie in zonder korsten. (ongeveer 1 punt brie op 1 liter soep)
Geheel offtopic, maar mag ik daar het recept van? Verder zou ik gewoon de soep maken die je in gedachten hebt. Eventueel als je je er niet goed bij voeld een klein pannetje voor jezelf zonder de "risico"groenten.
Nou wat jij opnoemt mag je allemaal gewoon eten hoor. Een kind heeft gewoon vaak kramp, zoek de schuld alsjeblieft niet bij jezelf! Alleen de capsaicine (stof in rode peper) kan een pijnprikkel veroorzaken.
Snap dat de darmpjes nu nog niet uitgerijpt zijn en erg gevoeling maar als dat straks klaar is zou ik toch wat proberen meer "spannende"dingen te eten...ik eet gerust chinees nu Is champignonen soep een idee?
Ik heb met Bob destijds wel wat geexperimenteerd, want ook hij had veel last van zijn darmen. Maar eerlijk gezegd merkte ik geen/nauwelijks verschil met wat ik wel/niet at. Ik heb inderdaad geen hele supersterke/kruidige dingen (grote hoeveelheden sambal) geprobeerd, maar ben toen uiteindelijk wel gewoon gaan eten wat ik wilde. Overigens namen de darmkrampjes na 8 weken wel duidelijk merkbaar heel erg af.
Hier gaat er zonder problemen een potje sambal in de week doorheen ze heeft toen ze jonger was wel eens krampjes gehad maar dat stond los van wat ik had gegeten. Dan heb ik dus eigenlijk geluk.