Ja, wij hebben een kleine inderdaad. Ik zet m vaak gewoon aan de kant, ook al is ie nog niet helemaal vol. Zo duur is dat niet. Toen ze over gingen op dit systeem, gingen we minder afvalbelasting betalen en betalen per leging. Het blijkt we onder aan de streep niet eens meer kwijt zijn dan voor het hele afval scheiden. Dus dan denk ik: ach, ik gooi m wel aan de straat.
Hier betalen we; Gft kliko 1 vaste prijs per keer leeg maken. Restafval container 1 vast bedrag per leging en dan nog een bedrag per kilo. Papier container vast bedrag per leging. Plastic en blik moet in speciale gratis zakken en wordt gratis opgehaald. Glas moet gewoon naar glasbak. Dure hobby hier het afval.
Wij hebben een grote grijze container en die gaat 1x in de 4 weken. Komt ook wel grotendeels door de luiers. Anders ik er zeker 6 weken mee kunnen doen.
Toen het ingevoerd werd heb ik het uit zitten rekenen. Toen was het geloof ik dat als ik hem ongeveer 1x per maand aan de weg zou zetten dat ik dan op ongeveer hetzelfde bedrag uit zou komen met hoe het eerst geregeld was. Maar dat is al heel wat jaar geleden. Inmiddels betalen we flink meer per leegbeurt. Ik geloof inmiddels een euro of 9. Dat wil ik liever alleen betalen voor een volle container. Dus elke week dat ik het uit kan stellen is toch weer mooi meegenomen. Ik ben vanmorgen weer eens in de kliko gaan staan en het deksel kan weer gewoon dicht. Morgen wordt hij weer geleegd
Ja luiers vullen echt de container! Wij konden het ook echt merken toen we uit de luiers waren. Dat scheelde een hele hoop afval....
Ik heb geen afvalbak met meerdere vakken, vind ik zo onhandig! We hebben in de keuken: - 1 klein plastic bakje op het aanrecht voor groen afval. Die legen we dagelijks in de groencontainer en spoelen hem dan af en wassen hem af, blijft prima fris zo - 1 grote bak voor papier verstopt in een opbergkast. Die legen we in een doos in de bijkeuken en verzamelen daar het oud papier -1 klein bakje voor batterijen en lampen naast de papierbak, die leeg ik als ik naar de supermarkt ga -1 bak voor glaswerk in het kastje boven de papierbak, die leeg ik als ik naar de supermarkt ga, daar is een milieueiland - 1 grote afvalemmer voor plastic en verpakkingen, dat is eigenlijk het meest volumineus. Deze gooi ik in de plastic container als hij vol is. - 1 klein afvalemmertje voor restafval want dat hebben we bijna niet meer. Wij moeten het restafval ook zelf wegbrengen naar een afvalpunt dus dan word je nog wat netter met scheiden
Bij ons in België betaal je per afhaling en wegen ze uw afval ( gft en rest afval). Gft is al lang een groene container . Rest afval is van vuilzakken naar container gegaan onlangs. Pmd is in blauwe vuilzakken en die kosten 15 euro voor een rol met 10 zakken. Papier, karton en glas komen ze gratis ophalen. Container park is ieder jaar100 kg gratis per ID houder en de rest op gewicht te betalen.
Hier betalen we ook per lediging van de grijze container. Nu is dat hier al een aantal jaar en inmiddels een ster in scheiden geworden. De groene container (GFT) wordt om de week geleegd De blauwe container (papier/karton) wordt 1x per maand geleegd Voor PMD (plastic) hebben we speciale zakken en deze moet je aan de lantaarnpaal bevestigen en wordt wekelijks opgehaald. Bovenstaande kosten zitten in de Gemeentelijke Belastingen (totaal afvalstoffenheffing € 297,-). De grijze container (restafval) is gechipt en wordt om de week geleegd. Lege flessen gaan naar de glasbak, dus eigenlijk hebben we maar weinig restafval. Onze container staat hooguit 4x per jaar aan de straat om geleegd te worden. Wij betalen voor een kleine container € 3,50 per lediging. In de keuken heb ik een dubbele afvalbak, voor plastic en restafval. Als plastic vol is gaat deze naar de schuur en restafval in de container. Groen afval gaat direct de kliko in en hetzelfde geldt voor papier en karton.
Hier betaal je per lediging en per kilo. Pmd gaat in een aparte zak en karton ook. Voor gft hebben we een compostbak, en glas in de glasbol. We hebben een grotere brabantia pedaalemmer voor het restafval en een kleinere bak voor glas en pmd. Voor groenafval nog een kleinere. We proberen zo weinig mogelijk in de restafvalbak te doen, dat is het duurste qua ophaling
Wij hebben een eerdere versie van deze afvalbak in de keuken staan. https://www.bol.com/nl/nl/p/joseph-joseph-intelligent-waste-totem-2-0-recycler-prullenbak-60-liter-inhoud-met-2-compartimenten-zilver/9200000108675624/?referrer=socialshare_pdp_www Bovenin zit een klein bakje dat wij gebruiken voor het groen afval. De grote bak waar deze in hangt gebruiken we voor het plastic. Onderin zit een la die je in 2 kan splitsen, 1 deel gebruiken we voor papier en het andere deel voor het restafval. Echt ideaal ding om het afval te scheiden vinden wij.
Wij hebben nog gewoon ondergrondse containers, dus gelukkig geen gore kliko’s in de tuin. We hebben alleen een kliko voor het oud papier, die wordt maandelijks geleegd. Plastic wordt ook opgehaald, maar wij scheidden niet. Tot nu toe is alles gratis, maar ze willen er naar toe dat je per vuilniszak die je wegbrengt gaat betalen.
Ik had alle vervotlgreacties gemist… lees net dat we over gaan op diftar en dat plastic niet gescheiden wordt. Dat betekent dus nog steeds volle containers want dat is wel het meeste afval. Vast recht wordt 160 en dan 1,35 ofzo per lediging en 0.22 per kilo.
Hier is 1x in de 4 weken de grijze container. 1x in de 2 weken gft container. 1x in de 4 weken papier en karton. 1x in de 2 weken zakken met plastic aan de weg zetten zodat het opgehaald wordt. Ook kun je ze nog inleveren bij de containers die o.a. bij supermarkten staan wanneer je wilt. Glas gewoon zelf naar de glasbak brengen combineren wij vaak met het plastic weg brengen. En ze hebben hier speciale luier containers in de gemeente staan waar je je verzamelde luiers in weg kunt gooien zodat je rest container niet enorm snel vol gaat. Had zelf liever een container gehad voor plastic. Omdat die lichte zakken buiten neerzetten gewoon voor wegvliegende zakken zorgt en ze door beesten worden open gemaakt en met een beetje pech alles verspreidt ligt over de weg voordat ze zijn geweest ze op te halen zeker wanneer men het de avond ervoor het er al neerzet. Daarom brengen wij ze zelf altijd weg naar de containers maar niet iedereen kan dat natuurlijk. In de zomer had ik liever ondergrondse containers gehad gelijk je volle zakken weg kunnen gooien zodat het niet gaat lopen stinken in de tuin en vliegen er op af komen. Maar weet van mijn moeder dat dat ook niet goedkoop is zij betaalt inmiddels 1.20 per zak maar je bent wel gelijk van je stinkende afval af. De gemeente was ermee bezig om in elke wijk ondergrondse containers te krijgen juist om ook ongedierte te voorkomen. Maar dat plan is helaas nooit doorgezet omdat ze graag het afval gescheiden wilden inzamelen.
Dit hadden wij in het begin ook. Toen de gemeente gebeld en die hebben van die haakjes aan de lantaarnpalen gehangen, waar je ze in kan hangen. Probleem opgelost.
Hier moet het plastic ook bij het restafval. Wij hebben een touchbin met 1 vak hier voor. Voor het GFT een bakje op het aanrecht. Papierbak staat in de kast en glas brengen we meestal gelijk weg. Glasbak is vlakbij.
In de keuken staat een afvalbak waar in het ene vak het restafval gaat en het andere gft. De gemeente haalt om de week het gft op en de andere het restafval. Voor her restafval betalen we per leging. Sinds de jongste ook zindelijk is, hebben we nauwelijks restafval, dus zetten we de container ook weinig aan de straat. Plastic moeten we zelf inleveren in een ondergrondse containe er staat er op bijna iedere straathoek 1, dit is gratis, datzelfde geldt ook voor glas en textiel. Andere dingen als batterijen enz bij de supermarkt.