Van het weekend vieren we de verjaardag van onze dochter. Qua eters zitten we op 8 volwassenen en 4 kinderen, 2 kinderen zijn ook goede eters. Ik wil een grote pan nasi maken, maar hoeveel zou ik nodig hebben voor dit aantal mensen? Als bijgerechten maak ik - komkommersalade - speklapjes in ketjap - kipsaté met satésaus - augurken en zilveruitjes - kroepoek of course - mini loempia's Iemand nog iets wat er niet aan mag ontbreken?
Oeh lekker, ik maak ook regelmatig nasi als we eters krijgen. Makkelijk om vooruit te maken en bijna iedereen lust het. Ik vind je bijgerechten al behoorlijk compleet. Zelf vind ik van die gebakken uitjes heerlijk, lekker kmappertje erdoor.
Ik zou lekker veel maken, wat overblijft kun je invriezen. Maar je moet per persoon ongeveer 500 gram avondeten rekenen. Nasi, speklapjes en sate in verhouding uiteraard meer dan komkommersalade en augurkjes/zilveruitjes/atjar. Dus ik zou gaan voor 150 gram nasi, 100 gram sate, 100 gram speklapjes en 150-200 gram van de bijgerechten per persoon.
Ik zou 2 grote pannen nasi maken, aangezien wij met z'n vijven al een grote pan opeten (wel zonder al die bijgerechten). Nu maak ik de nasi met 1 kilo groente voor ons gezin, dus zou dat in jouw geval twee volle wokpannen zijn. Wat overblijft kun je lekker de volgende dag tussen de middag opbakken.
Gebakken ei inderdaad. Of hele eieren in van dat saus. Weet zo niet hoe dat heet. Verder zijn misschien sajoerboontjes er wel lekker bij. En verder heb je het al erg uitgebreid hoor als ik het zo lees....
Ik maak altijd nasi op verjaardagen. Voor 7 mensen heb ik (heb rijstekoker) neem ik 5 (bekertje) rijst. Maar voor 8 volwassen en 4 kinderen zou ik ongeveer 8 bekertjes rijst nemen. Nasi (asian style) maak ik met volgende ingrediënten: Losgeklopt ei Smac (lunchmeat) Gevroren mexico melange (bonduelle) Atjar tjampoer maken: Witte kool met winterpeen, (grof of fijn gesneden) in koenjit met een scheutje azijn en beetje suiker laten koken. 25-30 minuten. Dumplings maken (jaozi) Dumplings vellen kopen (toko) Speklappen in gehaktmolen doen.(op smaak zout,peper, beetje suiker en soja saus, goed roeren) en vouwen maar! Je kan ook tjaptjoy maken. Komkommer, champignons, plakjes peen, taugé. Oopsie..ik draai door 😁 I love cooking! Of koeloeyuk maken! Zie foto hieronder.
Gebakken ei en gebakken banaan hoort er voor mij wel een beetje bij . Maar wat jij hebt is al erg compleet hoor . Hoeveelheid vind ik zelf ook altijd lastig, is ook alweer een tijd geleden dat het gemaakt heb, ga het toevallig vanmiddag weer eens maken.
O ja sajoerboontjes...wat stom dat ik daar zelf niet aan gedacht heb...dat eten we zelf er ook altijd bij😉
Het is al heel uitgebreidt. Ik zit nu al te watertanden. Eventueel nog foe yong hai. Gewoon simpel een omelet met bosui en paprika. En als saus ketchup, ketjap, suiker, wijnazijn en gembersiroop. Heel lekker en simpel. Foe yong hai - Lekker en Simpel Tel er maar een 9de volwassen bij.