Ben echt zo'n sukkel; gaan we gister tapas eten en ik wéét over dat je geen rauwe eieren mag, maar toch zonder erbij na te denken vrolijk aioli zitten eten. Wat een sukkel ben ik, whaaaa! En ook nog iets van zure ansjovisjes gegeten, terwijl ik later dacht: misschien is het wel rauw. Ik word echt gek van dat getwijfel van mag dit wel en mag dit niet. Zucht. Nou ja, die aioli was in ieder geval sowieso slecht, dat weet ik wel. Rauwe ei zit erin, dusss. Hoe erg is het eigenlijk als je één keer je boekje te buiten gaat (per ongeluk)?
Ik ken het. Had van de week salami op zonder er bij na te denken, en had een nieuwe vork gepakt omdat aan die ouwe vork rauw vlees zat. Ben ik klaar met eten, zie ik dat ik de verkeerde vork gebruikt heb. Dom dom dom Maar goed in kleine hoeveelheden moet het volgens mij niet zo heel veel kwaad kunnen. Mijn moeder ad vroeger ook van alles en ik ben ook aardig opgedroogd hoor haha.
Thanx! Dat stelt me in ieder geval een beetje gerust! Mijn moeder vindt de huidige 'regeltjes' ook 'BS', zoals ze het zelf zegt, haha. Maar ja, het is zo erg als jij zelf iets te verwijten valt achteraf terwijl je dat kindje zo graag wil... Ik ga iig niet zo snel meer uit eten. Je weet toch niet of ze zelf wel hun handen wassen enzo, haha.
haha ja idd. Ik ben sowieso al geen voorstander van uit eten gaan omdat ik liever zelf mijn eten maak en dus precies weet wat er in gaat. Wokken vind ik altijd wel leuk, kan je zelf opscheppen en wordt voor je ogen gebakken ( ontsmet) haha
Grote kans dat de ailoli niet met (verse) eierdooier gemaakt is. Dit levert namelijk te veel risico op voor restaurants. Dus ze kopen het kant en klaar in, of maken het met mayonaise (zonder rauwe eierdooier) óf ze gebruiken gepasteuriseerde eierdooier uit een pak. Ik zou me er geen zorgen over maken. Bovendien is de kans erg klein dat er iets mis gaat mochten het rauwe eierdooiers zijn. Ansjovis zal ook geen probleem zijn. Vis die gezout en/of gezuurd is, is niet meer rauw. Listeria kan op dit soort vis niet goed groeien. Zeker ansjovis is zo gezouten dat de kans op listeria nihiel is.
Wauw, dat klinkt inderdaad wel aannemelijk. Mijn opluchting groeit met de minuut! Wat lief van jullie dat jullie me geruststellen!
Weet niet waar je ergens in zuid-holland woont,maar wij wokken meestal bij een mooi groot wokrestaurant in Boskoop Verder hebben veel chinese restaurants ook een vaste wok avond
Woon in Den Haag. Maar zijn omringt door Aziatische restaurants, dus moet toch geen probleem zijn, met die wokavonden
Ik heb in het begin ook paar keer zalm uit verpakking gegeten, terwijl dat niet mocht. Wist ik in het begin nog helemaal niet, kwam er pas achter toen ik het las in een tijdschrift voor jonge ouders. Schrok er wel van, en had me vk gebeld, maar een paar keer was niet erg zei ze, kon geen kwaad. Moest er wel op letten, dat ik verse zalm van de markt kocht en niet meer in de supermarkt.
Wokken zou ik juist niet zo snel doen. Dat rauwe vlee sligt daar maar de hele avond te liggen in open koelvitrines.... Ik werd tijdens mijn zwangerschap mee uit eten genomen naar een wokrestaurant en heb het eten teruggebracht naar de wok om het wat beter door te laten bakken. Wilde geen risico nemen! Als je gaat let er dan sowieso goed op dat je een nieuw bord krijgt als je eten gebakken is! En het dus were meekrijgt op het bord waarop je het aangeleverd hebt.....
Mmm nou als je een beetje een goed wokrestaurant hebt dan doen ze dat allemaal wel. Want zij zitten ook niet op mensen met voedelvergiftiging te wachten denk ik Bovendien bij wokken wordt het voedsel op zulke hoge temperaturen verhit dat je daar geen risisco's bij loopt hoor Dusseh..."niet mokken en lekker wokken"