al 5 weken verkouden en potdicht

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Schilderijtje, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Schilderijtje

  Schilderijtje Niet meer actief

  Hallo,

  ik ben inmiddels bijna 10 weken zwanger. maar ben al 5 weken zwaar verkouden en heb er ontzettend last van. heel veel hoofdpijn en totaal niet lekker van. heb van de huisarts sinds deze week antobiotica maar ik zie nog steeds geen vooruitgang.
  ook gebruik ik sinds gisteren ijzertabletten mijn ijzer was te laag.

  nu kon ik volgens de huisarts gewoon neuspray gebruiken met 0,5 xylometazoline en had bij de huisartsapotheek gehaald. maar nu kijk ik net op mijn flesje staat er 1mg xylometazoline:$. terwijl ik bij de apotheek vroeg om de lagere variant. ik heb er dus helemaal niet meer naar gekeken toen ik het had gekocht omdat ik ervanuit ging dat ze de goede mee had gegeven. ik gebruik dat dus al dik een maand:( tussendoor wel nog dubbele zoutoplossing geprobeerd en stomen.

  nu ben ik toch wel bang dat het schadelijk is geweest voor de kleine.
  omdat ze zeggen dat het de bloedvaten kan vernauwen van de placenta.of is deze kans heel klein?
   
 2. Angel2005

  Angel2005 Bekend lid

  25 jun 2014
  655
  219
  43
  Utrecht
  Hoi Sprankelkind,

  Ik gebruik al vanaf dag 1 van mijn zwangerschap neusspray (Vicks 0,5 mg/ml). Mijn verloskundige wilde dat ik zoutoplossing probeerde maar door de hormonen zetten mijn slijmvliezen helemaal op waardoor ik dus totaal geen lucht meer krijg. En zoutoplossing werkt dus niet.

  Ik heb aangegeven dat ik deze neusspray graag wil blijven gebruiken (ook omdat een vriendin dit op aanraden van de verloskundige haar hele zwangerschap heeft gebruikt)
  Ze heeft navraag gedaan bij het Lareb en die hebben geen bezwaren kunnen vinden maar ze hebben wel toestemming gevraagd om mijn gegevens die de verloskundige verzamelt tijdens de controles te mogen gebruiken voor onderzoek. Daarnaast krijg ik wel extra uitgebreide 20-weken echo om de groei en de placenta te controleren en extra controles.

  Kortom, ik mag het wel gebruiken en ze verwachten geen risico's maar omdat er zo weinig over bekend is wordt ik wel extra gecontroleerd. (Ik ga wel naar de verloskundige aangesloten bij het UMC dus misschien heeft dat er ook mee te maken).

  Ik zou wel de neusspray van Vicks 0,5 mg gaan gebruiken als ik jou was. Toen mijn vriendin dit aangeraden kreeg was dit echt het enige dat ze mocht gebruiken de gehele zwangerschap.

  Sterkte met je verstopte neus!
   
 3. april2012mama

  april2012mama Actief lid

  27 aug 2011
  345
  0
  0
  Je kunt evt het flesje van 1mg/ml mengen (half om half) met zoutoplossing. Dan heb je ook 0.5mg/ml. (ik ben apo ass)
   
 4. Schilderijtje

  Schilderijtje Niet meer actief

  Oke en dat mask qua merken niet uit? Heb de dubbele zouto:(plosding van vogel en de neusspray is van nedacsorbo
   

Deel Deze Pagina