Leuk topic om te lezen, al ben ik er helemaal niet zo mee bezig. Grappig dat jullie je zo druk maken over suiker terwijl ik echt zelden suiker gebruik behalve in een taart maar die maak ik hooguit 1 x in de maand. Ik denk dat het ook goed is om gewoon te minderen. Geen fruit/muesli repen tussendoor maar een stuk fruit. Hier krijgt mn dochter niet eens chips, ze vraagt er ook niet om. Koop ook nooit snoep, als je het niet in huis hebt eet je het ook niet. Verder eet ik weinig brood, dochter en ik houden niet van brood. Wel houden we van lekker warm eten, met name groentes. Komt het ff goed uit dat mijn man een volkstuintje heeft waar we groente/fruit/kruiden/aardappels hebben, onbespoten en heerlijk vers! Vorige week appelmoes gemaakt, de appels waren best zoet dus dan hoeft er helemaal geen suiker door, enkel wat kaneel.(appels waren niet van onze tuin) Vorig jaar had mn man echt zo mege veel tomaten. Heb ik een hele grote pan pasta saus gemaakt en in bakjes ingevroren. Veel lekkerder dan uit een zakje/pot! En zo doet ieder wat hij denkt wat goed voor hem is
Is dat lekker, thee met honing en citroen? Kamillethee met honing drink ik wel veel, maar om er dan citroen bij te doen...?
Nee ik niet, dat is me nu nog een stap te ver. Ik probeer wel als het kan de ecologiscge variant te kiezen zoals bij AH eigen merk.
ik ga nog eens goed kijken deze week! er staat ook op de zak, geen smaakversterkers meer. Staat dat er bij jouw ook op?
Klopt! Maar omdat jij het alleen over 'baksels' had dacht ik dat je alleen daar aan dacht, daar doe je zelf suiker in en bij de gewone koek heb je dat gevoel minder. Maar dat bedoelde je dus niet.
Smaakversterker is E621 en is iets anders dan kunstmatige smaakstof, waar een zak chips bol van staat.
Citroen bij kruidenthee doen is vloeken in de kerk. Bij zwarte thee en rooibos (geen kruid, maar de bloesem van een struik) kan je prima citroen doen.
Een tijdje terug heb ik mijn eigen deodorant gemaakt met maïzena, kokosolie en natriumbicarbonaat. Werkt heel goed!
Hoezo bevatten Bumbacakejes geen E-nummers? Staat er toch bol van? Alleen uitgeschreven, dit zit erin: Tarwebloem, scharreleieren, plantaardige olien (palm, raap), suiker, voedingsvezel (oligofructose), stabilisator (glycerol), volle (3%) en magere (1%) melkpoeder (melkequivalent: 40g per 100g cake), tarwezetmeel, rijsmiddel (dinatriumdifosfaat, natriumwaterstofcarbonaat), zout, emulgator (sojalecithine), natuurlijk aroma. Vooral die laatste is een mooie verkapte... Ik vind dit verre van gezond.
Ook ik ben er niet superbewust mee bezig, maar denk dat je am gauw veel 'verborgen' suiker kan binnenkrijgen met broodbeleg, sausjes, pakjes/mixjes voor het avondeten, blikken groenten etc. Daarin zit vaak suiker verwerkt. Maar daar hoef ik gelukkig niet zo op te letten aangezien ik nooit pakjes/zakjes e.d gebruik.
Precies, ik heb ook gemerkt dat er tegenwoordig vaak dingen op verpakkingen staat als 'natuurlijk karmijn' en dan denken sommigen dus dat er geen e-nummers in zitten... Erg misleidend.
Hoezo? Ze zegt toch dat ze geen pakjes gebruikt, wil niet zeggen dat je dan geen verborgen suiker kan eten. Zelfs in brood zit wel eens caramel (voor de kleur).