Hoi! Ik wil binnenkort zelf pastasaus maken voor de kleine. Maar op internet veel recepten waaraan zout wordt toegevoegd. Iemand een goed recept?
Groenten roerbakken, eventueel gehakt. Tomaten in blokjes erbij. Kruiden toevoegen voor smaak; bv bieslook, basilicum, parikapoeder. Je hebt ook zoutarme bouillonblokjes. Daarna staafmixer erover. Smakelijk! Ps. Met wat peper, zout, knoflook en een rundvleesbouillonblokje maak je hem ook lekker voor jezelf
Een wortel courgette en bleekselderij raspen en fruiten in pan met beetje olie. Rundertartaar meebakken. Op smaak brengen met een snufje peper. 4 tomaten grof gesneden en 400ml zoutloze runderbouillon toevoegen. Zo'n 20 min op middelhoog vuur laten pruttelen. Als de saus te droog wordt wat extra bouillon of water toevoegen.
Beetje rundergehakt bakken, evt. met uitje en knoflook (beetje afhankelijk van wat je kindje aankan). Italiaanse groentenmix door de keukenmachine gooien en daarna meebakken. Dan een blikje tomatenpuree en gezeefde tomaten erdoor. Italiaanse kruiden/oregano toevoegen en evt peper en zout (maar in jouw geval dus niet ). Dit 20 minuten heel zachtjes laten koken. Super lekker!
Ik maak voor mezelf altijd de volgende pastasaus. Weet niet of die geschikt voor kleintjes... Een uitje fruiten met wat knoflook. Dan de groenten erbij. Ik doe vaak wortel paprika courgette champignons. En eventueel tonijn/vegagehakt/gehakt oid. Dan een blik tomatenblokjes. En dan met gedroogde groene kruiden of verse kruiden op smaak brengen. Eventueel een snufje peper.
Had ik idd al gelezen op internet. Bedankt voor jullie recepten! Ga van het weekend aan de slag. Met een combi van alle recepten geloof ik, haha. Ik hou het wel wat simpel, maar weet nu waar ik mee kan beginnen.