Taart , gebak , slagroom enzo ...

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door lisanne123, 29 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lisanne123

    lisanne123 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.862
    0
    36
    Ik vraag me nou al een tijdje af ...
    Kan er ipv rauwe melk ook rauwe room zijn .
    Dus dat de slagroom rechtstreeks van de boer is zeg maar
    En taartjes in de winkel van ongepasteuriseerde slagroom is of mokka crème op een taartje ofzo ?

    Er zullen vast meiden komen zeggen dat ik me aanstel .
    Maar het is ons eerste kindje en ik ben niet zo ervaren op het gebied en aangezien hier vele ervarings deskundige zitten ... ;) .

    Ik heb net bijvoorbeeld mokka schuim gebak gegeten van multivlaai .
    Is dat gewoon oké ?
    Ik koop nu zelf gewoon taart bij de grotere bedrijven zeg maar en de bekendere bakkers en laat kleine onbekende bakkertjes achter wegen .

    Alvast bedankt voor jullie reacties :)
     
  2. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Wow wat heb jij het druk gehad met nadenken :).
    Je kunt dat gewoon eten hoor. Net zoals vrijwel alle zuivel die in nl te koop is.

    Zo. Dat is weer een zorg minder :-D.
     
  3. lisanne123

    lisanne123 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.862
    0
    36
    Ratatosk , ik wordt inderdaad soms een beetje moe van mezelf . Pff haha .
    Bedankt voor je antwoord hoor ;) scheelt inderdaad weer een hoop nadenken :p :D
     
  4. Ange84

    Ange84 Fanatiek lid

    26 apr 2012
    1.398
    707
    113
    Vrouw
    Ambtenaar
    Noord-Brabant
    Nu heb ik zin in taart... ;)
     
  5. rinnie

    rinnie Bekend lid

    11 apr 2008
    660
    0
    0
    Ghehehe, dit is wel een van de meest bizarre vragen die ik voorbij heb zien komen :p . Je denkt idd teveel na :p .
    Slagroom/room is altijd gepasteuriseerd.
    En vullingen als ganache (chocolade met slagroom), banketbakkersroom e.d. zijn verhit, dus ook daar geen problemen mee ;) .

    Op de site van het voedingscentrum vind je een lijst met dingen die je niet mag.
     
  6. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.088
    10.382
    113
    Zeker producten van grote ketens zijn allemaal veilig. Dat is zo verwerkt dat het nauwelijks slagroom is. Als je je room rechtstreeks bij de boer haalt zou ik het even navragen, maar bij de hema of multivlaai of .... is het echt geen issue.
     
  7. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Slagroom van de bakker kun je ook gewoon eten.. deze is OOK gepasteuriseerd! (en de boer verkoopt waarschijnlijk geen slagroom)
     
  8. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Ik zag je titel en krijg er spontaan zin zin!




    ....maareh je moet echt goed zoeken voor je iets ongepasturiseert vind in NL. Misschien exclusieve restaurants of 1a2 sorten kaas bij een kaasspecialst of melk rechtstreeks van de boer.
     
  9. Lousaa

    Lousaa Fanatiek lid

    18 nov 2011
    2.497
    2
    38
    Grappige vraag! Maar het antwoord is simpel: er is echt geen bakker die z'n room direct bij de boer haalt, omd as t dan onduidelijk is wat het vetgehalte is. En dat is essentieel om te weten, andees krijg je te stijve of te slappe room en mislukken alle baksels. Eigenlijk heb je dus niet alleen te veel n as gedacht, maar ook te weinig :) lekker eten dus, vooral ook van de echte bakker, want dat.is gewoon lekkerder meestal dan fabriekstroep van de multivlaai of hema...
     
  10. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.766
    18.910
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Eet smakelijk!

    En maak je niet te druk. Volg gewoon de lijst van bijvoorberld het voedingscentrum en vertrouw daar op. Er is veel meer dat wel mag dan dat niet mag.
     

Deel Deze Pagina