Als je man niet goed met je ouders overweg kan

Discussie in 'De lounge' gestart door JoyeuxNoel, 16 feb 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Felice

  Felice Fanatiek lid

  22 apr 2009
  1.901
  1.185
  113
  Dat dacht ik ook al ja.
  En dit klinkt misschien wel heel bot: maar het lijkt alsof je nogal aardig aan je moeder 'vast zit'. Jij vindt het jammer voor haar. Dat kan best, maar je hebt nu een eigen gezin, dat gaat toch voor.
  Als jij continu in een spagaat zit om iedereen tevreden te houden wordt je zelf niet gelukkiger van, maar je gezin ook niet!
   
  Fuddey en Paardenbloem vinden dit leuk.
 2. Orchid24

  Orchid24 VIP lid

  19 nov 2018
  10.046
  8.267
  113
  Vrouw
  Je moeder klinkt een beetje als iemand met heel veel verwachtingen en een heel geromantiseerd beeld had van een schoonzoon. Waar jouw man dan eigenlijk gewoon hoe dan ook niet aan kan voldoen. Ik denk inderdaad heel duidelijk zijn naar je moeder toe. Ik vind persoonlijk 1x in de 3/4 weken best wel veel als je niks met je schoonouders hebt :| Ik zie mijn schoonouders gelukkig toch wel iets minder, terwijl ik eigenlijk best een goede bant met ze hebt. Juist omdat ik ze niet zo vaak zie, want ze zijn te anders.. Zodra ik ze wat vaker zie, beginnen de ergernissen. Dat is gewoon met schoonfamilies denk ik.. bij de een blijkt het nieuwe gezinslid er perfect in te passen zegmaar.. maar ik denk dat het een stuk vaker voor komt dat dit niet het geval is (dat je man dus er niet perfect voor je ouders inpast). Zo te horen hebben ze niet echt ruzies of iets, denk nog een goed gesprek hierover hebben met je man en dan samen naar je moeder toe ofzo.. voordat de ergernissen wel groter en groter worden. Lastig dat jij in het midden staat nu, maar ik zou daarin dus nu voor je man “kiezen”
   
 3. JoyeuxNoel

  JoyeuxNoel Actief lid

  9 feb 2019
  128
  51
  28
  Vrouw
  Bedankt voor jullie eerlijke reacties. Het heeft me aan het denken gezet. Mijn moeder is idd moeilijk als het gaat om schoonzonen. Volgens mij hoort ze weleens van haar vriendinnen dat hun schoonzonen weleens alleen op de koffie komen bijvoorbeeld en hoopt ze dan dat haar schoonzonen dat ook doen. Ze zit zo op de relatie met haar schoonzonen dat het niet natuurlijk meer is en gaat.

  Ik besef me nu dat ik misschien teveel nog hang aan mama (onee mijn moeder ;)) en vooral haar tevreden wil stellen. Maar dit gaat niet en ik voel me tussen haar en mijn man instaan.

  Praten met haar lukt niet, heb het al zoveel keer aangekaart maar ze is zich van geen kwaad bewust en voelt zich aangevallen. Als ik samen met haar en mijn man ga praten voelt ze zich helemaal aangevallen dus dat gaat niet werken.

  De enige manier is door het dan maar los te laten en man ook minder mee te nemen naar ze. Als hij geen zin heeft, is het denk ik beter om hem gewoon lekker thuis te laten. Als ik alleen met mn moeder ben gaat het gewoon altijd goed en is ze heel anders dan wanneer mijn man of man van mijn zus erbij zijn.

  Conclusie: ik ga gewoon vaker alleen (of met baby) naar mijn ouders. Wat ze daar dan van vinden moet ik los gaan laten.

  Bedankt voor jullie inzichten :)
   
  Hoebie, RachelleNM, Fuddey en 5 anderen vinden dit leuk.
 4. Felice

  Felice Fanatiek lid

  22 apr 2009
  1.901
  1.185
  113
  Soms wel fijn hè, als anderen even mee denken die er wat verder vanaf staan :)

  En daarbij, wat ook al eerder is gezegd, het beeld wat je moeder heeft is echt niet realistisch. Mijn man gaat ook lang niet altijd mee. En dat zie ik bij veel meer hoor! Niets raars aan.

  Succes met loslaten!! Hou goed in je achterhoofd, je bent geen verlengstuk van je moeder, dus je hoeft ook geen verantwoording af te leggen waarom je man niet mee is.
   
  Orchid24 en JoyeuxNoel vinden dit leuk.
 5. Mythique

  Mythique Fanatiek lid

  3 apr 2015
  3.555
  2.429
  113
  Een tegengeluid op de meeste reacties maar ik vind eens in de 3 a 4 weken naar je schoonouders echt niet teveel gevraagd. Je man kan wel moeilijk blijven doen en blijven hangen in dat gevoel van 'ik moet' maar hij zou ook kunnen besluiten om voor de vrouw waar hij van houdt er het beste van te maken. Zo lang hij blijft terugtrekken, blijft je moeder forceren. Ik vind het eigenlijk een beetje gezeur van je man...

  Mijn ervaring is overigens dat kinderen de dynamiek veranderen. Ik ging nooit zonder mijn man naar mijn schoonouders. Ik eet nu af en toe wel met mijn kinderen, zonder mijn man, bij mijn schoonouders. Dus hopelijk met dat je kind ouder wordt, wordt je vent ook wat volwassener ;).
   
  NiVa0230 vindt dit leuk.
 6. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  34.398
  13.394
  113
  Of houdt moeder op met claimen. Ik vind het wel heel als het van je wordt verwacht, zeker als de band niet top is.
   
 7. JoyeuxNoel

  JoyeuxNoel Actief lid

  9 feb 2019
  128
  51
  28
  Vrouw
  Ik denk dat ze allebei wel water bij de wijn kunnen doen. Ik heb ook echt niet altijd zin in schoonfamilie, en schoonmoeder is ook best een aanwezig persoon met bepaalde trekjes waar ik ook niks mee heb. Maar het is wel familie geworden. Dus probeer ik de band wel goed te hebben met ze. Ik vind dat mijn man dat te weinig doet. Maar daar is hij niet sociaal genoeg voor denk ik.

  En over mijn moeder heb ik al verteld dat ze wat minder moet claimen en er te dik bovenop legt dat de relatie met schoonzoon zo geweldig moet zijn.

  Maar goed, ik kan ze beide nu eenmaal niet veranderen. En heb geen zin in de irritaties steeds. Dus dan maar gewoon wat minder vaak met man naar ze toe.
   
  GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
 8. TotalBella

  TotalBella Actief lid

  11 apr 2019
  468
  457
  63
  Ze moeten dan toch beide water bij de wijn doen. Ik las net dat de moeder van TS zich anders gedraagt als haar man erbij is, daar moet ze dan ook mee stoppen, en niet zo claimen en dr beeld van de ideale schoonzoon loslaten. Dan zal dr man het ook vast op kunnen brengen om wat vaker mee te gaan.

  Ik zou echt nooit bij mn schoonvader gaan eten zonder mn man (met man eigenlijk liever ook niet, maar mn sv kan gewoon niet koken), ik ga daar ook eigenlijk alleen langs om mn kind op te halen, verder kom ik er vrijwel nooit. Ik voel mij daar echt niet op mn gemak, moet echt moeite doen om een gesprek met hem te voeren. Ik heb gewoon niks met hem, het is verder een lieve en vriendelijke man, maar als hij niet de vader van mn man was geweest zou ik hem nooit tot mijn kenninssenkring rekenen. We zijn gewoon te verschillend.
   
  GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
 9. Snies

  Snies Fanatiek lid

  22 dec 2015
  1.861
  2.392
  113
  Hier precies dezelfde situatie.
  Nu is mijn moeder altijd al kieskeurig geweest wat betreft mijn exen.. :rolleyes:
  Maar goed die verdwenen weer, nu ben ik getrouwd en heb ik kinderen met hem dus beseft ze dat deze altijd een deel zal uitmaken van mijn leven (en dus ook deels van haar leven zolang we samen zijn)

  En op een of andere manier kan ze dat moeilijk hebben ofzo, ze hebben al weleens knallende ruzie gehad. En voel ook altijd een spanning tussen hen als ze bij elkaar in de buurt zijn.. Na mijn idee irriteren ze zich ook sneller aan elkaar waardoor ik altijd denk als één van de twee nu maar niet iets verkeerd zegt. :oops:

  Mijn man gaat dus ook vaker niet mee dan wel, omdat ik mijn moeder haar kleinkind niet wil onthouden en mijn kind zijn oma niet. Man gaat alleen mee wanneer het echt niet anders kan..
  Hij kan ook gewoon nooit wat goed doen in haar ogen en sinds de laatste maanden andersom ook niet meer.

  Ik hoor van beiden altijd negatieve verhalen over de ander dat ik op een gegeven moment heb gezegd bepraat het samen met elkaar en niet met mij. Ik wil er niet tussen staan.. Maar hun samen laten praten is geen goed idee, omdat er altijd één van de twee zich aangevallen voelt en de bom dan barst.
  Mijn man kan niet makkelijk zijn maar mijn moeder al helemaal niet. :rolleyes:

  Dus ik heb het maar geaccepteerd dat zij nooit door één deur gaan kunnen, en op momenten dat ze elkaar wel zien zich gedragen en het gezellig houden en verder gewoon zo min mogelijk contact. Dat werkt hier voor mijn man het beste, dus daarom ga ik vaak 1x per week naar mijn moeder en gaat manlief wat klussen ofzo.
  Dan wilt mijn moeder nog weleens over hem beginnen, maar dan kap ik het vrij snel af. Want daar heb ik gewoon geen zin in.
  Wanneer ze dan door ging kwam ik gerust de eerste paar weken ook niet meer. Ik weet hoe ze over elkaar denken dus hoef dat niet telkens aan te horen, want blijft toch mijn man en mijn moeder.;)
   
  NiVa0230 vindt dit leuk.
 10. goblins

  goblins Fanatiek lid

  27 okt 2013
  2.160
  1.294
  113
  ministerie van defensie
  Swifterbant
  Ik schrik er eigenlijk van dat je elke week gaat en elke week je man mee moet.
  Ik zie mijn ouders misschien 1x per 2 maanden en mijn schoonouders zijn uit beeld.
  Maar als mijn man niet mee zou willen dan blijft hij thuis. No wat dat ik hem verplicht mee te gaan.
  En dat je man braaf elke week mee gaat snap ik ook niet van zijn kant uit, hij kan ook de ballen hebben om te zeggen dat hij thuis blijft.
   
 11. JoyeuxNoel

  JoyeuxNoel Actief lid

  9 feb 2019
  128
  51
  28
  Vrouw
  Je lees het niet goed, mijn man ziet mijn ouders 1x in de 3 a 4 weken
   
 12. Mammavantwee

  Mammavantwee Fanatiek lid

  4 feb 2019
  1.015
  818
  113
  Vrouw
  Daar hoef je niet van te schrikken hoor, is ook maar net wat je gewend ben ;). Wij gaan elke zondag naar mijn ouders, schoonouders zien we wel minder. Ik vind 1x in de 2 maanden echt heel weinig. Zeker als je kinderen heb.. vraag me af wat voor band ze dan met opa en oma opbouwen!
   
  JoyeuxNoel en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
 13. GossipGirlxoxo

  GossipGirlxoxo VIP lid

  7 okt 2019
  7.586
  11.715
  113
  Ik schrik er ook niet van, zie mijn ouders minimaal 2 keer per week, mijn moeder vaker die komt ook nog 2 a 3 keer per week hier langs.
   
  JoyeuxNoel en Mammavantwee vinden dit leuk.
 14. Marti

  Marti Fanatiek lid

  18 apr 2014
  1.417
  313
  83
  Wat snap ik je man zeg. Zou me allemaal erg benauwend hoe je moeder is en doet. Ook al bedoeld ze het heus wel super lief maar je kan het ook te goed willen doen.

  Mijn man kan ook niet opschieten met mijn moeder maar dat komt meer omdat ze ook gerust laat blijken dat ze hem raar vind. En ja dat zegt ze ook gewoon. Ook tegen de kinderen. Nu is de band met mijn familie al helemaal aan gruzelementen dus ik hoef er niets meer mee te doen zeg maar. Snap best dat jij dit erg lastig vind. Ik zou het proberen los te laten. Zo zijn ze nou eenmaal en veranderen zal het niet omdat jij dat graag wilt. Al blijft het lastig omdat jij wel een graag bij je familie bent.
   
  JoyeuxNoel vindt dit leuk.
 15. goblins

  goblins Fanatiek lid

  27 okt 2013
  2.160
  1.294
  113
  ministerie van defensie
  Swifterbant
  Ze hebben een prima band met opa en oma. Ze vliegen ze altijd in de armen .
  Waarom zouden mensen die elkaar weinig zien geen goede band hebben? Moet je elkaar zo vaak zien daarvoor?
  Nee, het gaat om kwaliteit en niet kwantiteit.
  Ik zag mijn oom en tante misschien 3 keer jaar jaar en heb een prima band met hun.

  Dat je elkaar vaak moet zien om een goede band op te bouwen is onzin.


  Dus jou kinderen hebben een betere band met jou ouders dan met je schoonouders.
  Dan zou ik daar maar snel wat aan doen, je schoonouders willen ook graag een goede band met jouw kinderen. Dus dan zou je daar ook elke week naar toe moeten gaan.
   
  Marti, Ysabella en Felice vinden dit leuk.
 16. Mammavantwee

  Mammavantwee Fanatiek lid

  4 feb 2019
  1.015
  818
  113
  Vrouw
  Dat zeg ik toch niet, ik vraag het alleen! :rolleyes:
   
 17. Zomerbloem

  Zomerbloem Bekend lid

  19 mrt 2018
  943
  1.146
  93
  Vrouw
  Ik zou ook gek worden van je moeder.
  Je moeder zou willen dat je man elke week komt, maar zoals ik lees zou het elke week gezeur opleveren. Logisch dat je man dan maar 1x in de 3 weken gaat. Gezeur is er toch wel. Waarschijnlijk zal het allemaal los lopen als je moeder zich normaal gaat gedragen en niets 'eist'.
   
 18. goblins

  goblins Fanatiek lid

  27 okt 2013
  2.160
  1.294
  113
  ministerie van defensie
  Swifterbant
  Als je het vraagt krijg je antwoord, dus dan snap je blijkbaar niet dat als kinderen opa en oma minder zien ook een prima band kunnen opbouwen.
  Anders hoef je dat niet eens te vragen omdat je dat al weet.
  Dus eigenlijk heb je een hele stupide vraag gesteld omdat je blijkbaar het antwoord al weet maar toch een vraag wil stellen.
   
 19. GossipGirlxoxo

  GossipGirlxoxo VIP lid

  7 okt 2019
  7.586
  11.715
  113
  Niet iedereen die elkaar weinig ziet bouwt een goede band op. Zo gek is die vraag niet hoor. In jouw antwoord zeg je dat zij stelt dat het niet kan maar dat doet ze niet, ze vraagt of dat bij jouw kinderen wel lukt die band op te bouwen ondanks het weinige contact.
   
  Mammavantwee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina