Ik heb in december een Smeg gekocht. SMF. Je hebt ze vaak wel ergens in de aanbieding. Meestal tussen de 300 en 400 euro. Ik heb nooit een Kitchenaid gehad maar de SMEG is qua aantal watt wel krachtiger.
Hij was via bol.com goedkoper maar over die leverancier las ik zeer wisselende ervaring en coolblue heeft gewoon goede service en daar had ik nog een cadeaubon van liggen
Wat zijn er veel types zeg. Ik ben ook aan het kijken voor een keukenmachine maar zie door de bomen het bos niet. Ik wil graag degen maken dus 1000W is wel fijn. En raspen en snijden. Maar bijv een vleesmolen erbij is totaal overbodig als vegetariër
Het verschil zit hem vooral in de accessoires. Ik heb een losse blender en citruspers, dus zou nooit het complete pakket nodig hebben. Er zitten 3 snij/raspschijven bij. Die zijn voldoende. Dus je moet voor jezelf afvragen wat voor accessoires je nog nodig hebt. Als pakket is alles goedkoper, maar je kunt later ook losse accessoires erbij kopen. Zo heb ik een extra mengkom en een ijsmachine erbij gekocht. Wat ik wel heel fijn zo vinden, is een siliconen rand langs de menghaak. Die bestond nog niet toen ik mijn MUM5 kocht. Ik heb nog niet gevonden dat ik die ook los kan kopen.
Whoop. Ze hadden zwarte actie bij de Blokker. Heb nu airfryer xl en bosch mum4 lijn gekocht voor €100. (Hadden nieuwe airfryer nodig en 2e artikel was gratis en de Bosch was het duurste wat er nog bij lag dus die meegenomen) ik bak alleen evt noooooiiiiit omdat ik het niet kan. Wat kan ik nu makkelijk maken? Waarvoor gebruik ik het überhaupt? Hahaha voel me echt dom nu
Heb belangrijkste is niet het aantal watt maar waar de motor zich bevindt. de kitchenaids hebben een motor met directe transmissie dwz de motor bevindt zich boven de kom. Op die manier gaat er minder energie verloren en presteert de motor wat op papier minder krachtig is dus beter. bij andere keukenrobots (zoals mijn Moulinex bijv) zit de motor onderin in het gedeelte links/rechts/voor de kom. Deze doen het dus over het algemeen minder goed
Wat vind je lekker? Dit zou ik maken! cookies is heel makkelijk en snel recept..Chocolademousse Pannenkoeken kun je ook haast niet fout doen.
Oh, daar kan je zo veel mee doen. Maar om te beginnen misschien: Eiwitten tot schuim opkloppen. Daar kan je bv meringues of pavlova van maken als je suiker meeklopt. Of het gaat door een mousse of bavarois oid. Slagroom opkloppen, diverse soorten deeg maken, beslag maken bv biscuitbeslag. Als ik jou was, zou ik gewoon eens ergen mee beginnen en kijken hoe dat gaat. Er zijn echt genoeg recepten die niet zo moeilijk zijn en waarbij je ook plezier heb van dat apparaat.
Gaaf, gefeliciteerd met je aankoop, ik ben er zelf nog niet uit. Heb het bedrag er wel voor over maar we zijn eigenlijk aan het sparen. En... ik wil een leuk kleurtje ♀️
Dat kan inderdaad maar je hebt nu die machine. Door met simpele dingen te beginnen leer je je machine kennen en krijg je handigheid om er mee om te gaan. En voor je het weet maak je dingen waarvan je dacht dat het je nooit zou lukken. En inderdaad, voor grotere hoeveelheden en lange kloptijden is het heel handig.
Ik heb dus een MUM59M55 van bosch gekocht en net voor de 1e keer gebruikt. Ik heb speculaasdeeg gemaakt omdat dat dik deeg is en dat ging perfect! Duurt wel langer dan ik dacht maar ben blij met het resultaat. Als ik bv een appeltaart ga maken maakt het ook niet uit dat het wat langer duurt omdat er dan toch ook appels geschild moeten worden in de tijd dat hij aan het kneden is. Ik hoefde nu helemaal niet na te kneden! Top dus!!
Chocolate chip cookies van Miljuschka. Recept staat op haar website. Ik bak nooit maar deze heb ik in één week 3 keer gemaakt en zelfs durven trakteren op mijn werk. De reden ook waarom ik dit topic volg... Wil nu ook zo'n apparaat!
Voor zulke recepten moet je juist niet te lang kneden. Dan ontstaan er gluten en wordt het deeg taai. Lang kneden moet eigenlijk alleen bij brood. Bij de rest alleen even mengen. Het helpt als de boter op kamertemperatuur is en in kleine blokjes is gesneden. Dan gaat het mengen makkelijker.