alternatief rode wijn in gerecht

Discussie in 'De lounge' gestart door Lia, 28 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Even een vraagje:

    Ik maak sedert jaar en dag bolognese-saus met een flinke scheut rode wijn erin. Maar nu Yuri eigenlijk bijna alles met de pot mee eet, lijkt me dat niet meer zo'n strak plan.. ik weet wel dat alcohol in het gerecht verdampt, maar het idee..

    Mijn vraag is wat jullie dan als alternatief voor de wijn in het gerecht nemen.. ik dacht druivensap, maar dat is meestal gezoet, dus dat lijkt me ook niet helemaal.

    Alvast bedankt!
     
  2. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    misschien een idee om een beetje saus apart te houden voordat je de scheut wijn erdoor roert.
    ik ga er vanuit dat je de wijn als laatste erdoor doet.
     
  3. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Als je het goed doorkookt zou ik het er echt niet uit halen hoor.
     
  4. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    je heb trouwens ook alcoholvrij wijn bij de slijter, maar ik weet niet of dat geschikt is om mee te koken.
     
  5. Lia

    Lia Bekend lid

    10 nov 2006
    989
    0
    0
    Secretaresse
    Bedankt voor de reacties, ik zal eens kijken bij de slijter voor alcoholvrije wijn.. nooit geweten dat dat bestond!

    Ik laat nog wel ef weten hoe of wat en natuurlijk wat Yuri ervan vond!
     
  6. Female

    Female Niet meer actief

    Je hebt alcohol vrije 'wijn' , maar laten we het niet over de smaak hebben..... :( ;)

    Als je de saus doorkookt verdampt de alcohol dus waarom zou je het weglaten?
     
  7. Anabella

    Anabella Fanatiek lid

    2 feb 2006
    2.742
    1
    0
    Ik vind alcoholvrije wijn heel lekker, ik ga meteen halen vanmiddag!
    (en me helemaal het rambam zuipen, het is weekend!) :)
     
  8. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Ik zou ook idd de saus doorkoken zodat de alcohol verdampt. Wijn zonder alcohol vind ik niet te drinken :(
     
  9. morgaine

    morgaine Bekend lid

    22 sep 2006
    894
    0
    0
    Arnhem
    Jaaaa het weekend..........ein zwei drei saufen!
     
  10. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    :) Ben jij zo'n zuipschuit morgaine? ;)
     

Deel Deze Pagina