Hallo dames Ivan mag met een paar weekjes zijn eerste hapjes hebben. Omdat de groenten zoals rabarber en bloemkool nu zo goedkoop zijn op de markt heb ik vandaag 2 kilo rabarber en 2 bloemkolen mee genomen. Dit wil ik vast in de vriezer doen voor straks, ik wil het al graag per portie opslaan. Alleen wat moet ik mij voorstellen bij 1 portie ?
Ik zou nu nog niet gaan invriezen, zeker niet te veel. Als je met 4 maanden begint met bijvoeding, is het vaak maar een theelepeltje of 2 (uitzonderingen daargelaten) en daarbij weet je nog niet hoe je zoontje er op reageert. Je kunt beter gaan invriezen als hij wat meer eet en als je zeker weet dat het allemaal goed gaat. Ik zelf deed altijd een klein bakje van xenos half vol vullen en dat was 1 portie, later werd 1 portie een vol bakje. Het ligt er maar net aan hoeveel je kindje op kan en of het een grote of kleine eter is Je zou trouwens wel een beetje kunnen invriezen in diepvrieszakjes om blokjes mee te maken, dan heb je echt kleine porties en kun je er evt meer van uithalen.
De eerste dagen/weken een paar theelepels, daarna ongeveer het formaat ijsblokje, dus ca een eetlepel, en na een paar weken of maanden de hoeveelheid van een 4 maanden potje. Kijk even in de supermarkt hoe groot die zijn. Rabarber zou ik sowieso nog lang niet geven, dat is hartstikke zuur en je kleintje kan er kan er kramp van krijgen. Bovendien zit er oxaalzuur in, wat kalk aan hrt lichaam onttrekt. Via google lees ik dat rabarber pas na 8 of 12 maanden geadviseerd wordt. Je kunt beter beginnen met milde groenten als wortel, courgette, brocolli, bloemkool en boontjes.
1 ijsblokje is voldoende, als je gewoon van die ijsblok bakjes vult kan je er elke dag 1 blokje uithalen, gaat dat allemaal op kan je 2 proberen etc.
Dankje, hier kan ik wel wat mee. Ga nu gewoon wat ijsblokjes invriezen en de rest van de bloemkolen en rabarber eten we lekker zelf op
Hoe kan ik het eigenlijk bereiden voordat ik het in de vriezer stop? Voor ons zelf ga ik het altijd eerst 2/3 minuten koken en dan vries ik het in. Hoe ga ik het nu doen? Help!!
Blijft dat wel lekker ? Op internet adviseren ze het om gewoon te blancheren. Wie kan het me vertellen?? Alles gaarkoken, pureren en dan invriezen lijkt mij een stuk handiger
Gaar koken, pureren en invriezen. Blancheren doe je als je het nog wil verwerken als je het ontdooit.
Waarom nu al een grote voorraad willen maken? Hier had ik ook gewoon altijd zo'n zak diepvriesgroenten in de vriezer liggen, daar pakte ik dan 1 of 2 stronkjes bloemkool/broccoli/worteltjes oid uit en die maakte ik klaar... Vond het altijd zo waterig worden na het ontdooien en minder van smaak! Maar goed, dat blijft natuurlijk een kwestie van uitproberen en kijken wat voor jou het beste werkt!
Omdat ik niet zo'n zin heb om straks dikke 3 euro te moeten betalen voor een ieniemienie bloemkooltje bij de AH Heb de bloemkool nu gaar gekookt, gepureerd en in de vriezer zitten. Dank u voor alle antwoorden
Je kunt de kleine toch gewoon seizoensgroente en fruit geven? en eten jullie straks heel de winter geen bloemkool omdat het dan te duur is? (just a question) je hoeft niet per definitie met bloemkool te beginnen, aardappel, wortel of doperwt kan ook! Ik heb hier ook nog ijsblok traytjes met groenten, maar de kwaliteit is echt niks na het invriezen.. Ayway, hopelijk smult de kleine straks wel!
We beginnen sowieso eerst met groente, fruit vries ik sowieso niet in omdat een stuk fruit niet zo groot is. Wij eten inderdaad buiten het bloemkolen seizoen om geen bloemkolen omdat wij het te duur vinden. Net zoals de aardbeien, halen we ook niet in de winter
Je hoeft toch ook niet 3 eu voor een kleinstronkje te betalen. Zoals al gezegd werd diepvries groentes . Dat eten wij ook. Behoud ook meer vitamine dan zelf invriezen. Hier at ze met 4 mnd trouwens wel direct een potje (120 grm) en 1,5 a 2 stuks fruit