Hallo, Soms zie ik in receptjes dat je oploskoffie moet gebruiken. (Ik weet nu even geen receptjes; ik houd me graag aanbevolen...!) Maar elke keer als ik een recept lees waarin staat dat je oploskoffie moet doen, weet ik niet of je dan pure oploskoffie (die korrels) moet doen of dat je er eerst al koffie van hebt gemaakt (korrels + water) en dan dát bij het recept. Weten jullie dat? Groetjes!
Ik neem aan dat je bij bakrecepten bedoeld? Ik gebruik gewoon nescafe oploskorrels en doe dit door een zeefje tot poeder bij het meel.
Normaliter deed ik bijv cacao er ook "rauw"/droog doorheen, maar toevallig afgelopen week de tip gebruikt om het eerst op te lossen in een eetlepel koud water... en dan door het recept doen. Lijkt me dat je dat ook kunt doen met oploskoffie. Dus niet een hele beker oploskoffie aanmaken, maar gewoon met 1 of 2 eetlepels water.
Ik zet er een sterk kopje koffie van, deze laat ik vervolgens volledig afkoelen en verwerk dan de gewenste hoeveelheid door het recept.