Angststoornis en gaan voor (nog) een kindje

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door bubblybaby, 13 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. bubblybaby

  bubblybaby Fanatiek lid

  3 sep 2013
  2.489
  177
  63
  Vrouw
  Hoi :)

  Ik geloof niet dat er al zo'n clubje bestaat. Maar het leek mij eigenlijk heel fijn om te kletsen met meiden die ook veel last hebben van angsten en van plan zijn om voor een 1e, 2e, 3e etc kindje te gaan.

  Ikzelf heb "complexe PTSS" vanuit mijn jeugd, maar heb na een miskraam en daarna een enge, risicovolle zwangerschap (mocht je interesse in het verhaal, let me know, it's long though) nu ook heel veel zwangerschaps gerelateerde angsten. De grootste uiteraard dat er (met name aan het eind) van de zwangerschap iets mis zou gaan.
  Ik heb na de bevalling van mijn dochter veel angstaanvallen gehad, omdat ik bang was haar alsnog te verliezen. Ze is nu 2 en dit gaat nu veeel beter, maar ik heb met vlagen alsnog de angst dat het allemaal te mooi is om waar te zijn en dat ze me alsnog afgenomen zal worden. Die angsten heb ik gelukkig niet naar mijn zoon (de oudste), want mijn zwangerschap met hem verliep verder normaal.

  De wens voor een 3e kindje is echter vele malen groter dan de angst, dus wij willen zomer 2019 voor een derde kindje gaan.
  Het leek me dan wel gezellig en fijn om met meiden te kletsen die weten hoe ik me voel en dat we elkaar ook wat gerust kunnen stellen :)
   

Deel Deze Pagina