ansjovis... is dat kant en klaar in de winkel?

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 22 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    #1 hanna76, 22 mei 2012
    Laatst bewerkt: 22 mei 2012
    Hallo,

    Ik wil graag een recept maken waar o.a. ook ansjovis in zit. Nu heb ik dat nog noooooooit in de winkel gekocht en in een gerecht gebruikt.
    Waar kan ik dat vinden in de winkel? Zit het in blik? En is het kant en klaar of moet je ook nog graten verwijderen o.i.d.? ;)

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. Miekje83

    Miekje83 Actief lid

    13 jul 2010
    100
    0
    16
    Kun je gewoon in blikjes kopen.
     
  3. kimv

    kimv Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.055
    0
    0
    Bij de tonijn enz in de supermarkt.

    groetjes kim
     
  4. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    Zit in blikjes, moet je wel bij oplette want zit tjokvol graten.
    Maar dat is eigen aan ansjovis. Maar dus je kan zo'n blijkje uitgieten en dan door je pasta of zo roeren, werkt perfect
     
  5. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Dus wel die graten er allemaal nog gaan zitten uitplukken?
     
  6. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    Als je dat in een pasta doet of warme saus dan lijkt het of ze smelten (dus dan moet je er ze niet allemaal op voorhand uitpulken).
    Eet je ze vanuit het blikje op een toastje dan moet je opletten, ze er uithalen is quasi onmogelijk, zijn zo veel en zo klein en die ansjovisjes zijn ook al zo klein. Gewoon beetje opletten dus
     
  7. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Ja, ik wil ze door de pasta doen. Dus dan kun je gewoon de hele inhoud van het blikje er doorheen kieperen?
     
  8. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    Zit natuurlijk in olie. Hangt er van af of je dat graag hebt (olie smaakt natuurlijk naar ansjovis) ik geloof dat er er een pasta putansca is waar je het blikje en de olie moet indoen.
    Maar hangt af van je smaak en het recept.
    En wel nog een beetje opletten want er kan natuurlijk altijd een graatje verdwalen. En ook opletten met zout bijvoegen want die visjes zijn megazout van hunzelf
     

Deel Deze Pagina