Wij hebben er geen 400, maar wel genoeg. En bol.com doet het ook nog. Ik twijfel nog mbt wel/niet thuis houden als de scholen überhaupt open gaan. En dan bedenken wat te doen qua dagvulling inderdaad. Mijn kinderen pikken ‘echte les’ niet als ik dat bedenk, dus dat is sowieso geen optie. We wachten eerst maar even af.
O @tupp ik heb echt hard moeten lachen om je berichten!! Ideeen: iig 1 of 2 per dag even een blokje om dat breekt de dag op Verder met de kids pannenkoeken bakken of een taart En ‘schoolyje’ Spelen (dus eigenlijk home schooling), zinnen opschrijven (spelling), boekjes lezen of rekensommen voor mijn oudste twee
Ik lees even mee. Ik ben bang dat de scholen ook op slot gaan en ik heb een heel lief kind hoor maar men ik heb echt geen zin om weken lang haar te moeten vermaken Normaal gaan wij er op uit om ons te vermaken maar ik zit ziek thuis dus ik mag niks. Dat is vaak 50%van mijn dag al. Wat ik mijn dochter nu vaak laat doen is oude kleren aan, oude schoenen en ga de tuin maar omgooien. Dus ze maakt allemaal brouwsels met weet ik veel wat allemaal. Ze graaft het konijnenhok om om wormen te zoeken. Daar is ze gelukkig wel een tijdje mee zoet. En ik lag en zwaai vanaf de bank af en toe. Of kom buien zitten in de zon met een dikke jas aan. En snel naar de action voor de gene die nog kunnen. Ze hebben daar heel veel leuke paas knutselen voor bijna niks. Dus ze kan nog eieren verven, een slinger maken, placemats inkleuren dat soort dingen. Stoepkrijt doet het hier ook altijd goed moet ik zeggen. Dan mag ze voor kleuren en dat vind ze helemaal leuk.
Ik hoop dat de bieb open blijft zodat we maandag nog wat boekjes voor mijn 7 jarige kunnen halen. Voor haar wel belangrijk om te blijven lezen.
Er zijn inmiddels veel uitgevers van lesmethodes die materiaal ter beschikking stellen voor thuisonderwijs. Scholen worden hierover geïnformeerd. Het zal misschien even duren om dit soort zaken goed op te starten. Maar ik hoop dat veel scholen dit gaan oppakken. In ieder geval de taal / lees methode van Zwijssen (Veilig Leren Lezen - groep 3) en Estafette (hogere groepen) zijn hier mee bezig.
Thuisonderwijs Als je een deel van de dag wilt indelen met schoolse zaken, is het natuurlijk fijn als de school een thuisprogramma gaat aanbieden. Als dat zo is: volg dit dan gewoon. Je weet dan zeker dat je op de juiste plek in de leerlijnen zit. Ook zal voor veel kinderen 'Dit moet van de juf / meester." ook wat beter werken, verwacht ik. Maar stel dat er geen aanbod is vanuit school, kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden. En sorry: het merendeel zal vooral voor de bovenbouw zijn, daar ben ik meer in thuis! Oefensites die (deels) gratis zijn www.spellingoefenen.nl (alles gratis) www.redactiesommen.nl (alles gratis) www.junioreinstein.nl (deel van de online opdrachten gratis en je kunt per dag 2 werkbladen printen) www.juf-melis.nl (deels gratis) Veel kinderen hebben via school een account bij squla. Normaal heb je daar thuis niks aan, want dat werkt alleen van 8.30 tot 15.00 Ik hoop dat ze deze gratis accounts beschikbaar houden. Vraag bij je kind of school na of ze een basispoort account hebben. Daarin staat ook veel oefensoftware. Misschien heb je aan het begin van het schooljaar inloggegevens gekregen voor 'mijn klas'. Educatieve filmpjes Kijk dagelijks samen naar het jeugdjournaal. Laat je kind iedere dag een aflevering kijken ban het Klokhuis. Snuffel eens rond in de filmpjes van www.schooltv.nl. Je kunt zoeken op leeftijd en vakgebied. Er zijn vast onderwerpen die jouw kind boeien. Of wat toevallig ter sprake komt en waar je je kind meer over wilt leren. Officiële software van school Kinderen die werken via Snappet kunnen thuis ook inloggen. Ook voor scholen die dit nu nog niet hebben, zijn de thuisaccounts gratis ter beschikking gesteld. Vraag je school hiernaar als je kind nog geen account heeft. Komt er nog geen programma vanuit school, maat kun je wel inloggen op Snappet? Klik op het vak dat je wilt oefenen. Ga naar "streefdoel behaald", stel hem in op "ooit" en klik op "shuffle". Dan onderhoud je de huidige vaardigheid. Je kind zou hier behoorlijk zelfstandig mee aan de slag moeten kunnen. Op momenten dat je je kind kunt begeleiden, kies je leerdoelen uit het blok "hulp nodig". Ik werk op school met Snappet. Er zijn hier vast ook juffen aanwezig die werken met bijvoorbeeld Junior Einstein, Gynzy of Bingel. Misschien kan iemand daar een tip over geven hoe ouders hiermee aan de slag kunnen, als een school dit zelf niet aangeeft. Uitleg van lastige lesstof Als je kind met lesstof bezig is die je zelf niet snapt: kijk eens op youtube. Typ maar in in het zoekvak "meewerkend voorwerp" of "vermenigvuldigen met breuken". Er staat echt heel veel online! Zo haal je de juf of meester in huis.
https://www.zwijsen.nl/inspiratie/gratis-knutselbladen-en-kleurplaten-voor-groep-1-en-2?utm_source=facebook.com&utm_medium=social Zwijssen werkbladen (gratis)
Juf Melis ben ik zelf geen fan van, aangezien de spellingsbladen spelfouten bevatten Rest ga ik zeker naar kijken, dank je!
Mag ik je danken voor deze tip. Mijn kind zit al de hele ochtend een achtergrond voor haar sterren prinses verhaal te maken die vanmiddag wordt "geschoten"...
https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/ In ieder geval voor de kleuters veel goede tips! Andere groepen niet gekeken maar in de mail stond dat daar allerlei werkbladen voor zijn gepubliceerd.
Wij hebben een stuk of 2500 boeken Zit 9 jaar tussen de kinderen dus nu profiteert de jongste van bijna 5 hier van. Ze hebben allebei veel interesse (gehad) in heel veel, vooral natuur/dieren/ruimte etc. zelfs boeken over edelstenen staan in mijn bibliotheek. Verder ben ik al mijn hele leven een knutselhamsteraar dus hij kan zich uitleven . Ook genoeg spelletjes etc in huis, speelkamer lijkt aardig op een gemiddelde kleuterklas (ook qua ruimte). Voor puber nog een stapel ongelezen boeken, genoeg verf en canvasdoek in haar atelier.
Leuk! Echt waar? Ik gebruik de werkbladen niet, laat m'n leerlingen wel vaak online oefenen op die site. In de oefeningen die ik zelf wel eens heb gemaakt, ben ik ze niet tegen gekomen. Wel slordig inderdaad! Er zijn trouwens nog veel meer sites met werkbladen. Ik denk nu al erg veel in termen van 'online werken', maar op papier is zeker ook een optie! Bijvoorbeeld: www.juf-hannah.nl www.juf-milou.nl
Spelenderwijs leren programmeren bovenbouw: https://hourofcode.com/nl/learn https://scratch.mit.edu/ middenbouw https://kodekraker.watnou.nl/ onderbouw app: scratch junior
Linkjes kleuters: https://kleuters.yurls.net/nl/page/1018337 https://kleuters.basisonderwijs.online/schoolborden/catalogus.html?vakgebied=uitgelicht https://www.123lesidee.nl/files/12Lente%20werkbladen%20kleuters.pdf Verder komt er in de facebookgroep ‘Kleuterwereld’ heel veel voorbij aan tips voor kleuters die thuiszitten.
KlasZiek! Momenteel met niet veel content maar ze zijn hard aan het werk! https://m.youtube.com/channel/UCa8a58CMxo2AuZlQ0Ze_plg
dansen De dansinstructies van kinderen voor kinderen, van vorige liedjes van de Koningsspelen en de Kinderboekenweek. Rete-moeilijk en heel vermoeiend, haha.