wie weet hier de voor en nadelen van? ik weet niet beter dan dat ik voor 28 uur in de week aangenomen ben. ik werk hier nu 15 jaar. nu zijn ze bij ons aan het rommelen ivm de bezuinigingen (zorg) en willen ze iedereen het liefste een min-max contract geven. iemand vertelde me dat ik hier toestemming voor moet geven. tot mijn verbazing zie ik nu op mijn loonstrook dat er ineens 28-36 uur staat hier heb ik nooit toestemming voor gegeven. ik heb begrepen dat ze me dus voor 36 uur in kunnen zetten als het nodig is? ik wil niet voor 36 uur ingezet worden. dit is teveel en ik heb niet voor niets voor 28 uur gekozen. Maar, ik wil wel dat als ik overwerk, ik dit extra uitbetaald krijg en niet dat dit in een potje komt en gebruikt word voor min uren weg te werken of zo. ik doe extra diensten om wat bij te verdienen. wie weet nog meer voor en nadelen tussen deze 2 contracten? wat is beter? vaste uren of zo'n min/max contract? of is het slim om hem terug te zetten naar bijv 28-30 of 28-32 uur?
Als je de extra gewerkte uren (boven de 28 uur) uitbetaald wil hebben is een minmax contract handiger. Ze mogen je dan wel elke week ook die max laten werken dus bedenk dan wat je als maximaal aantal uren wil. Ik werkte bij de thuiszorg 25 uur een kreeg 23-27 zodat ik altijd iets meer kon werken en iets minder...
Ik werk niet in de zorg, maar ik heb een contract voor 24 met uitloop van 4+ en 4- uren. In de drukke periode worden de + uren ingezet en hiervoor krijgen we dan extra verlof uren voor. In de zomerperiode is het rustiger en dan worden de - uren ingezet. Makkelijk gezegd in de zomer sta je vaak in de min met de overtollige uren maar dit haal je in de drukke periode weer in. Als je toch flinke plus uren hebt dan wordt dit eind van het jaar uitbetaald.