Antipasti hoe maak je dat?

Discussion in 'De lounge' started by PenK, Sep 1, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Van een mede forumlid al een heerlijk recept gekregen voor aubergine met knoflook als bijgerecht. Maar ik zou graag nog wat recepten willen van een soort antipasti oid.

    Woensdag krijgen we eters. Ik wil allerlei hapjes maken, antipasti, wat spiesjes grillen op de BBQ en wat lekkere 'smeersels' voor op stokbrood.

    Alle tips en recepten zijn van harte welkom!

    :)
    :)
    :)
     
  2. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    Jul 18, 2010
    5,422
    1
    0
    Bruschetta met tomatensalsa, heerlijk!
     
  3. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    Dec 4, 2010
    3,250
    1,009
    113
    Zuid-Holland
    Gevulde champignons uit de oven
     
  4. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    mm ja gevulde champignons;
    grote champignons, steeltje eruit en vullen met;
    la vach quiri
    en hieroverheen kruiden; ik deed viskruiden

    mmm
     
  5. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    snoeptomaatjes doormidden snijden en aan stokje prikken
    blaadje basilicum
    bolletje mozzarella
    blaadje basilicum
    andere helft van tomaatje

    oversprenkelen met balsamico

    ---------------------

    pizza gehakthapjes

    -gehakt rullen met wokgroente en flink oregano
    plakje bladerdeeg in 4e en elk stukje vullen met gehakt en dichtmaken. bestrijken met ei

    -----------------

    gevulde eieren

    --------------------

    gehaktballetjes

    tzatziki saus {zelf maken}

    --------------------
     
  6. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    dadels vullen met geitenkaas, sprenkelen met honing en omwikkelen met spek... even in de oven

    ------------

    afbakstokjes in schijfjes snijden.
    Een rol geitenkaas in schijfjes snijden {rol te koop bij Lidl a2.19 geloof ik}
    geitenkaas op de schijfjes stokbrood en dit 8 min in oven

    --------------------

    mini pasteitjes, te koop in de winkel
    en vullen met ragout

    -------------------------

    tonijnsoesjes;

    soesjes maken

    vulling;
    tonijn, met monchou en peer druppels citroensap

    ------------------------
     
  7. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    wraps;-> oprollen en snijden
    -zalm/kruidenkaas/ijsbergsla
    -boter/plakken geitenkaas/rucola salade/pijnboompitte/ honing
    -rosbief/mengsel van mayo en mosterd/ sla
    -kipfilet/kaas/alfalfa/schijfjes komkommer/mosterd mayo sausje
     
  8. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Flinke bos koriander, citroensap, teentje knoflook en rood pepertje in de blender en heel goed fijn laten worden tot een soort sausje (zout en peper naar smaak. Super lekker bij vlees van de barbecue! (Niet teveel citroensap want dan word het heel zuur, als het nog niet vloeibaar genoeg is gewoon wat water bijvoegen)

    Griekse yoghurt (of magere kwark als je het slank wilt houden) met 2 teentjes knoflook, gedroogde muntbladeren en komkommer door elkaar roeren. En daarna zout naar smaak

    Gamba's pellen en schoonmaken, olijfolie (lekker veel)in een pan doen, knoflook erin persen en daarna de gamba's er bij doen en mooi roze laten worden. Serveren met wat verse korianderblaadjes eroverheen
     
  9. anniek

    anniek VIP lid

    Feb 5, 2006
    8,512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    hartige cake;

    Ingrediënten: 200 gram boter, 4 eieren, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram blokjes ham, 100 gram geraspte kaas, paprikapoeder, kerriepoeder, oregano, zout,
    Mix 200 gram zachte boter (ongeveer 30 minuten uit de koelkast) met 4 eieren tot een gladde massa. Voeg er 250 gram zelfrijzend bakmeel bij en meng dit met een spatel of lepel tot een mooi deeg. Spatel er dan nog 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 gram blokjes ham, 100 gram geraspte kaas, een beetje paprikapoeder, beetje kerriepoeder, een snufje zout en een halve theelepel gedroogde oregano door. Meng dit goed doorelkaar. Doe dit dan in ingevette cakevormpjes (ik deed het in zo’n siliconenvorm kan ook in papierenvormpjes en deze hoef je niet in te vetten) Dit moet dan ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Als de tijd verstreken is kunnen ze nog een beetje pruttelen van de boter – dan kijken of ze mooi goudbruin zijn en ze er dan uithalen.

    valt het op dat ik vaak hapjes maak?
     
  10. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    O ja, dat is ook een goeie! Dat is lang geleden dat ik dat gemaakt heb, maar o zo lekker!
    Beetje jammer dat ik nu geen gorgonzola mag, dat is mijn favoriete vulling:D
     
  11. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Oei oei oei! Dat klinkt lekkurrr!!!!!;):D
     
  12. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Jaaaa, daar is ze weer:):):)!!!!
    Haha, jij met je overheerlijke ideeen!!!;)

    Wel een vraagje; gedroogde muntbladeren?? Moet ik vast even naar de Turkse winkel, of niet???
    (wist van het hele bestaan niet af:))
    En snij jij de komkommer dan heel fijn??? Of schaaf je hele dunne plakjes????
     
  13. SDonya

    SDonya Niet meer actief


    Nee hoor kan je ook bij de ah kopen, staat bij de kruiden in een potje!

    Komkommer doe ik meestal in kleine blokjes er door heen. :D
     
  14. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    Mar 16, 2010
    6,445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Ik zou de komkommer raspen en dan heel goed uitwringen in een schone theedoek,het vocht maakt je tzaziki te "nattig"..
     
  15. kris8

    kris8 VIP lid

    Aug 17, 2009
    8,032
    3
    36
    Stokbroodje afbakken in schuine stukken snijden. Stukjes Gorgonzola erop plakje peer walnoot en een beetje olijfolie. Nog even onder de gril.. super simpel en hier altijd een succes en echt Italiaans..
     
  16. MB2

    MB2 Actief lid

    Sep 13, 2012
    435
    27
    28
    NULL
    NULL
    Stokbrood in plakken snijden, besmeren met groene of rode pesto, bestrooien met geraspte kaas en even in de oven.

    -------------------

    Bladerdeeg in 4 snijden, besmeren met pastasaus, plakjes champignon erop en geraspte kaas. In de oven zoals op de verpakking van het bladerdeeg staat.

    --------------------

    Ragout maken en in bladerdeeg doen.

    --------------------

    Gehakt lekker kruiden (bijv. met nasikruiden) en rullen, uitje erdoor bakken, in bladerdeeg doen en bakken in de oven. Lekker om te dippen in bladerdeeg.

    ---------------

    Pak witbroodmix, plakken maken van het deeg, vullen met gehakt (net als recept hierboven), dichtvouwen en in de oven.
    Kan ipv gehakt ook gevuld worden met kaas en uien.
     
  17. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Ah oke, gewoon de Appie dus;)?!

    Thanx weer he!
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Whaaa, die is goed! Die ga ik zsm na mijn bevalling maken!
    Dank voor de tip!

    (en heel misschien voor de visite woensdag, maar ben bang dat ik dan als een hond:(:);):p;) ga zitten kwijlen)
     
  19. PenK

    PenK VIP lid

    Jan 20, 2006
    6,275
    521
    113
    Iedereen bedankt voor de tips tot nu toe he!:)
     
  20. kris8

    kris8 VIP lid

    Aug 17, 2009
    8,032
    3
    36
    Is niet rauwmelks hoor dus mag gewoon als je zwanger bent ;)
     

Share This Page