Wie weet hoe je de ouderwetse appelflap moet maken?Met ouderwets bedoel ik een appelflap met zo'n rondje in het midden?Iemand een idee?
Daar heb je speciale mis voor. Je neemt dan een appel en haalt met zo'n steekding het hart eruit. de appel snu je in dikke plakken (met dus dat rondje in het midden) sommige mesen bestrooien dit nog met kaneel. Vervolgens door het beslag heen halen en in de frituurpan.
bij ons noemen ze dat een appelbeignet (appelflap is zo'n driehoekig ding van bladerdeeg) als ze gelukt zijn kom ik graag proeven haha!
Appelflap heb je idd als driehoek maar een appelbeignet is bij ons helemaal dicht met dan van dat soort appelmoes erin!?
@Bonnie,Thanx ga ik even kijken,ik wist wel hoe je de appels uit moest steken enz maar niet welke deeg je dan moet gebruiken.
Appelbeignet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Appelbeignet recept: http://www.receptenweb.nl/SiteNL/servle ... arch=false Appelflap: http://nl.wikipedia.org/wiki/Appelflap recept: http://eten-en-drinken.infonu.nl/recept ... epten.html
ooww meiden wat zalig! in Belgie kennen ze geen appelbeignet en gelukkig komt me vriendin maandag met oud en nieuw en die neemt een zak mee. maar miss. ga ik ze zelf proberen te maken als het niet zo moeilijk is water loopt me nu al in de mond zeg!
wist je dat je poedersuiker met kaneelsmaak hebt? dat is superlekker op appelflappen én op appelbeignets
wij maken ze altijd op die ouderwetse manier en dan moeten ze steenkoud zijn mmmmmmmmmm,over een uurtje kan ik de eerste al nemen,mijn vader maakt ze altijd en die is nu al aan het bakken zo'n 200 stuks en al je ze zelf wil bakken het is niet zo veel werk hoor,je hebt tegenwoordig kant en klare mix je moet alleen de appels snijden en bestrooien met kaneel en suiker groetjes miranda
Meiden bedankt voor jullie reacties,ik kan morgen aan de slag!Iedereen alvast een goed uiteinde en maak er een Fantastisch 2008 van! Liefs,Claudia
Ik heb nog een lekkere variatietip ipv appel kun je het ook met ananasschijfjes doen, ook heel lekker! krijg er trek van als ik eraan denk
Maak hier ook altijd flappen van appel, banaan en ananas Gewoon de appel in plakken snijden en het middelste deel eruit snijden. Ananas schijven uit blik 1x doorsnijden zodat je helften krijgt en de banaan 1x door de helft en dan 1x in de lengte doorsnijden. Dit kan allemaal in hetzelfde beslag als voor oliebollen. Over de appel strooi ik van te voren wel altijd suiker en kaneel. Ik ga morgen weer los, kan niet wachten Oja, oliebollen maken en dan kleine stukjes appel (met kaneel en suiker), banaan en ananas door het beslag is ook superlekker, dan wel alles bij elkaar gooien. Jammmmie Oja, rozijnen kunnen er ook eventueel nog door.
Hmmm heerlijk die maken wij ook elk jaar. Ook lekker: bananen of stukjes vlees ipv appel of ananas. Jammiejammie \/
Het beslag voor oliebollen en appelflappen komt inderdaad uit hetzelfde pak. Alleen het beslag bereiden gaat anders, maar dat staat wel op de verpakking. Voor oliebollen moet je het bijvoorbeeld laten rijzen en voor appelflappen niet.