Appelflap

Discussie in 'De lounge' gestart door Yentl, 29 dec 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    Wie weet hoe je de ouderwetse appelflap moet maken?Met ouderwets bedoel ik een appelflap met zo'n rondje in het midden?Iemand een idee?
     
  2. bonnievdakker

    bonnievdakker Fanatiek lid

    10 jan 2007
    1.081
    0
    0
    Kleuterjuf
    Sassenheim
    Daar heb je speciale mis voor. Je neemt dan een appel en haalt met zo'n steekding het hart eruit. de appel snu je in dikke plakken (met dus dat rondje in het midden) sommige mesen bestrooien dit nog met kaneel. Vervolgens door het beslag heen halen en in de frituurpan.
     
  3. Anique

    Anique Niet meer actief

    Mjammie.. ja dat zijn de lekkerste :p
     
  4. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    bij ons noemen ze dat een appelbeignet
    (appelflap is zo'n driehoekig ding van bladerdeeg)

    als ze gelukt zijn kom ik graag proeven haha!
     
  5. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    Appelflap heb je idd als driehoek maar een appelbeignet is bij ons helemaal dicht met dan van dat soort appelmoes erin!?
     
  6. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    @Bonnie,Thanx ga ik even kijken,ik wist wel hoe je de appels uit moest steken enz maar niet welke deeg je dan moet gebruiken.
     
  7. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    @Loopy,das goed :p
     
  8. Mila24

    Mila24 Fanatiek lid

    30 jun 2007
    2.199
    0
    0
    Antwerpen
    ooww meiden wat zalig! in Belgie kennen ze geen appelbeignet en gelukkig komt me vriendin maandag met oud en nieuw en die neemt een zak mee.
    maar miss. ga ik ze zelf proberen te maken als het niet zo moeilijk is :p water loopt me nu al in de mond zeg!
     
  9. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Fijn dat hier het recept staat! Denk dat ik het maandag ook gelijk ga uitproberen! :D
     
  10. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    wij maken ze meestal van hetzelfde beslag als de oliebollen. ik ga ze morgen avond ook maken.
     
  11. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    wist je dat je poedersuiker met kaneelsmaak hebt? dat is superlekker op appelflappen én op appelbeignets
     
  12. miranda84

    miranda84 Bekend lid

    13 apr 2007
    781
    0
    0
    wij maken ze altijd op die ouderwetse manier en dan moeten ze steenkoud zijn mmmmmmmmmm,over een uurtje kan ik de eerste al nemen,mijn vader maakt ze altijd en die is nu al aan het bakken zo'n 200 stuks ;) en al je ze zelf wil bakken het is niet zo veel werk hoor,je hebt tegenwoordig kant en klare mix je moet alleen de appels snijden en bestrooien met kaneel en suiker groetjes miranda
     
  13. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    Meiden bedankt voor jullie reacties,ik kan morgen aan de slag!Iedereen alvast een goed uiteinde en maak er een Fantastisch 2008 van!

    Liefs,Claudia
     
  14. franklin

    franklin Actief lid

    2 jan 2007
    109
    0
    0
    Ik heb nog een lekkere variatietip ipv appel kun je het ook met ananasschijfjes doen, ook heel lekker! krijg er trek van als ik eraan denk ;)
     
  15. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Maak hier ook altijd flappen van appel, banaan en ananas :p Gewoon de appel in plakken snijden en het middelste deel eruit snijden. Ananas schijven uit blik 1x doorsnijden zodat je helften krijgt en de banaan 1x door de helft en dan 1x in de lengte doorsnijden.
    Dit kan allemaal in hetzelfde beslag als voor oliebollen. Over de appel strooi ik van te voren wel altijd suiker en kaneel.
    Ik ga morgen weer los, kan niet wachten :p
    Oja, oliebollen maken en dan kleine stukjes appel (met kaneel en suiker), banaan en ananas door het beslag is ook superlekker, dan wel alles bij elkaar gooien. Jammmmie :p Oja, rozijnen kunnen er ook eventueel nog door.
     
  16. dayenne

    dayenne VIP lid

    14 aug 2007
    7.564
    0
    0
    Thuismama
    op 'n roze wolk!
    Hmmm heerlijk die maken wij ook elk jaar.
    Ook lekker: bananen of stukjes vlees ipv appel of ananas. Jammiejammie \:D/
     
  17. Minke24

    Minke24 Fanatiek lid

    18 aug 2007
    1.383
    24
    38
    Het beslag voor oliebollen en appelflappen komt inderdaad uit hetzelfde pak. Alleen het beslag bereiden gaat anders, maar dat staat wel op de verpakking. Voor oliebollen moet je het bijvoorbeeld laten rijzen en voor appelflappen niet.
     

Deel Deze Pagina