appelflappen oid

Discussie in 'De lounge' gestart door susanne85, 10 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. susanne85

    susanne85 VIP lid

    13 aug 2007
    9.802
    862
    113
    Noord Holland
    hey allemaal.

    een tijdje geleden heb ik een topic geopens met de vraag of ik wel kan bakken omdat steeds mijn muffins mislukte.
    nu liet manlief gisteren doorschemeren dat hij zelfgemaakte appelflappen erg lekker vindt dus ik wil proberen om appelflappen te maken voor hem.:D

    Nu is mijn vraag: wie weet er een lekker recept voor appelflappen en voor andere cake dingen zodat ik mijn bak experiment uit kan breiden.;)

    ik hoor t graag van de ervaren bakkers onder ons
     
  2. MissT

    MissT Niet meer actief

    Ik doe het altijd erg simpel :);
    Bladerdeeg, kleine gesneden appeltjes ertussen, kaneel erdoorheen en dan dichtvouwen en een beetje suiker op de bovenkant.

    Als ze klaar zijn kan je er poeder suiker opdoen, óf wat ik zelf heel lekker vind; slagroom! :D
     
  3. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Of een lekkere appelcake..!!
    Of kruidencake met speculaas kruiden

    Heerlijk..
     
  4. Devy

    Devy Fanatiek lid

    23 aug 2008
    3.437
    1
    0
    Tilburg
    Met diepvriesbladerdeeg is appelflappen maken ongelofelijk simpel.

    Je koopt wat stevigere friszure appels, snijdt ze in stukjes, kaneel en suiker er doorheen mengen naar smaak, eventueel rozijnen toevoegen.

    De rand van het bladerdeeg insmeren met een geklopt eitje, het mengsel (niet teveel) erin doen en dan dichtplakken.

    De bovenkant van de appelflap insmeren met het eimengsel, suiker eroverheen strooien en dan in de oven afbakken. De temperatuur/tijd staat vaak vermeld op het pakje bladerdeeg.

    Je kunt het eimengsel ook vervangen door gesmolten boter.
     
  5. susanne85

    susanne85 VIP lid

    13 aug 2007
    9.802
    862
    113
    Noord Holland
    en hoeveel appels heb ik dan ongeveer nodig?? want ga straks naar de supermarkt toe om t boeltje alvast te halen. als t goed is is mannetje later thuis vandaag dus kan ik mooi eraan beginnen.

    alvast bedankt voor de reacties;)
     
  6. Devy

    Devy Fanatiek lid

    23 aug 2008
    3.437
    1
    0
    Tilburg
    Ik denk dat je ruim voldoende hebt aan een stuk of 5 appels. Wel een beetje redelijke dan, niet van die mini appeltjes.
     
  7. susanne85

    susanne85 VIP lid

    13 aug 2007
    9.802
    862
    113
    Noord Holland
    okay dank je wel.

    regen is nu gestopt dus kan nu veilig op de fiets stappen.;)
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.274
    512
    113
    Ik maak het weleens als ik (diepvries)bladerdeeg over heb na het maken van een quiche; gewoon 1 of 2 appels in kleine blokjes snijden, wat krentjes (als ik die in huis heb) erbij, suiker en kaneel erbij en in de oven. Ik doe ook altijd op de flap wat suiker net zoals MissT.
    Succes en smulse!
     
  9. nense

    nense Fanatiek lid

    14 apr 2008
    1.358
    0
    36
    Vrouw
    Gelderland
    Je kunt ipv ei kun je ook koffiemelk gebruiken.
     
  10. Mammie van Roy

    Mammie van Roy Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.445
    0
    0
    Je kunt ook eens kersenflappen maken als je er van houdt.
    Beetje gele room (zo'n zakje, hoeft volgens mij alleen melk bij) en dan kersen er bij. Verder hetzelfde als appelflappen.
     
  11. Chingy

    Chingy Actief lid

    28 apr 2009
    356
    0
    0
    Brabant
    Wat ook heel lekker is ipv appelflappen zijn kersenflappen met slagroom :p

    Gewoon van die plakjes diepvries bladerdeeg vullen met (kersen)vlaaivulling (vlaaivulling zit in een blik en staat vaak bij de bakspullen in de supermarkt)

    Even in de oven (net zoals bij de appelflappen)

    Slagroom kloppen en in een spuitzak doen

    En dan als de kersenflappen een beetje zijn afgekoelt kun je aan de onderkant een gaatje prikken met de spuitzak en ze vullen met slagroom :p:p:p
    mmmmmmmmm!
     
  12. susanne85

    susanne85 VIP lid

    13 aug 2007
    9.802
    862
    113
    Noord Holland
    klinkt allemaal erg lekker, ga me nu eerst storten op de appelflappen in de hoop dat deze lukken.

    we gaan t merken hihi
     
  13. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    24 nov 2008
    2.635
    0
    0
    Idd, zoals eerder vermeld hier. Erg simpel. Wat ik soms doe als ik in een luie bui ben en geen zin heb om appels te schillen en te snijden, dan gebruik ik appelmoes:) Nog makkelijker dus en lekker!
     
  14. susanne85

    susanne85 VIP lid

    13 aug 2007
    9.802
    862
    113
    Noord Holland
    haha dat is inderdaad als je lui bent. ik vond de appels snijden nog minder erg als het snijden van de boter voor de muffins;)
     
  15. susanne85

    susanne85 VIP lid

    13 aug 2007
    9.802
    862
    113
    Noord Holland
    Wohoo. de appelflappen zijn nog gelukt ook. en ook meteen door manlief goed gekeurd:D
     
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.148
    8.120
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    nu al klaar? je moet ze wel bakken he

    :)
     
  17. namya

    namya Niet meer actief


    er zit een uur tussen haar 2 voorlaatste (is dit een woord? :() berichten, ze hebben maar 20 minuutje nodig dus zal wel gelukt zijn hoor dat bakken...8)
     
  18. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.148
    8.120
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    dan is ze snel, ik doe altijd keilang over appels schillen en snijden:)

    gelukkig zijn ze gelukt!
     
  19. namya

    namya Niet meer actief

    ja ik ook, als ik appeltaart maak ben ik ook al dik een halfuur bezig met die verdraaide appels
     
  20. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik heb nog een tip voor cake. Als je hem extra luchtig wil moet je er een paar druppeltjes citroenaroma in doen, daar proef je niks van maar maakt het heerlijk luchtig. En als je zo'n pak van koopmans hebt, daar staat op een gegeven moment 3 minuten op de hoogste stand, dan echt 3 minuten mixen. Dat lijkt superlang, maar dat werkt echt qua luchtigheid.

    Saucijzenhapjes zijn ook lekker. Bladerdeeg ontdooien, van een sausijs kleine rolletjes maken en dan het bladerdeeg dichtvouwen en weer ei op de buitenkant.
     

Deel Deze Pagina