Wij gebruiken die ook geregeld inderdaad! Hebben ze in ieder geval altijd in huis (want ik vind ze ook erg lekker, hahaha) Soms hebben we gewoon niet genoeg ander vers fruit ofzo, dan krijgt hij dat met een liga erdoor bijvoorbeeld. Vindt ie heeeeeerlijk!
ik maak de appelmoes altijd zelf, dus gaf het vanaf het moment dat ze fruithapjes kregen.. Beide al met 3-4 maanden Ik maak het ook weleens met kaneel erin en dan wat grover, die is voor de oudste van bijna 2.. Heerlijk als bijgerecht bij eten, als fruithapje of als toetje zelfs lekker met kwark of yoghurt erdoor!
Ik geef het niet. Ik ben bang dat ze dan alleen de appelmoes op eet en de rest van haar eten laat staan. (ze eet al erg slecht) Of dan overal appelmoes op wil hebben om de smaak van het eten te verdoezelen. (deed ik namelijk wel vroeger ) Maar als toetje kan ik wel eens doen, nooit aan gedacht.
Aaron krijgt het inderdaad alleen als toetje als hij zijn eten op heeft. Ik kan Aaron ook geen melk toetje geven en vers fruit heeft mamma niet altijd zin in .
Hier vanaf 9 maanden, alleen als we spinazie eten, en dan alleen zelfgemaakte appelmoes (zonder suiker dus). Wij eten zelf ook appelmoes bij onze spinazie, als Milan dat ziet, wil hij dat natuurlijk ook . Als er nog wat over blijft, mag 'ie het de dag erna als toetje/tussendoortje.
Ik vind eigenlijk precies hetzelfde. Voor mijn gevoel hoort er geen fruit over mijn avondeten. Ik eet toch ook geen aardbeien over mijn friet heen? Gepureerde appel krijgen ze hier al vanaf dat ze fruit krijgen, maar gewoon als fruithapje. Over hun avondeten zullen ze het in mijn huis nooit krijgen iig
Ach, ik gooi ook ananas of banaan door de zuurkoolstampot, of we eten hete bliksem (appel-aardappel stamppot), mango is lekker door een vis-roerbak-schotel. Waarom geen fruit door het avondeten? Zie het probleem niet zo, mits het geen (vaste) vervanging is van de groente.
Ten eerste kwestie van smaak denk ik .. van de combinaties die jij noemt draait mijn maag om bijvoorbeeld, maar dat is dus gewoon puur kwestie van smaak. Maar ik heb overigens niet over gerechten waar een soort fruit in hoort, dus ananas op de pizza, of bosbessen bij het wild enz. Ik bedoel meer als verbloeming van het eten dat je eigenlijk aan het eten bent. Er zijn mensen die overal een kwak appelmoes overheen gooien. Ik zie bijv. verschil tussen het meebakken van een appel in de pastasaus of het gooien van een kwak appelmoes over de pasta op je bord. Dat bedoel ik ermee.
Ik gebruik ook wel fruit als onderdeel van een maaltijd (ananas in de zuurkoolschotel, stoofperen bij wild en maak vele salades met fruit) maar een kwak appelmoes over de bloemkool, sperziebonen en de worteltjes om hun pure smaak maar te verbloemen, dat vind ik vies!