Hoi dames, ik heb deze pan gekocht. https://m.kookpunt.nl/la-cuisine-pro-braadpan-24cm-zwart/nl/product/20158/ Moet ik deze nou ook eerst seasoning? Of kan ik gewoon gelijk beginnen.
Dat soort pannen die geen anti aanbak hebben zet ik altijd eerst op het vuur met olie zonder verder iets erin.
Als het een emaille gietijzerenpan is, is voorbehandelen niet nodig. Even goed met heet water afspoelen en goed droog maken voor het eerste gebruik is voldoende.
Nou maak je me aan het twijfelen. Net even bij die link gekeken en die geeft daar aan dat het een emaille gietijzeren pan in. Maar op deze foto lijkt het toch meer op gewoon gietijzer en die moet je wel inbranden. Ik ken alleen de witte emaille laag maar ze zijn er ook in het zwart. Ik durf het nu dus niet meer te zeggen Je zou het kunnen voelen. Mijn emaille gietijzerenpan is heel glad van binnen en mijn gietijzerenpan zonder emaille is veel, soort van, ruwer.
Dan zou ik er denk ik gewoon van uitgaan dat het met een emaille laag is. Deze hoef je niet in te branden en kan met even heet water afspoelen en goed drogen gelijk gebruikt worden.
Er staat in de beschrijving dat er een emaille laag om het gietijzer zit dus even schoonmaken en klaar voor gebruik.
Bovendien mag hij in de vaatwasser volgens de omschrijving, dus ik zou ook zeggen gewoon direct gebruiken.