als mensen mij bellen dat ze er NU aan komen dan haal ik altijd mijn arm over de tafel en schuif het zo de la in, net als de spullen die rondslingeren op dat moment
@nonnie haha ik ken het doe ik ook errrug makkelijk.. maar idd 1x in de zoveel tijd moet hij echt uitgemest worden
Nou, voor een kind van 4 zou het helemaal superknap zijn, maar ik vind persoonlijk voor één van 6 dat het ook best slim is! Hij heeft een lijst met ca. 40 links naar diverse spelletjes en sites. En hij weet precies van alle 40 wat wat is! Hij kan niet echt lezen, maar herkent op één of andere manier aan het aantal letters, de beginletter en het aantal woorden enzo wat het is. De juf zie vorige keer ook al dat hij zo handig is met dat soort dingen! Dus ik = best trots!
oh maar ik bedoelde niet te zeggen dat het niet slimis voor zijn leeftijd maar ik was in de veronderstelling dat ie pas 4 was ofzo dus dacht echt huh?! en voor 6 jaar is uiteraard ook knap want mijn buurmeisje van 7 snapt niet eens hoe ze op een internet pagina komt..
@ Caro: Das zeker knap van Lukas dat ie de website zelf had gevonden. @ Eylem: Mjammie, klinkt lekker. Ik ben gek op Turks eten. Wij hebben helaas geen Turk in Woerden, wel een Griek. Lijkt qua keuken natuurlijk wel op elkaar, dus de Griek is dan ook ons favo restaurant . @ Baklava: Ook mjammie! Pfff, ik ben best afgedraaid. Heb na het werk nog boodschappen gedaan, dus we ging pas om 18.50 uur ofzo eten. Ayla was het ook helemaal zat, dus die ligt nu nog even lekker in bed. Arco mag straks Ayla mooi doen, ik doe helemaal niks meer.
balen zeg, ik kom niet uit de tekst voor de uitnodiging, wil iets origineels maar het eneige wat ik tegenkom is het alom bekende zinnetje: op .... ... is het feest om te vieren dat ik baby ben geweest vind dat zo stom want half google staat er vol mee heb wel mijn gewone tekst voor tijden en taart aansnijden en datum maar wil er graag iets extra's bij..
Ok, hier komt het recept voor Lautjuh, Nonnie, Caromama en voor wie het nog meer leuk vindt! Patatesli börek (börek met aardappels) - voor ongeveer 2 pers. Vulling 3 middelgrote aardappels 1 ui half bosje platte peterselie (AH in de koeling) zout, peper, paprikapoeder, munt, komijn of wat je zelf lekker vindt Aardappels gaar koken. Ui fijnsnipperen en zachtjes aanfruiten in ruim olie (ong. 2 eetlepels). De aardappels fijnprakken en toevoegen aan de ui, goed omroeren en even meebakken op zacht vuur. Kruiden naar smaak toevoegen (vooral genoeg zout anders smaakt het erg flauw), peterselie fijnsnijden en er als laatste aan toevoegen, vuur uit. Deeg [FONT=Verdana, sans-serif]1 pak yufkavellen (te koop bij de Turkse supermarkt. Eventueel te vervangen door filodeeg of door bladerdeeg (dat laatste lijkt mij persoonlijk erg zwaar maar het schijnt wel te kunnen. Filodeeg is denk ik lekkerder dan bladerdeeg)[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]1 ei[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]half theeglas zonnebloemolie[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]1 theeglas melk[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Ei, olie en melk samen losroeren. Een (vierkante) ovenschaal invetten met zonnebloemolie. 3 lagen yufka in de ovenschaal leggen en telkens wat van het eimengsel tussen de bladeren smeren. Na 3 a 4 lagen de vulling verdelen over de yufka. Afdekken met de overige lagen yufka, telkens weer besmeerd met het mengel. In totaal kom je ongeveer op 10 a 15 laagjes yufka. Bovenop ruim ei/melk/olie mengsel gieten, bestrooien met wat sesam- en/of nigellazaadjes (optioneel) en wat klontjes boter verdelen over de bovenkant. In een voorverwarmde oven (170 C hetelucht) ongeveer 40 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin is.[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]In plaats van met aardappels kun je deze börek ook heel goed met fetakaas (peynir) maken. Heel erg lekker![/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Peynirli börek (börek met witte kaas)[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Vulling[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]plak peynir (= Turkse witte kaas, te vergelijken met zachte feta)[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]half bosje platte peterselie[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]zwarte peper[/FONT] [FONT=Verdana, sans-serif]Peynir losprakken met fijngehakte peterselie en zwarte peper. Voor de rest zelfde recept volgen als hierboven.[/FONT]
Ik hoop dat het recept een beetje duidelijk is, dit is in ieder geval hoe ik het altijd maak (schrijf al mijn eigen recepten op als ze gelukt zijn om te voorkomen dat ik de volgende keer weer moet zoeken). Als er vragen zijn hoor ik het wel Mermaid oei da's laat! lekker gaan zitten dus en niks meer doen! Nonnie hmm ik ben ook niet zo heel erg creatief met dat soort dingen TM en Lautjuh ga zo even foto's kijken Hier was Irem echt súperlief de hele dag! Zo fijn! Ze heeft heel veel alleen gespeeld zonder alles overhoop te trekken, was lekker aan het kletsen, ging zonder 1 jengeltje naar bed, heeft supergoed gegeten...echt genieten is het dan!
@medrmaid, nou dat was me het dagje wel voor jou!!! groot gelijk dat je niets meer doet!! @Tm, ga zo kijken naar je filmpjes.. @eylem, mjammie ga hem gelijk opslaan!!
ja ben zelf normaal heel creatief met dat soort dingen maar op het moment is het even blank hahaha wat fijn zeg dat irem zo lekker heeft gespeeld mag ook weleens gezegd worden toch!!! hoe voel je je eigenlijk?? is het al door??
@ Nonnie: Sorry geen ideeën van mijn kant, ik ben niet zo'n crea-bea wat dat betreft. @ Eylem: Recept ziet er lekker uit. Fijn dat je zo'n relaxte dag met Irem had.
Nope.... maar voel me wel weer wat beter. Buikpijn is voor het moment verdwenen Lautjuh en Nonnie ik ben benieuwd, wel laten weten of het gelukt is he!