Uitscheppen met een houten lepel?

Discussie in 'De lounge' gestart door SushiLover123, 1 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Waarom staat er vaak op potjes (groente, appelmoes, etc) dat je het met en houten lepel moet uitscheppen?
     
  2. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Echt waar? Is me nog nooit opgevallen.
     
  3. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Omdat je met een metalen lepel het glas kan stuk slaan.
     
  4. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Misschien omdat je anders het glas kan beschadigen?
     
  5. Gwen81

    Gwen81 Fanatiek lid

    24 okt 2009
    2.167
    0
    0
    NULL
    NULL
    ja vanwege het glas,lang leve google:D

    Wanneer het produkt met een metalen lepel uit de pot wordt geschept kan het gebeuren dat de lepel tegen de bodem tikt. Het is helaas mogelijk dat hierdoor een stukje glas loslaat van de bodem. Dit kan voorkomen worden door een houten of kunststof lepel te gebruiken.
    Deze waarschuwing is dus alleen bedoeld om glasklachten te voorkomen, en heeft niets te maken met het produkt zelf. We zetten het tegenwoordig standaard op alle etiketten van onze produkten.
     
  6. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Nou doe mij maar een kunststof lepel. Ik vind die houten altijd een beetje vies. Geurtjes en kleurstof trok er altijd in toen ik ze in huis had dus ben daarom over gegaan op kunststof.


    Nu er toch een vraag gesteld is, heb ik een vraag over champignons:

    WAAROM MAG JE CHAMPIGNONS NIET MET WATER SCHOONMAKEN MAAR HOORT DAT MET EEN BORSTELTJE?

    (Ik doe het altijd met water....)
     
  7. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Omdat ze dan water opzuigen volgens mij
     
  8. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    En dat is erg?

    Ik heb er nog nooit wat van gemaakt en mijn eten smaakt er ook niet minder van. Stukjes zwarte aarde in mijn eten vind ik ook niet lekker.
     
  9. janna76

    janna76 Fanatiek lid

    8 nov 2008
    1.412
    0
    0
    huis mamma en boerin
    drenthe
    Heeft er mee te maken dat het de smaak ook aan kan tasten als je ze te lang in water laat liggen. Zoals mij verteld is teminste. Hier door kunnen ze papperig worden in de pan.
    En mij lijkt waar water in de champignon zit kan geen kruiden of smaak in trekken.
     
  10. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.894
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Dat dus idd :D!

    De champignons is idd ivm opnemen van het water. Zo heb ik ook geleerd dat dit met aardbeien eigenlijk niet mag, wassen in water na het snijden ;).
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    mij is ook geleerd omdat ze dan water opzuigen, of het erg is weet ik niet, als ik die dingen eet krijg ik een rilling van mn hoofd tot in het puntje van mn teen, eet ze dus nooit.;)

    Van die potjes vind ik eigenlijk een stomme reden hoor, ik dacht dat het iets te maken had met dat ijzer op een manier reageert met de inhoud. Vraag mij niet hoe, ik heb geen scheikunde gestudeerd.:D
     
  12. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Bedankt voor het antwoord!
     

Deel Deze Pagina