Arts gaat weg bij Vivaneo Düsseldorf

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door DR87, 11 jul 2019.

 1. Lokje7

  Lokje7 Nieuw lid

  1 aug 2019
  2
  1
  3
  Vrouw
  Hey hallo...

  Ben gisteren nog bij Cuypers voor een echo geweest...en krijg gelukkig nog volgende week een terugplaatsing van een cryo bij haar...kreeg van de assistent op het laatst te horen dat ze weg gaat...schrikken...ben ook super tevreden...als ik volgende week daar ben dan vraag ik of ze wil zeggen waar in Duitsland ze gaan werken en of alles dan evengoed vergoed gaat worden...16 augustus is hun laatste werkdag en vanaf 1 september zal je op internet het één en ander kunnen vinden waar ze dan gaan beginnen...enigste zorg lijkt mij dan...de wachttijden...als iedereen mee gaat...zal dat wel een lastig geheel worden...hopelijk komt er snel meer duidelijkheid!!
   
 2. DR87

  DR87 Actief lid

  2 mei 2016
  459
  121
  43
  NULL
  NULL
  Ja ik snap je overwegingen heel goed, voor ons hetzelfde dilemma. Start jij met een volledig nieuwe poging of heb je nog cryo’s?
  Zoals ik al eerder schreef is dit al onze derde poging en ligt het behandelplan al klaar. Wij gaan dus deze laatste poging afmaken in Düsseldorf. Geen gedoe met wachten, onzekerheid over vergoedingen en niet weten wanneer je daadwerkelijk kan starten. Als we starten is dr. Cuypers al weg, maar ik ga er vanuit dat de rest hetzelfde blijft. Als deze poging mislukt gaan we wel weer verder kijken..
  Succes met de beslissing!
   
  Nellie4 vindt dit leuk.
 3. Nellie4

  Nellie4 Fanatiek lid

  25 jan 2017
  1.782
  1.361
  113
  Hoi @Elocina, hoe gaat het met je? En met je dochter?
  Ik ben al een tijdje bezig te proberen het boek maar te sluiten (is een lang proces) het feit dat de dokters Cuijper weggaan helpt daar wel een beetje bij. Ik heb echt geen zin om voor nog een laatste poging, waar de kansen al zo klein zijn, weer helemaal naar een nieuw ziekenhuis over te stappen. Maar ik zit ook niet op een Duitse arts te wachten die ik niet goed begrijp en hij mij niet.
  Wel echt super balen dat ze weg gaan. Zij en viva neo waren een goeie combi. En je weet inderdaad niet of je dat weer kunt krijgen.
  Dat gaat sowieso tijd kosten en dat is nu juist niet wat veel MMM dames hebben.

  Je had toch nog 1 of meerdere cryo's daar? Uit jouw tekst maak ik een beetje op dat je die niet (meer) hebt.

  Er waren bij Viva Neo ook wel dingen die ik minder vond, zo moest ik iets wat de anesthesist fout had gedaan maar met hem zelf oplossen, dat vond ik zo raar. Als ziekenhuis ben je gewoon verantwoordelijk voor het geheel. Daarnaast vind ik die uitslaapkamer prut.

  Ik denk dat als ik weer helemaal aan het begin zou staan van nieuwe pogingen ik wel serieus zou overwegen om over te stappen. Maar ik krijg niets meer vergoed van de verzekering dus dat maakt het ook wel makkelijker om de stap te maken.
  En wat je terecht zegt, eigenlijk is het lab het belangrijkste.
  Waarom maak je niet gewoon een afspraak daar, dan kom je er achter welke arts je krijgt en hoe het loopt/klikt.
  Misschien heb je er wel een goed gevoel bij en kun je daar gewoon blijven.
  Vind je het helemaal niets dan kun je misschien beter overstappen.
  Ik zou daar wel een consult voor over hebben om daar achter te komen.

  Succes met je beslissing
   
 4. Elocina

  Elocina Actief lid

  19 aug 2015
  449
  88
  28
  @DR87 fijn dat jullie een beslissing hebben kunnen nemen. De onzekerheid over hoe de poging dan zal verlopen snap ik, maar volgens mij is zekerheid over kwaliteit van het lab enzo ook wat waard.

  @Nellie4 ach meis wat zal het moeilijk zijn om het hoofdstuk te sluiten inderdaad. Het is gewoon een deel van jullie leven ook geworden die hele mmm, hoe gek ook. Dat is niet makkelijk afscheid nemen al zou je er helemaal klaar mee zijn.
  Met ons en onze dochter gaat het heel goed, het is een heerlijk mensje. We prijzen ons al zo ontzettend gelukkig met 1 dat ‘voor een tweede gaan’ toch echt anders voelt. De wens is even sterk maar de angst dat het niet lukt minder sterk. Het alternatief is genieten van 1 kindje en dat is ook al hartstikke mooi. Onze cryo poging hebben we in januari gedaan, wellicht te snel na de bevalling, wellicht was mijn lichaam er niet klaar voor, wellicht gewoon domme pech. T was een mooie blasto maar niks gebeurd.

  Ik gun(de) het jou ook zo, zo hard hoe het soms is. Maar begrijp ik het goed dat jullie nu niks meer gepland hebben staan?

  Ik wacht denk ik toch half september af en kijk dan. Merk alleen dat het voor mijn man niet echt een dilemma is, die wil gewoon naar Cuypers punt uit.
   
  DR87 vindt dit leuk.
 5. ZoWelkom84

  ZoWelkom84 Fanatiek lid

  1 apr 2015
  1.850
  73
  48
  Gister gesproken met dr. Cuypers. Uiteraard kon hij moeilijk dingen zeggen.

  Wat betreft lab.. hij zei: als mensen een kliniek gaan opzetten dan zijn dat vaak mensen met een behoorlijke geschiedenis achter zich met een bak ervaring..
  Ik interpreteer dat als er komt echt een kus of team te staan en niet zoMaar een paar artsen ed.

  Per 1-9 gaat website online.. ik vroeg of er een wachtlijst was maar hij gaf aan dat Als je bekend bent al bij een arts je ook geen intake hoeft. Dat geldt ook bijv bij huisarts als die haat verhuizen..
   
 6. DR87

  DR87 Actief lid

  2 mei 2016
  459
  121
  43
  NULL
  NULL
  Ok ik ben benieuwd..
  Ik heb gisteren een mail naar Vivaneo gestuurd dat ik over 2 wk verwacht te starten met een nieuwe poging en ik vroeg of het contact met de Nederlandse assistenten blijft. Ik kreeg als reactie dat er voor hun (de assistentes) nog veel onduidelijk is, maar dat Vivaneo garandeert dat behandelingen door kunnen gaan en dat de communicatie ook geen probleem wordt. Dus maar even afwachten.
   
 7. Gingerspice182

  3 sep 2017
  6
  1
  3
  Vrouw
  Wij zitten in "hetzelfde schuitje". Ik vind het zo vreemd dat ze het vertrek van de dokters zo stil mogelijk willen regelen, best wel onprofessioneel. Wij investeren hier veel geld, tijd en natuurlijk emotie in, dan wil je wel het gevoel hebben dat een kliniek z'n zaakjes goed op orde heeft. Lees nu ook dat het onduidelijk is voor de assistentes, snap niet waarom zij zouden vertrekken? Ik heb nu gehoord dat er 1 vrouwelijke (Duitse) arts komt. Vind ik persoonlijk ook wel weinig, 1 arts op een groep patiënten die normaal door 2 artsen gezien worden. Wij twijfelen ook, denken aan een gesprek bij Vivaneo met de nieuwe arts en ook even kijken hoe alles daar gaat lopen en een gesprek bij dr Cuypers in de nieuwe kliniek (hoop dat dat per 1 september snel duidelijk is). Ik schrok er behoorlijk van moet ik zeggen, al neem ik aan dat de nieuwe arts net zo kundig is. Ook hoop ik dat het lab niet zal veranderen. Hier staan ze toch wek bekend om, het goede labwerk.
   
  DR87 vindt dit leuk.
 8. DR87

  DR87 Actief lid

  2 mei 2016
  459
  121
  43
  NULL
  NULL
  Gek hè, dat het zo vaag is. Het verbaast mij ook. Ze willen denk ik hun patiënten niet kwijt, maar hierdoor gebeurt dat juist denk ik.. ik probeer er idd ook maar op te vertrouwen dat het een kundige kliniek blijft en dat er op gebied van kwaliteit niet veel zal veranderen. Maar ik vind het wel spannend..
   
 9. koekjesbakker

  koekjesbakker Actief lid

  13 aug 2015
  255
  21
  18
  NULL
  NULL
  Oh nee wat een onverwacht bericht is dit!! Ik heb volgende week dinsdag de 13 een evaluatie-en planningsgesprek met mevr. Cuypers en dit is ook zo bevestigd met geen enkele opmerking over dit vertrek. Ik heb nu een dochter dankzij Cuypers bij VivaNeo en er liggen nog flink wat cryo's in de vriezer daar. Wat baal ik hiervan. Ik spreek geen Duits, mijn man een beetje maar dat is natuurlijk heel onprettig.
  Weten jullie of een overstap ook kan eventueel als je nog Cryo's hebt? 'Verhuizen' die gewoon mee?
  Jeetje ik ben helemaal van mn a propos :(
   
 10. skye81

  skye81 Bekend lid

  24 aug 2013
  909
  6
  18
  NULL
  NULL
  Ja ik vind het ook echt even moeilijk...Maar als ik het goed begrijp kunnen we vanaf 1 sep googelen bij welke kliniek ze nu zitten?
   
 11. Lokje7

  Lokje7 Nieuw lid

  1 aug 2019
  2
  1
  3
  Vrouw
  Heb afgelopen dinsdag een terugplaatsing gehad van een Cryo bij men. Cuypers...en heb veel vragen gesteld...per 1 september gaat hun site in de lucht en kunnen vaste patiënten makkelijk mee overstappen...hij woont in Nederland en zei dat het wel in Duitsland is...maar ik leek te begrijpen dichterbij Nederland ;)...ook worden evengoed de behandelingen vergoed door de verzekering zoals dat nu ook gaat...als je overstapt hoeft dat geen lange wachtrij te zijn omdat ze ons al kennen...ook kunnen cryo's...eicellen en zaadcellen makkelijk met transport verplaatst worden naar de nieuwe kliniek...wel weet ik uit ervaring dat daar een kosten plaatje aan zit...ze zijn beide nog aan het werk bij VivaNeo tm 16 augustus...!!
   
  Nellie4 vindt dit leuk.
 12. Chokosoesje

  10 jun 2014
  11
  2
  3
  NULL
  NULL
  Hoi Dames,

  Ik belde ook vandaag voor een nieuwe poging en kreeg door dat de Cuypers doktoren inderdaad voor hun zelf beginnen. Alleen mag VivaNeo er weinig over zeggen. Wel gaven ze inderdaad aan dat het vanaf september bekend wordt.

  Ik baal wel erg, omdat ik ondanks mijn miskraam best positief ben behandeld. Voel me erg neerslachtig en ik geloof er ineens niet meer in.

  Weet er iemand of er een ander kliniek, in NL of in BE is die ook blastocysten terugplaatsen?
   
 13. Kramertje

  Kramertje Bekend lid

  4 apr 2019
  563
  233
  43
  Vrouw
  Gent doet TP op dag 5 maar er zijn er ook al een aantal in Nederland. Vivaneo medisch centrum kinderwens Leiderdorp plaatst ook op dag 5 terug.
   
 14. Lindawen79

  Lindawen79 Actief lid

  9 apr 2019
  148
  111
  43
  Vrouw
  Ik ben bij Nij Geertgen in behandeling. Zij plaatsen ook een 5 daagse blasto terug.
   
 15. Juffie26

  Juffie26 VIP lid

  24 okt 2011
  9.082
  1.126
  113
  Wat jammer voor degene die er nu net middenin zitten. Zelf hebben wij niet zo'n fijne ervaring en gevoel bij mevrouw cuypers, ik was er dan ook zeker niet mee weggegaan naar hun nieuwe kliniek, was allang blij geweest als ik een andere had gehad. Maar goed dat is persoonlijk en ik snap dat het niet fijn voelt als je wel net een band/behandeling bent begonnen.

  Veel sterkte en wijsheid met jullie beslissing
   
 16. Chokosoesje

  10 jun 2014
  11
  2
  3
  NULL
  NULL
  Hoi bedankt voor je reply :)

  Weet jij hoe de ervaringen zijn in Leiderdorp en Gent?
   
 17. Kramertje

  Kramertje Bekend lid

  4 apr 2019
  563
  233
  43
  Vrouw
  Gent (nog) geen ervaringen mee, maar een kennisje van ons heeft daar haar pogingen gedaan. Wij zitten zelf in Leiderdorp. Wij vinden het zelf een hele fijne kliniek. Leuke artsen, willen met je meedenken en ook wat afwijken van de standaard protocollen. Lieve verpleegkundige, fijne pijnmedicatie bij de punctie. En keuze uit terugplaatsing dag 3 of 5 (hierin wordt je wel geadviseerd, want dag 3 kan toch ook wel waardevol zijn).
   
 18. kardeli

  kardeli Nieuw lid

  maandag
  4
  0
  1
  Vrouw
  #38 kardeli, 19 aug 2019 om 22:36
  Laatst bewerkt: 19 aug 2019 om 22:45
  Ik heb afgelopen di punctie gehad zonder geweten te hebben dat bij de terugplaatsing dr Cuypers er niet meer zou zijn. Eenmaal aangekomen op zaterdag na lang wachten in de wacht kamer zonder enig nederlands personeel die we gewend zijn, heb ik belletje moeten drukken. Toen werd me verteld dat de terugplaatsing door de Duitse arts zou plaats vinden aan de andere kant. Wat sommigen van jullie ook aangeven gebeurt alles in het Duits en anders dan ik het gewend was bij dr cuypers. Uiteindelijk loop je met een verwaarloosd gevoel de kliniek er weer uit. Maandag moest ik terug bellen om te kijken of er embryo's ingevroren konden worden. Helaas ging dat ook niet zoals gewend. De Duitse assistentes wezen me kei hard door naar Nederlandse nummer die niet bereikbaar zijn. Terug gebeld en aangegeven maar kwam op neer dat het mijn probleem is en zij van niks weten wat al te belachelijk voor woorden is, terwijl je in het zelfde gebouw zit. Het is iedergeval voor ons al duidelijk dat we hier zeker niet blijven en een welkom gevoel krijg je bij hun zeker niet krijgen. Waarom weet ik niet.
  Later ben ik gaan googelen en ik ben super blij met jullie topic, hierdoor werd me alles wat duidelijker.
  Toch vind ik dit erg onprofessioneel dat dit niet is gecommuniceerd.
   
 19. DR87

  DR87 Actief lid

  2 mei 2016
  459
  121
  43
  NULL
  NULL
  Wow hier schrik ik van.. mogelijk dus ook geen Nederlandse assistentes meer? Heb je inmiddels al bericht gehad over de cryo’s en hoe verliep die communicatie? Ik start namelijk over een paar dagen met een poging...
   
 20. kardeli

  kardeli Nieuw lid

  maandag
  4
  0
  1
  Vrouw
   

Deel Deze Pagina