vraagjes aan de ervaren taartenbakkers

Discussie in 'De lounge' gestart door zara1983, 21 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. zara1983

    zara1983 Fanatiek lid

    1 nov 2013
    1.207
    534
    113
    NULL
    Ik wil voor mijn dochter haar verjaardag zelf haar taart maken. Dit heb ik eerder gedaan en was redelijk gelukt :D

    Maar nu ik 2 kinders heb en zelf ook de dagen ervoor druk ben (zelf jarig en visite) wil ik deze eerder maken en invriezen.

    Ik lees alleen heel wisselende verhalen hierover.

    Ik wil 2 lagen maken en in 1 citroenbavarois en lemoncurd en de ander bokkepootjesvulling (met slagroom) en gele room. Ik wil de taart bekleden met marsepein.

    Is dit goed in te vriezen?

    Ik lees veel over invriezen met doos en daarover een zak. En dan met alleen doos laten ontdooien. Maar ik lees vooral wisselende verhalen over wel of niet invriezen van slagroom en bavarois. Hebben jullie ervaring?
    :)
     
  2. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Taarten kan je heel goed invriezen, gewoon in de doos.

    24 uur voor gebruik de taart uit de vriezer halen en met doos en al in de koelkast zetten.

    2 uur voor gebruik nog even uit de koelkast halen.

    De taart kan gaan zweten maar dat gaat vanzelf weer weg.
    Vooral niet aankomen.

    Ik maak vaak taarten met slagroom en jam en dat gaat goed.
     
  3. sniffy

    sniffy VIP lid

    26 mrt 2008
    10.179
    1
    36
    Verzorgende
    Dordrecht
    Een biscuit (kapsel) bak ik vaak ook van te voren maar die gaat wel in den plastic zak in de vriezer.
     
  4. Mitsy1983

    Mitsy1983 VIP lid

    25 jun 2014
    5.359
    3
    36
    Zuid Limburg
    Er is hier een taarten topic/ club, daar zie je echt fantastische taarten voorbij komen. Denk dat je met al je vragen zeker bij de dames terecht kan! Succes met bakken! Ik wou dat ik het zo goed kon.
     
  5. zara1983

    zara1983 Fanatiek lid

    1 nov 2013
    1.207
    534
    113
    NULL
    Klopt alleen heb ik nog niets te showen dus dacht dat het daar niet thuis hoorde
     
  6. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Ja kan prima in de vriezer, ook in vershoudfolie, let op dat je geen vouwen in je folie hebt op de taart, als je een door met plastic venster gebruikt of vershoudfolie, wel eraf halen voor je hem 24 uur in de koeling zet, de condens kan aan je folie hangen en op je taart vallen.
     
  7. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief


    Precies zo doe ik het ook altijd, gaat altijd goed. Vooral eraf blijven dus
     

Deel Deze Pagina