Ik heb asperges gekocht en ik vroeg me af of ik die nu alvast kan schillen en dan kan bewaren in een pan koud water? Ik ga ze vanavond pas klaar maken maar heb geen idee of ze zolang in water mogen blijven? En iemand nog lekkere recepten?
Het kan wel maar ik vind dat ze dan altijd zo vol lopen. Misschien beter om ze in een flink vochtige theedoek te wikkelen en op een donkere plek neer te leggen? En ik kook ze altijd met de schillen erbij in voor de smaak, in een ruime pan, ongeveer 10 minuten. En dan met gekookte eitjes en fijngesneden ham. Heel klassiek Geen vette hollandaise saus of zo, vind ik altijd zonde.
Hier de asperges geschild voor het koken en daarna dorp gemaakt van aspergevocht en de schillen. Maar las later dat veel mensen de schillen sowieso ook met de asperges meekoken Dus schillen los in de pan erbij.
Ik vind ze lekkerder uit de oven, dan blijft de smaak er beter in... Gewoon zilverpapier nemen, een paar asperges erin, een beetje boter erop en een snufje suiker, pakketje dicht en dan ca, 35-45 min in de oven op 175°C... heeeeeeeeeerlijk!
Oehh dat klinkt ook erg lekker zeg! Maar heb ook beenham wat de oven in moet en tegelijk klaar moet zijn dus niet zo handig