asperges

Discussie in 'De lounge' gestart door kleintje88, 25 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ik heb asperges gekocht en ik vroeg me af of ik die nu alvast kan schillen en dan kan bewaren in een pan koud water?
    Ik ga ze vanavond pas klaar maken maar heb geen idee of ze zolang in water mogen blijven?
    En iemand nog lekkere recepten?
     
  2. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Het kan wel maar ik vind dat ze dan altijd zo vol lopen. Misschien beter om ze in een flink vochtige theedoek te wikkelen en op een donkere plek neer te leggen?

    En ik kook ze altijd met de schillen erbij in voor de smaak, in een ruime pan, ongeveer 10 minuten. En dan met gekookte eitjes en fijngesneden ham. Heel klassiek :D Geen vette hollandaise saus of zo, vind ik altijd zonde.
     
  3. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Met de schillen?
    Dat is dan toch zo taai?

    Dus schillen en dan in vochtige theedoek?
     
  4. zara1983

    zara1983 Fanatiek lid

    1 nov 2013
    1.207
    534
    113
    NULL
    Inderdaad vochtige theedoek in de koelkast
     
  5. LCLL

    LCLL Bekend lid

    14 jan 2010
    845
    0
    0
    NULL
    Je kunt van de schillen ook lekkere aspergesoep maken.
     
  6. Huismuis

    Huismuis Actief lid

    3 feb 2014
    237
    0
    0
    NULL
    NULL
    De schillen kook je mee. Die eet je dus niet op.
     
  7. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hier de asperges geschild voor het koken en daarna dorp gemaakt van aspergevocht en de schillen.

    Maar las later dat veel mensen de schillen sowieso ook met de asperges meekoken :)
    Dus schillen los in de pan erbij.
     
  8. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ahhh nu vat ik m haha
     
  9. Clapat

    Clapat Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    1.059
    17
    38
    Duitsland
    Ik vind ze lekkerder uit de oven, dan blijft de smaak er beter in...
    Gewoon zilverpapier nemen, een paar asperges erin, een beetje boter erop en een snufje suiker, pakketje dicht en dan ca, 35-45 min in de oven op 175°C... heeeeeeeeeerlijk!
     
  10. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Oehh dat klinkt ook erg lekker zeg!
    Maar heb ook beenham wat de oven in moet en tegelijk klaar moet zijn dus niet zo handig
     

Deel Deze Pagina